جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
مجله ویستا

مقایسه کره طبیعی و کره بادام‌زمینی


مقایسه کره طبیعی و کره بادام‌زمینی

کره معمولی به طور طبیعی ۸۰ درصد چربی دارد و ۱۸ درصدش آب است؛ چرا که وقتی حرارت می‌بیند کفی روی آن تشکیل می‌شود که به معنای بخار آبی است که در آن وجود دارد. در کره حدود ۲ درصد نمک …

کره معمولی به طور طبیعی ۸۰ درصد چربی دارد و ۱۸ درصدش آب است؛ چرا که وقتی حرارت می‌بیند کفی روی آن تشکیل می‌شود که به معنای بخار آبی است که در آن وجود دارد. در کره حدود ۲ درصد نمک نیز هست و می‌توان گفت کره جزو خانواده‌ چربی‌هاست. به علاوه، اسیدهای چربی موجود در کره نیز از نوع اشباع و کوتاه زنجیره بوده که جذب شان به راحتی قابل انجام است...

اما کره بادام زمینی از خود بادام زمینی مقوی‌تر است و املاح، پروتئین، فیبر و مقادیری کربوهیدرات دارد. به طور کلی، هر ۱۰۰ گرم کره بادام زمینی ۵۸۰ تا ۵۸۸ کیلو کالری انرژی و ۲۵ تا ۲۶ درصد پروتئین داشته و در مقایسه با کره معمولی چربی‌اش ۵۰ درصد بوده و فیبری معادل ۶ درصد دارد. در هر ۱۰۰ گرم کره بادام‌زمینی ۲/۹ گرم قند و عمدتا از نوع ساکاروز است. مقداری سدیم و پتاسیم نیز در آن یافت می‌شود که این نسبت برای سدیم در هر ۱۰۰ گرم ۴۶۰ میلی‌گرم و برای پتاسیم ۶۵۰ میلی‌گرم در هر ۱۰۰ گرم است. کل میزان اسیدچرب اشباع در کره بادام زمینی در حدود ۱۰ تا ۱۱ درصد است و بیشتر اسیدهای چرب آن از نوع غیر اشباع‌اند، یعنی ۲۴ تا ۲۵ درصد، اسیدهای چرب آن از نوع کوتاه زنجیره هستند.

اگر بخواهیم بین کره و کره بادام زمینی یکی را انتخاب کنیم، در مقادیر مساوی کره بادام زمینی ارجحیت دارد ولی در صورتی که میزان مصرف کره بادام‌زمینی زیاد باشد، کالری بیشتری به بدن رسیده و اضافه وزن و چاقی حتمی خواهد شد اما مصرف کره بادام زمینی معمولا به‌عنوان میان‌وعده، انتخاب خوبی نیست چرا که بهترین میان‌وعده‌ها، میوه‌ها هستند. در صورتی که اگر کره بادام‌زمینی در وعده صبحانه مصرف شود، می‌تواند وعده غذایی کامل و خوبی را تشکیل دهد، مخصوصا برای دانش آموزان اما نکته مهمی که باید به آن توجه داشت، مساله وجود ترکیبات آلرژی زا در بادام زمینی است که باید جدی گرفته شود و در صورت داشتن حساسیت از برنامه غذایی حذف شود.

دکترتیرنگ نیستانی/ متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی