شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
مجله ویستا

بخوانید تا جوان بمانید


بخوانید تا جوان بمانید

شاید فکر کنید وقتی دوره کنکور را پشت سر گذاشتید و دانشگاه را تمام کردید دیگر باید کتاب‌ها را ببندید و به گوشه‌ای بگذارید، اما ورود به سالمندی کتاب را به یکی از ملزومات زندگی …

شاید فکر کنید وقتی دوره کنکور را پشت سر گذاشتید و دانشگاه را تمام کردید دیگر باید کتاب‌ها را ببندید و به گوشه‌ای بگذارید، اما ورود به سالمندی کتاب را به یکی از ملزومات زندگی شما بدل می‌کند.

بسیاری از روان‌شناسان بر این باورند که مطالعه، یکی از بهترین روش‌های گذراندن دوره سالمندی است.مطالعه سالمندان می‌تواند به شیوه‌های مختلفی صورت گیرد که یکی از بهترین آنها عضویت سالمندان در کتابخانه‌هاست. عضویت در کتابخانه می‌تواند اوقات تنهایی کسالت‌آور سالمند را لذت‌بخش و ذهن او را پویا کند.

این در حالی است که سالمندان با توجه به اقتضای شرایط سنی و به موازات آن، وضع​ جسمانی خاص خود باید از امکانات ویژه کتابخوانی مانند کتاب‌های درشت خط یا کتاب‌هایی با حجم کم،​​یا صندلی‌های ویژه سالمندان برخوردار باشند.

بی‌تردید یکی از شیوه‌های بسیار موثر برای رهایی سالمند از احساس تنهایی، کتابخوانی اعضای خانواده برای سالمندان است.

داشتن برنامه‌ کتابخوانی برای سالمندان به مرور می‌تواند سبب ایجاد فرهنگ تکریم سالمند در خانواده، ایجاد صمیمیت در جمع و نیز سبب فرهنگسازی فعال کتابخوانی بین اعضای خانواده شود.

خواندن کتاب‌های معنوی برای سالمند سبب می‌شود او به مقوله مرگ به عنوان استمرار مسیر زندگی بیندیشد و کمتر دچار بیماری افسردگی دوران سالمندی شود.

فردی که برای سالمند کتاب می‌خواند نباید یکنواخت این‌کار را انجام دهد و باید صدایش همگام با روند داستان زیر و بم داشته باشد، زیرا این امر به ایجاد حس خوب در سالمند کمک می‌کند و به کتابخوانی، حالتی هیجانی می‌بخشد.

خواندن کتاب به صورت جمعی در مکان‌هایی که سالمندان به صورت گروهی گرد هم می‌آیند نیز می‌تواند به افزایش نشاط جمعی منجر شود.

طبق تحقیقات انجام شده​، خواندن کتاب توسط خود سالمند به فعال نگه داشتن مغز او کمک می‌کند و باعث تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر می‌شود. مطالعه به جوان ماندن مغز کمک می‌کند.