جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

۱۲ ژوئن ـ انتشار مجله جوانان در لس آنجلس


۱۲ ژوئن ـ انتشار مجله جوانان در لس آنجلس

دوازدهم ژوئن سالگشت انتشار مجله جوانان در لس آنجلس (آمریکا) است.
مهدی ذکایی روزنامه نگار ایرانی که تا سال ۱۳۵۹ (۱۹۸۰ میلادی) نزدیک به دو دهه در تهران در موسسه اطلاعات معاون «ر. …

دوازدهم ژوئن سالگشت انتشار مجله جوانان در لس آنجلس (آمریکا) است.

مهدی ذکایی روزنامه نگار ایرانی که تا سال ۱۳۵۹ (۱۹۸۰ میلادی) نزدیک به دو دهه در تهران در موسسه اطلاعات معاون «ر. اعتمادی» سردبیر مجله جوانان بود و در این سال این موسسه را ترک کرد و چندی بعد عازم آمریکا شد مجله جوانان را در لس آنجلس راه اندازی کرد و نخستین شماره آن را در ۱۲ ژوئن ۱۹۸۷ منتشر ساخت که محتوایی شبیه «اطلاعات جوانان» دوران سردبیری اعتمادی داشته است. مجله جوانان موسسه اطلاعات در زمان فعالیت مهدی ذکائی (و سردبیری اعتمادی) هر هفته نزدیک به نیم میلیون نسخه فروش داشت و ده تا پانزده درصد این تیراژ در افغانستان توزیع می شد.

مهدی ذکایی با راه اندازی مجله جوانان در لس آنجلس نگذاشت تجربه ای را که در طول کار در چنین مجله هایی به دست آورده بود راکد بماند و هدر رود.

انتشار «جوانان» بدون سرمایه لازم در لس آنجلس، یک شق القمر بود. تا کسی در این حرفه نباشد نمی تواند، مشکلات کار و اضطراب ناشر را در ذهن مجسم کند.

«جوانان» مهدی ذکائی که در تابستان ۲۰۰۵ هجده ساله شده است یک مجله جامع و حرفه ای است که انواع مطالب را در آن می توان دید. این مجله در اکناف جهان و هرجا که یک جامعه ایرانی باشد مشاهده می شود.

ابتکار تازه مهدی ذکایی که باب تازه ای را به روی روزنامه نگاران ایرانی گشوده است، انتشار «جوانان» در دوبی (امارات متحده) است. این کار از سال ۲۰۰۵ و با استفاده از تکنولوژی پیشرفته آغاز شده است؛ به این ترتیب که که صفحات مجله از طریق اینترنت به دوبی انتقال می یابد، در آنجا سردبیر محلی مجله مطالب و آگهی های منطقه را بر آن اضافه می کند، به چاپ می رساند و در سراسر منطقه خلیج فارس که میلیونها ایرانی و فارسی زبان در آنجا زندگی می کنند به توزیع می دهد.

ذکایی در صدد ارسال مجله به افغانستان است و معتقد است که توزیع جوانان در افغانستان به عادی شدن اوضاع این کشور کمک فراوان خواهد کرد زیرا که دولت کمونیستی افغانستان و پس از آن طالبان مانع از ورود مجله های عمومی و حرفه ای به افغانستان شده بودند.