جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
فاسدترین سیاستمداران جهان
«قدرت فسادآور است و قدرت مطلق به صورت مطلق فسادآور است». با بررسی زندگی بسیاری از سیاستمدارانی که با استفاده از قدرت سیاسی خود رو به فساد آوردهاند، میتوان به درستی این جمله لرد آکتون پیبرد. در این بخش اشاره هر چند کوتاه به زندگی پنج نفر از سیاستمدارانی خواهیم داشت که پس از رسیدن به قدرت و با سوءاستفاده از قدرت سیاسی خود دچار فساد سیاسی شدهاند.
● محمد سوهارتو (۲۰۰۸ ـ ۱۹۲۱)
سوهارتو دومین رئیسجمهور اندونزی بود و به مدت ۳۲ سال بر این کشور حکومت کرد. سازمان شفافیت بینالملل وی را در صدر فهرست فاسدترین سیاستمداران جهان قرار داده است. وی متهم به حیف و میل ۱۵ تا ۳۰ میلیارد دلار در طول دوران حکومت خود بود. سوهارتو همچنین به خاطر کشتهشدن ۱۰ هزار شهروند تیمورشرقی در ۳۲ سال زمامداری خود مورد انتقاد بسیاری از گروههای حقوق بشری قرار دارد.
● فردیناند مارکوس (۱۹۸۹ ـ ۱۹۱۷)
فردیناند مارکوس به عنوان یک وکیل حرفهای بین سالهای ۱۹۶۵ تا ۱۹۸۶ سمت ریاستجمهوری فیلیپین را در اختیار خود داشت. برآوردها نشان میدهد که مارکوس در طول دوران حکومت خود ۵ تا ۱۰ میلیارد از ثروت ملی فیلیپین را در جهت منافع شخصی خود هزینه کرده بود. در سال ۱۹۸۶، جنبش مردمی «قدرت مردم» مارکوس را به همراه خانوادهاش به هاوایی تبعید کرد؛ جایی که وی سه سال پس از آن از دنیا رفت.
● سانی آباچا (۱۹۹۸ ـ ۱۹۴۳)
سانی آباچا، رهبر نظامی کشور نیجریه بین سالهای ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۸ بود. طبق گزارش شفافیت بینالملل، وی ۵ میلیارد دلار از درآمدهای دولت نیجریه را حیف و میل کرد. این رقم معادل ۱۰ درصد کل درآمد سالانه نیجریه از صادرات نفت این کشور در پنج سال دوران ریاستجمهوری آباچا بوده است. البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که در سال ۲۰۰۲ اعضای خانواده وی با بازگرداندن ۲/۱ میلیارد دلاری که از بانک مرکزی نیجریه توس آباچا اختلاس شده بود، موافقت کردند.
● موبوتو سسه سکو (۱۹۹۷ ـ ۱۹۳۰)
سسه سکو از سال ۱۹۶۵ تا ۱۹۹۷ رئیسجمهور دولت زئیر بود. گزارشهای سازمان شفافیت بینالملل نشان میدهد که وی در دو دهه گذشته با تاراج پنج میلیارد دلار از ثروت عمومی کشور زئیر، سومین رهبر فاسد جهان محسوب میشود. وی در طول ۳۲ سال حکومت خود به طور عمده از وامهای ارائه شده از سوی بانک جهانی برای توسعه کنگو سوءاستفاده مالی میکرده است.
● جوزف استردا (متولد ۱۹۳۷)
جوزف استردا سیزدهمین رئیسجمهور فیلیپین بین سال های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۱ بود. وی پیش از ورود به عرصه سیاست به عنوان یکی از معروفترین بازیگران سینمای فیلیپین فعالیت میکرد. در اکتبر ۲۰۰۰، لوئیس شادیت سینگستون، یکی از دوستان نزدیک استردا، وی را متهم کرد که خود شخصا مبالغ هنگفتی را به عنوان رشوه به یک حساب بانکی با نام «خوزه ولداده» واریز کرده است. استردا پس از استیضاح در مجلس نمایندگان فیلیپین از سمت خود استعفا کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست