سه شنبه, ۲۷ شهریور, ۱۴۰۳ / 17 September, 2024
شکلات برای سلامتی قلب و عروق
حتماً شما افرادی را دیدهاید که از مصرف داروها بهعلت طعم نامطبوع آنها خودداری میکنند. طعم ناخوشایند داروها مشکلی است که بیماران همواره با آن مواجه بودهاند و متخصصان نیز با آگاهی از این مسئله تلاش زیادی برای تولید داروهائی با طعم بهتر کردهاند. تحقیقات متعدد اخیر خبرهای خوشی را برای مبتلایان به بیماریهای قلبی و عروقی بههمراه دارد و آن معرفی داروئی جدید و خوشطعم برای همهٔ مردم است. محققان دریافتهاند که مصرف روزانه حدود یکصدگرم شکلات یا نصف فنجان شکلات مایع برای سلامت قلب و رگها بسیار مفید است. دکتر کین، متخصص تغذیه در دانشگاه دیویس، که در زمینهٔ خواص شکلات تحقیقات فراوانی انجام داده است، در اینباره میگوید: اگر یک مادهٔ غذائی بیابیم که به سلامت قلب کمک کند و در عین حال لذیذ هم باشد، پیشرفت فوقالعادهای داشتهایم.
بررسی تاریخچهٔ مصرف شکلات استفاده از آنرا بهعنوان مادهای با خصوصیات داروئی تأیید میکند. شکلات از دانههای کاکائو بهدست میآید. سرخپوستان مایائی در آمریکای مرکزی (مکزیک امروزی) این مادهٔ غذائی را بهعنوان یک نوشیدنی لذیذ همراه با سایر غذاها مصرف میکردند. کاشفان اسپانیائی که متوجه مصارف داروئی این محصول شده بودند آنرا به سایر نقاط دنیای قدیم بردند. در قرن شانزدهم اروپائیها بیماریهای مختلفی مثل آنژین و دردهای قلبی را با مصرف شکلات درمان میکردند. اگرچه در دهههای اخیر شکلات را صرفاً خوراکی مطبوعی میشناختهاند، اما این عقیده که شکلات فواید داروئی دارد مجدداً مورد توجه محققان قرار گرفته است.
در دههٔ اخیر دانشمندان تلاش زیادی صرف تحقیق دربارهٔ تأثیر شکلات کردهاند. در نتیجهٔ این بررسی مشخص شد که این مادهٔ غذائی حاوی فلاونوئیدهاست؛ ترکیبات شیمیائی گیاهی که علاوه بر شکلات در انگور، سیب و چای نیز یافت شدهاند. تفاوت شکلات با این موادغذائی این است که علاوه بر فلاونوئیدها، شکلات حاوی مقادیر زیادی منیزیم، مس و منگنز است که همگی این عناصر معدنی برای سلامتی بسیار مفید هستند. تحقیقات جدید در این زمینه مشخص کرده که بعضی از فلاونوئیدهای موجود در شکلات موجب کاهش فشارخون، افزایش انعطافپذیری عروق خونی، جلوگیری از لخته شدن خون در رگها (که به سکتهٔ قلبی منجر میشود) و حتی موجب جلوگیری از افزایش کلسترول مضر خون (LDL) میشود. این یافتهها براساس دو تحقیقی بهدست آمده که اخیراً دربارهٔ فواید احتمالی شکلات انجام شده است. در یک مورد، محققان دانشگاه کلن در آلمان به مدت دو هفته به تعدادی از داوطلبان ۵۵ تا ۶۴ ساله روزانه حدود یکصدگرم شکلات تیرهرنگ و به گروهی دیگر شکلات شیری و سفید رنگ دادند و سپس نتایج را بررسی و مقایسه کردند.
این نتایج نشان داد که فشار خون ماکزیمم افرادی که شکلات قهوهای و تیرهرنگ مصرف کرده بودند حدود ۵۰ میلیمتر جیوه و فشار خون مینیمم آنها ۲۰ میلیمتر جیوه کاهش یافته است، اما شکلات شیری و سفیدرنگ در این زمینه هیچ تأثیر مثبتی نداشت. محققان در عین حال دریافتند که مصرف کاکائو همراه با فرآوردههای لبنی و شیر تأثیر کمتری نسبت به مصرف شکلات قهوهای و تیرهرنگی دارد که طعم آن تا حدودی تلخ است. در واقع، هنگامیکه از فواید شکلات صحبت میشود، فقط منظور این نوع از شکلات است. دکتر رونالد کراس، مدیر تحقیقات قلب و عروق در مرکز پزشکی اولکند، میگوید: هنوز تا زمانیکه که شکلات را عامل کاهش خطر بیماییهای قلبی و عروقی بشناسیم، فاصلهٔ زیادی داریم و باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود. او در عین حال یادآوری میکند از آنجا که شکلات حاوی مقادیر زیادی قند و چربی است، در صورت مصرف آن باید به همان میزان قند و چربی از سایر غذاهای روزانه حذف شود. به هر حال، تا انجام تحقیقات بیشتر میتوانید با مصرف شکلات ضمن لذت بردن از طعم آن به سلامت قلب و عروق خود نیز کمک کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست