یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

دولت مردم یا دشمن سازی برای مردم


دولت مردم یا دشمن سازی برای مردم

عنوان دولت مردم , چنان فراگیر و جذاب است که فضایی برای نظر مخالف و طرح ایده ای دیگر در برابر آن, مبین همگانی بودن یک دولت ذیل یک شعار و لوا, نمی ماند

دکتر قالیباف، با عنوان تشکیل «دولت مردم» برای سومین بار به میدان کارزار رقابت های انتخابات ریاست جمهوری آمده است. در نیت خیر ایشان به سعادت و تعالی و رفاه ایرانیان تردید روا نمی دارم. عنوان «دولت مردم»، چنان فراگیر و جذاب است که فضایی برای نظر مخالف و طرح ایده ای دیگر در برابر آن، مبین همگانی بودن یک دولت ذیل یک شعار و لوا، نمی ماند. همه دولت ها به نام مردم تأسیس و تشکیل شده اند و یا با همین نام مدعی به دست گیری زمام امور بوده و هستند. اما دکتر قالیباف ناخواسته یا نسنحیده، بر سر شاخ نشسته و بن می برد. قالیباف ملت را به دو بخش ٩٦درصدی (مردم) و چهار درصد زالوصفت (غیرمردم، نامردم) تقسیم و تفکیک کرده است. ایشان با تصریح کمیت معین، به دکتر روحانی تأکید کرد دولت شما، دولت چهار درصدی هاست. نکته این است، اگر این چهار درصد زالوصفت که خون مردم را مکیده اند و می مکند، شناخته شده اند، پس طبعا نهادهای مسئول باید به وظیفه خود عمل کنند و شر آنان را از سر مردم کم کنند؛ زیرا نظام اسلامی، وجود ظالمان و ملاء و مترف را بر نمی تابد. با بودن زالو در جامعه و خوردن خون مردم، باید هر آن، بیشتر و بیشتر شاهد ضعف و مرگ تدریجی ملت بود و این شایسته حکومت اسلامی نیست. قطعا طبیعی می نماید که جناب قالیباف نابودی این چهار درصد سه میلیون و٢٠٠ هزار ستمگر را در سرلوحه و اولویت برنامه های دولت مردم قرار دهد. کمترین اثر منفی این گفتمان و رفتار دکتر قالیباف، ایجاد شکاف، دشمنی و تقابل در جامعه است؛ ایجاد دوقطبی بین ٩٦درصد مظلوم غارت شده و چهار درصد ستمکار و غارتگر، و این یعنی برخلاف اهتمام رهبری معظم به جلوگیری از دوقطبی شدن جامعه و تأکید بر حفظ و تقویت همبستگی اجتماعی، دامن نزدن به ذهنیت های منفی و احساس ظلم و تهییج مردم به تظلم و زمینه سازی برای بروز جنگ خانگی و تصفیه حساب با ظالم. به این ترتیب، جناب قالیباف که دم از تشکیل دولت مردم و خیر و صلاح و سعادت و انتفاع عموم در دولتش می زند، برنامه اش خواسته یا ناخواسته، نتایج عکس آن را برای مردم در پی دارد. این همان نشستن بر سر شاخ و بریدن بن است. معیار های تشخیص و تفکیک چهار درصد زالوی مورد نظر ایشان چیست؟ ثروت، رانت، دخل و تصرف در اموال مردم و...؟ من به عنوان یکی از پایین ترین لایه های ٩٦درصد جامعه، خیلی مشتاقم که هرچه زودتر از این چهار درصد خون آشام انتقام گرفته شود. پرسش این است، با توجه به عملکرد شهرداری در دوره مدیریت دکتر قالیباف، شخص ایشان در کدام یک از این دو گروه قرار دارند؟! نکته پایانی، فساد و ناراستی و دروغ و حیف و میل مال و سرمایه های اقتصادی و اجتماعی مردم، متأسفانه بیش از حد شده است. اما آیا می توان با تراش توهم و نشانی دادن بر گروهی ذهنی، مردم را به مقابله و ایجاد آشفتگی تهییج کرد؟ آشکارترین و بارزترین کارکرد پوپولیست ها، خلق دشمنان فرضی، ایجاد توهم توطئه و ترس برای مردم با هدف اغوا و کسب آرای آنان بوده است.

آیا تقسیم جامعه به چهار درصد زالو و ٩٦درصد مظلوم، بالاترین نمود رفتار پوپولیستی نیست؟ پوپولیسم روشی است که برخی کشورها از جمله آرژانتین در دوره پرون تجربه کرده اند و هنوز از پیامدهای منفی آن رهایی نیافته اند. این رویه، باعث خروج سرمایه ها از کشور، جذب نشدن سرمایه خارجی، افزایش ناهنجاری، رشد فقر، رکود و توقف رشد اقتصادی خواهد شد.

علی شعبانی