یکشنبه, ۵ اسفند, ۱۴۰۳ / 23 February, 2025
سبزی را بیش از ۳ ماه در فریزر نگذارید

یکی از عادات غذایی دانمارکیها، مصرف سبزیهای تازه است. از نظر علم تغذیه، این عادت بسیار خوب بوده و بسیار توصیه میشود زیرا مصرف سبزی تازه یعنی آنکه سبزی در همان فصل پرورش یافته و مواد مفیدش در حداکثر مقدار ممکن است و در اثر نگهداری طولانی یا فریز شدن یا از فریز درآوردن، بخش عمده مواد مغذیاش از بین نرفته است.
اما در زندگی امروز به دلیل وقت کم یا ایجاد تنوع در برنامه غذایی یا صرفهجویی در هزینهها، مردم مجبورند سبزیها را چند روز یا چند ماه فریز کنند تا بتوانند در همه فصلها آنها را در برنامه غذاییشان داشته باشند (مثل باقالا یا نخودسبز و...). البته اگر فریز کردن برای مدت کوتاهی باشد و ماده غذایی در عرض یک ماه به مصرف برسد، اشکالی ندارد اما نباید سبزیها بیش از ۳ ماه فریز بمانند.
نکته مهم این است که چطور سبزیها را فریز کنیم. روش صحیح آن است که بعد از تمیز کردن و شستن سبزی، باید آب آن را بگیرید. درنهایت آنها را در بستهبندیهایی به طوری که هوایی وارد آن نشود، به سرعت فریز کنید تا حتیالمقدور رنگ و مواد مفید سبزی حفظ شود.
بعد از خارج کردن از فریزر هم اگر نوع پخت اجازه میدهد، باید آن را به صورت یخ و فریزری وارد پخت کرد و اجازه نداد آب سبزیها خارج شود. در کل، توصیه میشود بیش از ۵۰ درصد سبزیهای مصرفی ما تازه باشند. برای حفظ تازگی سبزیها نیز بهترین کار این است که آنها را در بستهبندی مناسب و نشسته در یخچال نگه دارید و نزدیک به زمان مصرف بشویید تا تازه و ترد بمانند. بعد از شستوشو هم باید آب سبزیها کامل گرفته شود و درغیر این?صورت آب باقیمانده باعث ایجاد تغییر رنگ سبزی میشود.
درنهایت هم باید سبزی را دوباره در یخچال گذاشت و در فضای بیرون برای مدت طولانی قرار نداد. امروزه سبزیهای آمادهای در سوپرمارکتها به فروش میرسد که استفاده از آنها برای صرفهجویی در وقت مناسب است. البته قیمت این بستهها از سبزی تازه گرانتر بوده و برای افرادی که وقت خرد کردن سبزی را دارند، انتخاب مقرون بهصرفهای نیست ولی به هر حال انتخابی است که با توجه به بودجه خانواده باید انجام شود.
فراموش نکنید قبل از خرید باید به بستهبندی، کیفیت و نسبت مواد و سبزیهای خردشده با سلیقهتان توجه کنید. زیرا برخی از انواع سبزیها مثل اسفناج را بهتر است تازه مصرف کنید. به این دلیل که مواد مغذی موجود در آنها بر اثر نگهداری طولانی و تغییر رنگ تا حد زیادی از بین میروند.
دکتر نسرین امیدوار
متخصص تغذیه و رژیمدرمانی،
استاد انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست