پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

معرفی پردازنده Core۲ Extreme QX۹۷۷۰ از سوی Intel


معرفی پردازنده Core۲ Extreme QX۹۷۷۰ از سوی Intel

شرکت Intel اولین پردازنده چهار هسته ای دسک تاپ خود را با فرکانس کاری ۳ ۲ گیگاهرتز معرفی کرد پیش از این سریع ترین پردازنده این شرکت برای حوزه کامپیوتر های شخصی پردازنده QX۹۶۵۰ بود که دارای فرکانس کاری ۳ گیگاهرتز بود

شرکت Intel اولین پردازنده چهار هسته‌ای دسک‌تاپ خود را با فرکانس کاری ۳.۲ گیگاهرتز معرفی کرد. پیش از این سریع‌ترین پردازنده این شرکت برای حوزه کامپیوتر‌های شخصی پردازنده QX۹۶۵۰ بود که دارای فرکانس کاری ۳ گیگاهرتز بود. پردازنده QX۹۷۷۰ شاهد تغییرات ناچیزی به پردازنده‌ QX۹۶۵۰ بوده است. برای مثال ولتاژ هسته شاهد یک افزایش اندک از ۱.۲۵۰۰ ولت به ۱.۲۸۷۵ ولت بوده است. البته هیچ نکته غیر عادی در اینجا وجود ندارد و تمامی سازندگان برای تغییر فرکانس‌های پردازنده‌های‌ خود اقدام به افزایش یا کاهش ولتا‍ژ‌های پردازنده می‌کنند. اما مهمترین نکته در رابطه با این پردازنده‌های جدید افزایش فرکانس FSB در آن‌ها از ۱۳۳۳ مگاهرتز به ۱۶۰۰ مگاهرتز است. پشتیبانی از این پردازنده‌ نیاز به چیپ‌ست‌هایی دارد که در حال حاظر در بازار موجود نیستد. البته Intel به زودی چیپ‌ست‌های سری X۴۸ خود را که به صورت رسمی از پردازنده‌هایی با FSB ۱۶۰۰ مگاهرتز پشتیبانی می‌کنند به بازار عرضه خواهد نمود. اما در حال حاظر نیز مادربردهایی در بازار موجود‌ هستند که قادرند تا از پردازنده‌های با FSB ۱۶۰۰ مگاهرتزی پشتیبانی کنند. برای مثال شرکت GIGABYTE سه مدل از مادربردهای خود را با استفاده از چیپ‌ست Intel X۳۸ و با نام‌های GA-X۳۸-DQ۶ ، GA-X۳۸T-DQ۶ و X۳۸-DS۵ معرفی نموده‌ که با وجود عدم پشتیبانی چیپ‌ست X۳۸ از FSB ۱۶۰۰ مگاهرتزی قادر هستند تا از پردازنده QX۹۷۷۰ پشتیبانی کنند.

البته اما با توجه به مدت زمانی که برای ورود این چیپ‌‌ست به بازار مورد نیاز است و یا توجه به این موضوع که X۴۸ مسلما دارای قیمت بالاتری نسبت به چیپ‌ست‌های سری X۳۸ خواهد بود، در اولین گام، مادربردهای توصیه شده برای استفاده به همراه این پردازنده جدید، همان مادربردهای موجود در بازار که بر پایه چیپ‌ست X۳۸ تولید شده‌اند هستند. به هر حال با توجه به این موضوع که چیپ‌ست‌ X۳۸ تنها نیاز دارد تا در فرکانسی حدود ۶۶ مگاهرتز بالاتر عمل کند، اصولا بعید به نظر می رسد که مشکلی در رابطه با استفاده از این مادربردها به همراه پردازنده‌های جدید به وجود بیاید.

افزایش فرکانس کاری در این پردازنده‌های جدید سبب شده‌ است تا مصرف توان آن‌ها در حالت عادی نسبت به پردازنده‌های QX۹۶۵۰ افزایش چشمگیری داشته باشد به گونه‌ای که در حالت کاری عادی مصرف توان این پردازنده‌ها به بیش از ۱۰۰ وات خواهد رسید. Intel به شکل رسمی اعلام کرده است که میزان TDP در پردازنده‌های جدید ۱۳۶ وات است. این مساله به این معنی است که این بالاترین میزان مصرف توان در پردازنده‌های Intel برای سیستم‌های دسک‌تاپ بوده و حداکثر مصرف توان استاندارد را حدود ۶ وات نسبت به مدل QX۹۶۵۰ افزایش خواهد داد. علاوه بر این می‌توان پردازنده QX۹۷۷۰ را با افزایش ولتاژ هسته به ۱.۴ ولت به سادگی تا حد ۴ گیگاهرتز اورکلاک کرد. در این حالت مزایای استفاده از تکنولوژی K-Gate در تکنولوژی ساخت ۴۵ نانومتر خود را نشان داده و پردازنده کاملا با ثبات عمل می‌کند. در صورتی که از یک سیستم خنک کننده مناسب استفاده کنید می‌توانید پردازنده را به راحتی در این فرکانس مورد استفاده قرار دهید. اما مشکلاتی نیز در رابطه با پشتیبانی از این پردازنده‌ها توسط مادربردهای مختلف وجود دارد. علاوه بر نیاز به پشتیبانی از FSB با فرکانس‌های بالاتر از میزانی که امروزه توسط چیپ‌ست‌های موجود در بازار در دسترس قرار می‌گیرد، به دلیل مصرف توان بالای پردازنده QX۹۷۷۰، مادربردهای پشتیبانی کننده از آن باید از مدار تغذیه قدرت مندی برای تامین توان مورد نیاز پردازنده استفاده کنند. البته برخی از سازندگان مانند GIGABYTE، که قبلا به مادربردهای آن اشاره کردیم، طراحی مادربردهای خود را به گونه ای تغییر داده‌اند تا قادر به پشتیبانی از پردازنده‌های جدید‌‌تر و پر مصرف‌تر نیز باشند.

از آن آنجایی‌که افزایش FSB تا ۱۶۰۰ مگاهرتز به میزان اندکی سبب افزایش کارایی این پردازنده‌ها خواهد شد و از سوی دیگر تفاوت ۲۰۰ مگاهرتزی در فرکانس کاری نیز نمی‌تواند تحولی عمده محسوب شود، کاربرانی که در حال حاظر از پردازنده‌های سطح بالای چهار هسته‌ای سری Extreme استفاده می‌کنند با تعویض پردازنده‌‌های خود شاهد بروز تغییرات عمده‌ای نخواهند بود. اما کاربرانی که که قصد ارتقا سیستم‌های خود را دارند و البته از نظر بودجه نیز در مذیقه نیستند، می‌توانند با پرداخت مبلغ قابل توجهی، قدرتمند‌ترین سیستم دسک‌تاپ‌ را در اختیار بگیرند.