یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

نکاتی که درباره کرم ضدآفتاب نمی دانید


نکاتی که درباره کرم ضدآفتاب نمی دانید

بارها شنیده ایم که استفاده از کرم ضد آفتاب برای پیش گیری از آسیب های پوستی، علایم پیری و سرطان ضروری است. به نقل از سایت «Prevention» در برخی جوامع، مردم با استفاده از عصاره روغن، کلاه و لباس از پوست خود در برابر نور خورشید محافظت می کنند.

بارها شنیده ایم که استفاده از کرم ضد آفتاب برای پیش گیری از آسیب های پوستی، علایم پیری و سرطان ضروری است. به نقل از سایت «Prevention» در برخی جوامع، مردم با استفاده از عصاره روغن، کلاه و لباس از پوست خود در برابر نور خورشید محافظت می کنند. در گذشته تصور بر این بود که گرمای نور خورشید سوختگی دردناکی ایجاد می کند. اما در سال ۱۸۸۹ ثابت شد که این اشعه ماورای بنفش است که باعث آفتاب سوختگی می شود.این یافته مقدمه ای برای اولین توصیه های پزشکی در زمینه محافظت از پوست در برابر نور خورشید بود؛ توصیه هایی که تا امروز هم ادامه دارد. در این مطلب به نکاتی جالب درباره کرم ضد آفتاب اشاره شده است.

کرم ضد آفتاب اولیه:

علاوه بر چتر و کلاه، در قدیم از کرم های ضد آفتاب تهیه شده از عصاره های گیاهی یا مواد معدنی استفاده می شد.

این کرم های ضد آفتاب حاوی روغن، سبوس برنج، آهن، گل رس یا قیر و... بود.در سال ۱۹۲۰، ارتش و نیروی هوایی از محققان خواست تا موثرترین کرم ضد آفتاب را برای سربازان تهیه کنند. پس از آزمایش روی تأثیر ۱۲ نوع ترکیب، محققان به این نتیجه رسیدند که پترولیوم ( با نام تجاری وازلین)یک ضد آفتاب موثر و ضد آب است.

در گذشته، ترکیب های منعکس کننده نور که به اندازه کافی کوچک نبود، سفید رنگ دیده می شد اما با نانو تکنولوژی مواد مانند دی اکسید تیتانیوم به ذرات ریز و نامرئی تبدیل شد.

عملکرد کرم ضد آفتاب چگونه است؟

کرم ضد آفتاب را می توان از ۲ نوع ماده تهیه کرد، ذرات غیرطبیعی مانند دی اکسید تیتانیوم یا اکسید زینک یا ترکیب های طبیعی مانند عصاره های گیاهی.ذرات موجود در کرم های ضدآفتاب با انعکاس دادن نور خورشید، از پوست محافظت می کند. ترکیب های ارگانیک یا طبیعی اشعه ماورای بنفش را جذب و انرژی خود را به عنوان حرارت رها می کند.اصطلاح عامل محافظت از خورشید (SPF) در دهه ۶۰ مطرح شد. SPF، مدت زمان محافظتی کرم ضد آفتاب را مشخص می کند. پزشکان استفاده از کرم ضد آفتاب با SPF ۱۵و۳۰ را توصیه می کنند زیرا SPF بالاتر یا شسته می شود یا جذب پوست می شود و در واقع باعث محافظت طولانی تر از پوست نمی شود.

آیا کرم ضد آفتاب مانع تولید ویتامین D در بدن می شود؟

بدن هر انسان به نور خورشید نیاز دارد تا بتواند ویتامین D تولید کند. اما آیا استفاده از کرم ضد آفتاب باعث کمبود ویتامین D می شود؟ ویتامین D را می توان از مواد غذایی تأمین کرد. این مواد عبارت است از: روغن ماهی، سالمون، ساردین، شیر سویا، تخم مرغ، قارچ و لبنیات غنی شده.

نکاتی که باید به آن توجه کرد:

هر بار کرم ضد آفتاب را به قسمت هایی از بدن که در معرض نور آفتاب است از جمله لب ها بمالید. از کرم ضد آفتابی که در برابر اشعه UVA و UVB با SPF حداقل ۱۵ است، استفاده شود. به تاریخ انقضای کرم ها دقت کنید زیرا برخی مواد ضد آفتاب به مرور زمان فاسد می شود یا در آن زمینه رشد باکتری فراهم می شود. افرادی که پوست چرب یا مستعد به آکنه دارند، از کرم ضد آفتاب با پایه آب استفاده کنند. استفاده از کرم ضد آفتاب برای نوزادان زیر ۶ ماه توصیه نمی شود. کودکان زیر ۶ ماه را در سایه قرار دهید یا این که لباس مناسبی بر تنشان کنید که در برابر نور خورشید از پوست آن ها محافظت کند.