شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
مجله ویستا

مراقب اطلاعات خود باشید


مراقب اطلاعات خود باشید

کامپیوترهای عمومی در کتابخانه ها، کافی نت ها، فرودگاه ها، و کپی نت ها راحت تر و ارزان تر از خرید کامپیوترهای همراه شخصی هستند. اما آیا آنها به اندازه کافی امن هستند؟ این موضوع …

کامپیوترهای عمومی در کتابخانه ها، کافی نت ها، فرودگاه ها، و کپی نت ها راحت تر و ارزان تر از خرید کامپیوترهای همراه شخصی هستند. اما آیا آنها به اندازه کافی امن هستند؟ این موضوع به نحوه چگونگی استفاده شما از آنها بستگی دارد. در زیر پنج نکته درباره به کار بردن کامپیوترهای عمومی بدون به خطر انداختن اطلاعات شخصی و مالی آورده شده است.

اطلاعات خود را ذخیره نکنید

همیشه به جای آنکه برای خروج از یک سایت پنجره جست وجوگر را ببندید یا آدرس سایت دیگری را در نوار آدرس وارد کنید، پس از اتمام کارتان با فشردن دکمه Logout، به طور کامل از سایت خارج شوید. این کار موجب می شود افراد بعدی که از آن کامپیوتر استفاده می کنند، نتوانند به اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند. بسیاری از برنامه ها (خصوصاً پیغامبرهای آنی مانند Yahoo! Messenger و MSN Messenger) دارای قابلیت Automatic Login هستند که Username و Password شما را ذخیره می کنند. همیشه به خاطر داشته باشید که این گزینه را غیرفعال کنید تا افراد دیگر به صورت تصادفی (یا عمدی) نتوانند به جای شما Logon شوند.

کامپیوتر را ترک نکنید

کامپیوتر را در حالی که اطلاعات مهمی روی صفحه آن وجود دارد، ترک نکنید و اگر شما مجبور شدید کامپیوتر عمومی را برای مدتی هر چند کوتاه ترک کنید، از همه برنامه ها Logout شوید و همه پنجره هایی را که ممکن است اطلاعات مهمی داشته باشند، ببندید.

ردپای خود را پاک کنید

وقتی که کارتان با یک کامپیوتر عمومی تمام شد، باید همه فایل های موقتی و تاریخچه اینترنتی را پاک کنید. برای پاک کردن Temporary Files و Internet History کافی است مراحل زیر را با دقت طی کنید.

۱) در Internet Explorer روی منوی Tools و سپس Internet Option کلیک کنید.

۲) در پنجره Internet Option قسمت General را انتخاب کنید و زیر بخش Temporary Internet Files دکمه Delete Files و سپس Delete Cookies را فشار دهید.

۳) زیر بخش History روی دکمه Clear History کلیک کنید.

مراقب نگاه های مشکوک باشید

از آنجایی که هر روز خبرهای زیادی درباره نحوه دسترسی دیجیتالی هکرها به اطلاعات شخصی می شنویم، گاهی روش های قدیمی را از یاد می بریم. هنگامی که شما از یک کامپیوتر عمومی استفاده می کنید، باید همواره مراقب کسانی باشید که دزدکی به صفحه نمایشگر و دستان تان می نگرند تا از این طریق اطلاعات شخصی و کلمات عبور شما را به دست آورند.

مراقب هکرها باشید

سعی کنید اطلاعات مهم و محرمانه خود را در کامپیوترهای عمومی وارد نکنید. نکته های قبلی مربوط به هکرهایی بوده که پس از شما از کامپیوتر عمومی استفاده می کنند. اما شما باید مراقب افراد قبلی هم باشید چرا که ممکن است شخصی روی کامپیوترهای عمومی نرم افزار پیچیده یی را نصب کرده باشد که تمام ورودی های صفحه کلید را ذخیره کند و سپس آنها را برای شخص مورد نظری ای میل کند. بنابراین حتی اگر شما اطلاعات تان را پاک کنید و ردپاهایتان را از بین هم ببرید، باز هم شخص ثالث آنها را در اختیار خواهد داشت. اگر واقعاً می خواهید محفوظ بمانید، از وارد کردن شماره کارت اعتباری و دیگر اطلاعات مالی و محرمانه در یک کامپیوتر عمومی بپرهیزید.

صادق جم