سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
نمک SALT
جسمی است که از جانشین شدن یک یا چند اتم هیدروژن بهوسیله اتمهای فلز با بنیانهای الکتروپزتیو به حساب میآید. نمک در دمای معمولی متبلور هستند و اگر در آب حل شوند به یونهای مثبت و منفی تجزیه میشوند.
نمک و تاریخچه:
نمک طعام یکی از کانیهائی است که بشر قبل از دوره شهرنشینی آن را شناخته و مورد استفاده قرار داده است.
در ایران شاید نمک از شش هزار سال قبل از میلاد مورد استفاده قرار گرفته باشد. در دوره هخامنشی معادن نمک متعلق به شاه بوده و از آن مالیاتی دریافت نمیشد، ولی در دورهٔ سلوکیها به نمک مالیات بسته شد. در دوره بعد از اسلام از نمک عوارضی نمیگرفتند، چون مطابق قوانین اسلامی این نوع معادن مانند آب برای افراد مسلمان مباحاند و هر کس به آن دست یابد از آن استفاده میکند. در سال ۱۳۲۸ هجری قانونی از مجلس گذشت که استخراج و فروش نمک به دولت منحصر شد اما بعداً این قانون لغو گردید.
نمک از جمله موادی است که نقش مهمی در سیاست کشورها داشته و چه بسا باعث بروز انقلابات و جنگها و اعتصابات فراوان شده است.
در قرن اول میلادی امپراطور روم برای دسترسی به منابع نمک، بحرالمیت را اشغال کرد. در قرن چهارم میلادی قسمتی از انگلستان توسط امپراطور روم برای دستیابی منابع نمک اشغال شد و پس از بهرهبرداری و کاهش این منابع در اواخر قرن چهارم امپراطور از این کشور عقبنشینی کرد.
در دوره خلفای عباسی بردههائی که برای تهیه نمک در اطراف بصره بهکار واداشته بودند در اثر نارضایتی شورش بزرگی برپا کردند و این شورش چندین سال طول کشید.
سرخپوستان امریکائی بارها برای بهرهگیری از نمک پیرامون چشمههای شور کالیفرنیا با هم جنگ و ستیز داشتهاند. در فرانسه خراج نمک موجب عدم رضایت عمومی گردید و این امر در شعلهور شدن انقلاب کبیر فرانسه مؤثر بود. پس از انقلاب اعلام شد که معادن از آن ملت است.
در هند (منابع مورد نظر فعلاً در کشور پاکستان است) مالیات نمک در دوره استعمار انگلستان باعث اعتصابات و زد و خوردهای زیادی شد.
در ایران بهعلت وجود معادن زیاد نمک وقایعی مانند سایر کشورها رخ نداده است. ولی بهطوریکه میبینیم منازعاتی که بر سر نمک بین دولتها و ملتها رخ داده، در مورد سایر موادمعدنی (جز نفت) کمسابقه بوده است.
نمک نقره سولفادیازین SULFADIAZINE (ضد سوختگی) این دارو بر روی دیواره غشای سلولی اثر میکند. اثر ضد باکتریائی این دارو ظاهراً به مهار ساختن اسیدفولیک در باکتری مربوط نیست و اثر دارو بهطور کامل مهار نمیشو.
بهعنوان یک داروی ضدعفونیکننده موضعی سولفادیازین نقره دارای طیف اثر گستردهای است. باکتریکش است.
نمک نقره سولفا دیازین ظاهراً جذب نمیشود. در مواردی که این دارو در سوختگیهای وسیع بهکار میرود.
این دارو بهعنوان داروی کمکی در جلوگیری و درمان عفونت در سوختگیهای درجه دوم و سوم، پس از درمانهای احیاکننده بیمار بهکار میرود. [۱۶]
۱۶ـ اطلاعات و کاربردهای بالینی ـ داروهای ژتریک ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست