یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
میز من دشمن من بود نمی دانستم
● میز شما میتواند دشمن جانتان باشد....
این را محققانی میگویند که نتایج برخی از تحقیقات آنها نشان میدهد پشتمیزنشینی، یکی از مهمترین عوامل ابتلا به اضافهوزن و چاقی است. پژوهشگران آمریکایی میگویند احتمال بروز چاقی در افرادی که بیشتر از هفت ساعت از وقت روزانهشان را به کارکردن در پشت میز اختصاص میدهند، چهار و نیم برابر بیشتر از سایرین است. استرس، بیماریهای مفصلی و خیلی از بیماریهای دیگر هم از جمله عوارض پشتمیزنشینی به شمار میروند. اما اگر در هر صورت به خاطر شغل و حرفهتان مجبورید ساعات زیادی از روزتان را پشت میز کار بگذرانید، توصیه محققان آمریکایی به شما این است که با رعایت ۱۰ نکته زیر، بیشتر به فکر سلامتتان باشید و جلوی بیماریهای ناشی از پشتمیزنشینی را بگیرید.
۱) در وضعیت مناسبی بنشینید. اگر بدن شما در حالت نشسته یا حتی ایستاده، وضعیت مناسبی نداشته باشد، قطعا پس از مدت کوتاهی استرس به سراغتان خواهد آمد. یکی از راههای فرار از استرس هم که پرخوری است و نتیجه پرخوری هم چیزی نیست، جز چاقی. از طرف دیگر، وضعیت نامناسب بدن برای مدت طولانی سبب آسیب مفاصل و دردهای منطقهای میشود. بنابراین پژوهشگران آمریکایی بهترین وضعیت بدن را در حالت نشسته برای ساعات طولانی، این طور عنوان کردهاند:
▪ طول کفی صندلی باید به اندازهای باشد که از نشیمنگاه تا زانوی شما به طور کامل روی آن قرار گیرد.
▪ صندلیتان باید حتما تکیهگاه داشته باشد تا بتوانید کمرتان را به آن تکیه دهید. در غیر این صورت بهتر است صندلیتان را به دیوار بچسبانید و از دیوار به عنوان تکیهگاه استفاده نمایید.
▪ هنگام کار با کامپیوتر باید مچ و ساعد دستتان در یک راستا قرار داشته باشند و برای جلوگیری از درد مفاصل مچ دست، نباید مدام آنها را خم و راست کنید.
▪ هنگام کار با کامپیوتر باید سر و گردنتان به صورت مستقیم و رو به روی مانیتور قرار داشته باشد. در غیر این صورت و با خم نگه داشتن سر و گردنتان به مدت طولانی به طرفین، دچار گردن درد خواهید شد.
▪ به منظور پیشگیری از گردن درد، بهتر است هرچند دقیقه یک بار، چند ثانیه ورزشهای مناسب برای گردن را انجام دهید و گردنتان را به طرفین بچرخانید.
▪ هنگام نوشتن یا کار با کامپیوتر، آرنج خودتان را در نزدیکترین حالت به بدن قرار دهید؛ آن هم در وضعیت ۹۰ یا ۱۲۰ درجه.
▪ سعی کنید موقع انجام کار، بازوها و شانههایتان را در وضعیتی کاملا راحت قرار دهید و آنها را خیلی بالاتر یا پایینتر از سطح میز کارتان نگذارید.
▪ کف پاهایتان باید کاملا چسبیده به زمین باشد و اگر صندلیتان بلند است و پاهایتان به زمین نمیرسد، بد نیست که از یک زیرپایی استفاده کنید.
▪ بهتر است که کفی و تکیهگاه صندلیتان فومدار باشد، نه چوبی یا آهنی. این طوری فشار کمتری به کمرتان وارد میشود و دیرتر خسته میشوید.
۲) هرچند دقیقه یک بار، از جایتان بلند شوید و چرخی بزنید. براساس نتایج تحقیقاتی که در مجله مایوکلینیک به چاپ رسیده، بدن هر فرد تنها ۲۰ دقیقه میتواند تحمل قرار داشتن در یک وضعیت ثابت را داشته باشد. بنابراین بهتر است که هر ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یک بار، از جایتان بلند شوید و برای ۳۰ ثانیه کمی قدم بزنید یا بدنتان را کش و قوس بدهید.
۳) حرکات تکراری انجام ندهید. تکرار مداوم یک حرکت (مانند جواب دادن به تلفن) میتواند آزاردهنده و استرسآور باشد. به همین خاطر بهتر است که در صورت امکان و اگر ضرورتی حس نمیکنید، کارهای تکراری انجام ندهید یا نوع کارتان را عوض کنید. برای مثال، به جای خم و راست کردن مداوم دستتان برای پاسخگویی به تلفنها، از یک هدفون استفاده کنید و تلفنهای شخصیتان را به ساعات یا روزهای خلوتتان اختصاص دهید.
۴) مانیتور کامپیوتر خودتان را در وضعیت مناسبی قرار دهید تا چشم یا مفاصل گردنتان اذیت نشوند. وضعیت مناسب یعنی اینکه مانیتور درست روبهروی شما به فاصله ۵۰ سانتیمتر از چشمتان قرار داشته باشد و رو به پنجره هم نباشد تا انعکاس نور بیرون روی مانیتور، چشمهای شما را اذیت و خسته نکند. در ضمن، بد نیست که برای جلوگیری از خشکی یا سوزش چشم، مدام به صفحه کامپیوتر زل نزنید و هر ۱۵ دقیقه یکبار، دست از کار با کامپیوتر بکشید.
۵) به منظور خم شدن کمتر گردنتان هنگام تایپ کردن، بهتر است که از وسیلهای برای نگهداری کاغذها در کنار صفحه کلید استفاده کنید.
۶) برای اینکه به آلرژی یا سایر بیماریهای عفونی مبتلا نشوید، باید هر روز صفحه کلید، مانیتور، سطح میز، تلفن یا هر وسیله دیگری که روی میزتان قرار دارد را گردگیری کنید و هفتهای یکبار هم آنها را ضدعفونی نمایید. باکتریهای روی میز میتوانند جدیترین تهدید برای سلامت شما به حساب بیایند.
۷) میز خود را همیشه مرتب نگه دارید و اجازه ندهید که آشفته و درهم برهم شود. شلوغی میز کار باعث خستگی زودرس و استرس ۴۰ درصد از کارمندان آمریکایی است و یکی از عوامل اتلاف وقت کاری، در تمام ادارههای دنیا به شمار میرود.
۸) میز کار خود را تبدیل به میز غذا نکنید. قرار دادن خوراکیهای رنگارنگ و پرکالری روی میز کار، اشتهای شما را به غذا خوردن افزایش میدهد؛ حتی اگر گرسنه نباشید. شما میتوانید برای حفظ سلامت و تناسب اندام خود، به جای چیپس و پفک و شکلات، کمی میوه خشک یا انواع مغزها را درون کشوی میزتان نگهداری کنید.
۹) میزتان را زیبا کنید. زیبا بودن میز کار یکی از عوامل افزایشدهنده انگیزه کاری و لذت بردن از ساعات کار است. شما میتوانید با قرار دادن عکس یکی از اعضای خانواده خود یا حتی یک گلدان کوچک روی میز، فضای کاریتان را کاملا عوض کنید.
۱۰) وقت ناهار یا زمان برگشتن به خانه، بهترین فرصت برای پیادهروی یک فرد پشت میزنشین است. پس تنبلی را کنار بگذارید و برای حفظ سلامت جسم و روانتان، کمی پیادهروی را به فهرست کارهای روزانه خود اضافه کنید.
منبع: Sixwise
ترجمه: ندا احمدلو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست