پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
هوای ابری، هم مفید و هم مضر
پژوهشگران استرالیایی دریافتند که آب و هوای ابری و بارانی به دلیل تاثیر مثبتی که بر افزایش قدرت حافظه دارد، برای مغز مفید است. مطالعات این محققان نشان داد که احساس غمگینی در هوای ابری، موجب میشود افراد در تستهای حافظه نتایج بهتری کسب کنند. این تحقیق در واقع مطالعات قبلی را که نشان داده بودند دانش آموزان مبتلا به افسردگی خفیف حافظه قوی تری داشته و نمرات بالاتری کسب میکنند، تایید میکند. البته این تحقیق به این معنی نیست که احساس غم و افسردگی به دلیل اثرات مثبت بر حافظه، نادیده گرفته شود بلکه متخصصان توصیه میکنند در صورت تداوم این حالت، حتما باید به روانپزشک یا روانشناس مراجعه کرد.
هوای ابری و سردرد میگرنی
دکتر عصار زادگان، متخصص مغز و اعصاب در این باره میگوید: زمینههای ایجاد بیماری میگرن به فرآیندهای بیوشیمیایی و عروقی داخل مغز مربوط میشود. علت اصلی بیماری میگرن هنوز بر کسی معلوم نیست. نمیتوان گفت هوای ابری و بارانی سبب حملههای میگرنی میشوند. هیچ گونه مطلب و دلیل علمی وجود ندارد که اثبات کند هوای بارانی و ابری سبب حملههای میگرنی میشود.گاهی شاهد هستیم بعضی افراد در فصول پاییز و زمستان بیشتر دچار سردردهای میگرنی میشوند. از آن جایی که زمینههای اضطراب و استرس در میگرنی ها بیشتر است، در محیطهایی که نور کم است مثل کشور انگلستان که هوا معمولا ابری بوده و آفتابی نیست، اضطراب و استرسی که در اثر حال و هوای محیط زندگی بد افراد حاکم میشود، سبب افزایش حملههای میگرنی شده و در نتیجه شاید بتوان گفت که آب و هوا بر روی حملات میگرن به طور غیر مستقیم تاثیرگذار است.
هوای ابری و افسردگی
شاید شما هم از جمله افرادی باشید که در روزهای آخر پاییز تا اول بهار احساس افسردگی و غم دارید و شاید به همین علت از دو فصل پاییز و زمستان متنفر هستید. روانشناسان به احساس کمتر غمگینی در روزهای کمنور میگویند «غمگینی زمستانی» و به احساس شدیدتر غمگینی و ناامیدی که چند نشانه بدنی مثل خوابآلودگی هم همراهش باشد، میگویند «افسردگی زمستانی یا فصلی». اما چرا ما در روزهای ابری مستعد ابتلا به این احساسات منفی میشویم؟ دلیل قطعی بیماری افسردگی فصلی تا به امروز بهصورت دقیق مشخص نشده است، اما به دلیل شیوع بالای آن در مناطق خاص، تصور دانشمندان بر این اصل استوار است که بیماری به دلیل تغییر در میزان نور خورشید ایجاد میشود. تئوری آنها از این قرار است که چون در زمستان و پاییز میزان قرار گرفتن در معرض آفتاب کاهش پیدا میکند، ساعت بیولوژیک بدن که خواب، حالات درونی و هورمونها را تنظیم میکند به تاخیر افتاده و معمولا در زمستان روند کندی را دنبال میکند.
نیره ولدخانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست