جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
برگی از تاریخ (۱۸ بهمن)
ولادت ابومنصور ثعالبی ادیب و لغوی نیشابوری(۳۵۰ق)
ابومنصور عبدالملک بن محمد بن اسماعیل ثعالبی، ادیب و لغوی مشهور قرن چهارم و پنجم هجری در نیشاوبر به دنیا آمد. تالیفات ثعالبی در نزد اهل فن مشهور و به دقت نظر و کثرت فائده، معروف است و به امام المصنفین و راس المولفین خوانده می شود. مکارم الاخلاق و الامثال از کتب اوست. ابومنصور ثعالبی در سال ۴۲۹ ق در ۷۹ سالگی بدرود حیات گفت.
تولد علامه بزرگ حیدر قلی سردار کابلی عالم و فقیه مسلمان(۱۲۹۳ق)
حیدرقلی فرزند محمدخان سردار کابلی از مفاخر علمای امامیه در کابل متولد شد. وی از محضر اساتیدی مانند میرزا حسین نوری و سید صفی الدین حسن بن هادی کاظمی استفاده کرد و از آیات عظام: سیدحسن صدر، حاج شیخ عباس قمی، سید یحیی خراسانی، شیخ آقا بزرگ تهرانی و ... مفتخر به دریافت اجازه نقل روایت شد. سردار کابلی همزمان با فراگیری علوم معقول و منقول به یادگیری زبانهای زنده دنیا از قبیل عربی، انگلیسی، عبری و اردو همت گماشت و آنها را آموخت. ایشان در سال ۱۳۱۰ ق راهی کرمانشاه شد و در آن منطقه محروم به ارشاد مردم، تبلیغ دین و تدریس و تالیف پرداخت. کتاب ترجمه انجیل برنابا و الاربعون حدیثاً فی فضایل امیرالمومنین(ع) از جمله آثار او می¬باشد. سردار کابلی در سال ۱۳۷۲ ق در ۷۹ سالگی جان به جان آفرین تسلیم کرد . پس از تشییعی با شکوه در کرمانشاه، به نجف اشرف منتقل و در آنجا مدفون گردید.
تولد فقیه عالی مقام آیت الله سیداحمد خوانساری مرجع بزرگوار شیعه(۱۳۰۹ق)
آیت الله سید احمد خوانساری در ۱۳۰۹ ق در خوانسار به دنیا آمد. در ۲۰ سالگی عازم نجف اشرف گردید و از محضر اساتید بزرگی همچون محقق خراسانی، سیدمحمدکاظم یزدی، شریعت اصفهانی، محقق نایینی و آقا ضیاالدین عراقی کسب فیض نمود . آیت الله خوانساری همزمان با تاسیس حوزه علمیه اراک وارد ایران شد و به تدریس پرداخت. وی سال¬ها در اراک و قم با مرحوم آیت الله شیخ عبدالکریم حائری همکاری و تشریک مساعی داشت و پس از تاسیس حوزه علمیه قم به سرپرستی آیت الله حائری یزدی امام جماعت مدرسه فیضیه را به عهده گرفت. آیت الله خوانساری در سال ۱۳۷۰ ق پس از درگذشت عالم وارسته حاج سید یحیی سجادی به دستور آیت الله بروجردی به تهران عزیمت نمود. ایشان در آنجا به امامت جماعت مسجد معروف سید عزیزالله مشغول شد و به تدریس علوم دینی و ارشاد مردم همت گمارد. آیت الله خوانساری تا پایان عمر در تهران اقامت داشت و پس از فوت در حرم حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد.
رحلت عالم بزرگ و فقیه نامدار شیعه آیت الله محمد حسن مامقانی(۱۳۲۳ق)
آیت الله شیخ محمد حسن مامقانی فرزند ملاعبدالله از متبحرین علمای امامیه عصر خویش بود و حوزه درس این فقیه صمدانی و عابد زاهد محل تجمع و استفاده علمای و فضلای بسیاری محسوب می گردید. او به مال دنیا بی رغبت بود و از ظالمان چیزی را قبول نمی کرد. آیت الله مامقانی شاگرد برجسته شیخ مرتضی انصاری و سید حسین کوه کمره ای می باشد. از این عالم بزرگ تالیف های گران بهایی چون بشری الاصول الی اسرار علم الاصول، ذرایع الاحکام فی شرح شرایع الاسلام و غایه الامال به جای مانده است. آیت الله مامقانی در سال ۱۳۲۳ ق در نجف اشرف وفات یافت ودر مقبره خصوصی خود دفن شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست