چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

چگونه بحران را از خانه دور کنیم


چگونه بحران را از خانه دور کنیم

والدین باید سازمان عاطفی خود را به گونه ای مرتب و منظم کنند که مانع انتقال هرگونه نگرانی و افکار منفی بیرون از خانه به محیط منزل و بالعکس شوند

والدین باید سازمان عاطفی خود را به گونه ای مرتب و منظم کنند که مانع انتقال هرگونه نگرانی و افکار منفی بیرون از خانه به محیط منزل و بالعکس شوند. طرفین در زندگی زناشویی باید همواره مواظب باشند که روابط آنها دچار خدشه نشود. متاسفانه گاهی خوشبینی و ساده‌اندیشی این تصور را پیش می‌آورد که گذشت چند سالی از زندگی زناشویی و آشنایی اجمالی هر یک از زوجین و مرور ایام موجب می‌شود تا در ارکان زندگی آنان ترمیم به‌وجود آید یا روابط متقابل آنها و میزان تفاهمشان خود به خود درهمان سطح مطلوب اولیه باقی بماند و این طرز تلقی سبب می‌شود تا یک نوع آرامش توام با نگرش سطحی نسبت به مسائل خانواده به وجود آید.

چنین موقعیتی خواه ناخواه، نوعی رکود و فقر ارتباطی و اخلاقی را فراهم می‌آورد. در نتیجه به علت عدم تفاهم و مشاجرات مکرر و بی جهت و عنان گسیخته آنها از هم بیگانه تر و دورتر می‌شوند و رفته رفته اولین نشانه های بحران در زندگی خانوادگی به چشم می‌آید. در حالی که علت یابی عوامل تنش‌زا در ابتدای زندگی زناشویی آن هم توسط زن و شوهر بدون دخالت اطرافیان باعث می‌شود تا تفاهم کامل برقرار شود.زن و مرد،در این موقعیت با اولین ضربه ها بیدار می‌شوند و به اندیشه فرو می‌روند که اینک چه باید کرد؟ آیا برای نجات زندگی کاری می‌توان کرد؟ آیا پایان روزهای خوش زندگی فرا رسیده است؟ و بالاخره برای نجات از این بحران، از کجا باید شروع کرد؟ پاسخ به این پرسشها را می‌توان با تدبیر خاص و شیوه و روش جدیدی در پیش گرفت از جمله؛ شخصیت همسرتان هرچه باشد، شما هم نیاز به دوباره سنجی اعتقادات خود در مورد زندگی دارید.

این باور که شما بی عیب و نقص نیستید، یک نوع آمادگی و انعطاف روحی ایجاد می‌کند که برای دستیابی به تفاهم ضرورت زیادی دارد.مشکلات زندگی مردم همه یک گونه نیستند و از لحاظ موضوع، عمق و پیچیدگی با هم تفاوت دارند.از این جهت زمانی متناسب با هر کدام،برای بحران زدایی مورد نیاز است.هرگز عجولانه و شتابزده با مشکلات برخورد نکنید.بلکه اعتقاد داشته باشید که مشکلات به تدریج و به مروز زمان شکل می‌گیرند و بر همین اساس،به صورت تدریجی نیز باید حل شوند.بحرانها و مشکلات زندگی، محک لیاقت و شایستگی شما به شمار می‌روند و نشان می‌دهند که چگونه انسانی هستید.

پس سعی کنید با عبور از این بحران ها، لیاقت، جدیت، توان و قدرت خود را به اثبات برسانید. به طور مثال خوردن آب بسیار ساده است اما کسی که آب را از اعماق چاه به سطح زمین می‌آورد در خور تحسین است نه آن کسی که به راحتی لیوان آب را می‌نوشد.اجازه ندهید حوادث شما را نابود کنند. روحیه خود را دستخوش ناملایمات نکنید و قدرت خود را از دست ندهید. یک فلسفه زندگی را که مبتنی بر خوشبینی باشد اتخاذ کنید چنین امری به مهار کردن عواطف و حفظ قوای حیاتی شما کمک خواهد کرد. در زندگی زناشویی گفتمانتان را اصلاح کنید تا با رفتارتان هماهنگی خاص پیدا کند. کنش‌های زمانی ظهور و تجلی می‌یابند که واکنشها فضا را مسموم کرده باشند مشاجره آتش هیزم گفت‌وگوی مسموم و خشک است.دیگران،مادر،پدر یا برادر و... تقصیری ندارند بلکه کج فهمی، بدفهمی و بدبینی و بداندیشی شما موجب بروز توفان مشاجره می‌شود.

زنان از صحبت کردن احساس رضایت و شعف می‌کنند پس وجود گوش شنوا به آنان قدرت و قوت قلب می‌بخشد. برای آنان صحبت کردن از تمام مسائل روزمره امری حیاتی است. هر کلام و واژه ای قابل شنیدن است، ولی فرض کنید که سخنان همسرتان ارزش اخلاقی یا اجتماعی یا فرهنگی اقتصادی ندارد.اما حق مسلم اوست که شما تمام و کمال سخنانش را گوش کنید و با او به صحبت بپردازید چون همسرتان سخن گفتن و گفتمان را عامل موثر و مفید ارتباط خود می‌داند و شما به عنوان شوهر حق ندارید این آزادی را محدود یا معدود سازید، بلکه با همدمی و همگامی با همسرتان او را یاری دهید تا کنش هایی را که در ذهن او وجود دارد، به منصه ظهور برساند. مردان باید این حقیقت انکار ناپذیر را با تمام وجود بپذیرند.