جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

درمان افتادگی مثانه با این 3 روش


ضعیف شدن رباط‌ها، عضلات و بافت ارگان‌های لگنی باعث پرولاپس یا افتادگی مثانه به داخل واژن می‌شود. پرولاپس مثانه به عنوان سیستوسل یا فتق مثانه نیز شناخته می‌شود. درمان سیستوسل حاد به کمک جراحی و با قرار دادن یک پشتیبان مصنوعی در داخل واژن انجام می‌شود؛ اما در مواردی که آسیب جزئی است، افتادگی به طور طبیعی برطرف می‌شود. برخورداری از وزن ایده‌آل، تقویت عضلات کف لگن و استفاده از گیاهان دارویی استروژنیک نقش بسزایی در درمان طبیعی افتادگی مثانه دارند.
مرحله 1
با انجام تمرینات ورزشی از تضعیف عضلات کف لگن که باعث افتادگی مثانه می‌شود جلوگیری کنید. عضلاتی را که برای کنترل ادرار بکار می‌گیرید منقبض کنید و به مدت چند ثانیه در آن حالت بمانید. سعی کنید این ورزش را در حالی که در توالت نشسته‌اید انجام دهید. زمانی که با روند انجام تمرینات آشنا شوید، می‌توانید در هر مکان و زمانی ورزش کنید. تمرینات فوق را هر بار ۱۰ تا ۱۵ مرتبه تکرار کنید.

درمان افتادگی مثانه با این 3 روش


مرحله 2
اگر به تشخیص پزشک از افتادگی مثانه رنج می‌برید و اضافه وزن دارید، باید وزن خود را بر اساس دستورالعمل پزشک کم کنید. چاقی یکی از شایع‌ترین علل افتادگی مثانه است. کاهش وزن باعث می‌شود که فشار وارده به عضلات و رباط‌های لگنی به طور قابل توجهی کاهش یابد.
مرحله ۳
در صورتی که به سن یائسگی رسیده‌اید، از پزشک خود بپرسید آیا می‌توانید از گیاهان دارویی استروژنیک استفاده کنید. این گیاهان دارویی، مکمل‌هایی هستند که مثل هورمون استروژن عمل می‌کنند. استروژن به تقویت عضلات لگن کمک کرده و از افتادگی مثانه جلوگیری می‌کند.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.