دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
فرروچ چیوبوسونی
«موسیقی آزاد آفریده شده است و به دست آوردن آزادی، سرنوشت محتوم آن است.»
فرروچچیو بوسونی، در سال ۱۸۶۶ در ایمپولی۱ ایتالیا به دنیا آمد. در كودكی به عنوان نوازنده نابغه پیانو و در جوانی به عنوان پیرو مكتب موسیقی لیست و استاد نواختن آثار راخمانینف۲ و پادروسكی۳ به شهرت رسید. او آهنگساز، معلم، تنظیمكننده و فیلسوف موسیقی بود. همچنین با رهبری درخشان خود، آثار دبوسی۴، گابریل فائور۵ و سیبلیوس۶ را به شایستگی ارائه و معرفی كرد. از سال ۱۸۹۴ در برلین زندگی كرد و در سال ۱۹۲۴، در حالی كه استاد آهنگسازی آكادمی هنرهای برلین بود، در همان شهر درگذشت.
اپرای دكتر فاوست۷ او یكی از شاهكارهای مسلم دوران معاصر است. او مقالههای بینظیری را نیز در زمینه موسیقی نوشته است كه مشهورترین آنها «طرح استتیك نوین موسیقی» (۱۹۰۷) است.
بوسونی در تمامی زمینههای خلاقانه هنر، قهرمانی به تمام معنی بود. او درِ خانه خود را در برلین به روی همه هنرمندان و آهنگسازان جوان دنیا گشود.
در زمینه موسیقی، او كه نسبت به محدودیتهای گامهای مینور و ماژور، اعتراض داشت، عرضههای نوینی را پدید آورد و حركتی را به نام ضد ـ رومانتیك ایجاد كرد و آثار واگنر را كه به شدّت از آنها نفرت داشت، مورد نقد و بررسی جدی قرار داد. او كه پیرو مكتب نئوكلاسیك بود، از تشكیل گروههای موسیقی كوچك حمایت و از عاطفهگرایی افراطی در موسیقی اجتناب میكرد.
بوسونی احساس میكرد دست و پای موسیقی را بستهاند و پیوسته به دنبال ابزاری میگشت كه به نوعی این محدودیتها را از بین ببرد. در آن دوران سازی به نام Dynamo Phone كه عموماً به نام Telharmonium شناخته میشد و در واقع از نیاكان اولیه سینتیسایزرهای امروزی است، نظر بوسونی را به خود جلب كرد.
او به مخترع این ساز، تاددئوس كاهیل۸ در توصیف سازش گفت، «موسیقی نو برای جهانی كهنه». او از این كشف بهقدری هیجانزده شد كه در مصاحبهای گفت:
« به گمان من در این حركت عظیم موسیقایی، ماشین بهزودی بزرگترین نقش را برعهده میگیرد.»
بوسونی آهنگساز متعادلی بود و به شدّت به موتزارت علاقه داشت. او در عین حال كه تمامی جزئیات موسیقی كلاسیك را میشناخت و اجرا میكرد، لحظهای از پیگیری سازهای نوین الكترونیك غافل نبود و پیوسته شاگردان خود را به گسترده كردن فضاهای موسیقایی تشویق میكرد. او از دریچه دنیای موسیقی قرن بیستم، جهان آینده موسیقی را بهخوبی میدید و درك میكرد و به كسانی كه در مقابل این حركت ایستادگی میكردند، میگفت:
«دارید خودتان را از پدیده زیبایی محروم میكنید.»
۱. Empoli
۲. Rachmaninoff
۳. Paderewski
۴. Debussy
۵. Gabriel Faure
۶. Dr.Faust
۷. Sibelius
۸. Thaddeus Cahill
توحیدی سید عماد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست