سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
آزمایش مواد غذایی لازم برای رویش دانه
تئوری آزمایش:
گیاهان برای کسب مواد غذایی در خاک ، ریشه تولید می کنند. خاک حاوی نیتروژن ، فسفر ، پتاسیم و دیگر عناصر لازم برای رشد و نمو گیاه است. در این آزمایش شما درمییابید که آیا مواد شیمیایی موجود در خاک ، برای رویش دانه لازم است؟ و پاسخ این سوال را پیدا میکنید که آیا فقط مواد شیمیایی موجود در خاک میتوانند سبب رشد و نمو گیاهان شوند؟ شما همچنین رویش گیاهان نورسته را در کودهای تجارتی مایع با رویش گیاهان در مواد شیمیایی که از شست و شوی خاک بدست آمدهاند، مقایسه خواهید کرد.
هدف آزمایش:
تعیین میزان تاثیر افزایش مواد غذایی بر سرعت رویش دانه
مواد لازم:
ده عدد لوبیا
یک عدد بشر ۵۰۰ میلی لیتری
آب مقطر
یخچال
کود شیمیایی مایع
ظرف پلاستیکی ۴ لیتری
ماژیک
نوار چسب کاغذی
حوله کاغذی
دو عدد لیوان با جدار مستقیم
دو برگه کاغذ رسم سیاه
گیره کاغذ
روش کار :
لوبیاها را در بشر بگذارید و روی آنها آب مقطر بریزید و برای خیس خوردن آنها را یک شب در یخچال نگهداری کنید.
مقداری کود مایع تجارتی همراه با بر چسب راهنمای استفاده از آن فراهم کنید.
با ماژیک ، روی یک تکه نوار چسب کاغذی بنویسید "مواد غذایی" و آن را روی لیوان حاوی کود شیمیایی بچسبانید.
ظرفهای حاوی لوبیاها را جداگانه و به ترتیب زیر آماده کنید.
یک حوله کاغذی را به صورت لوله درآورید و آن را درون لیوان قرار دهید، بطوری که ورقه حوله به دیوار لیوان بچسبد.
چند لایه حوله کاغذی را بهم بپیچید و برای نگهداری حوله کاغذی لوله شده درون لیوان ، آن را داخل لیوان بگذارید.
پنج عدد لوبیا را در حد فاصل لایههای حوله کاغذی لوله شده و جدار لیوان در محلهای یکسان قرار دهید.
دو لیوان را به این ترتیب آماده کردید، روی یکی کلمه "آب" و روی ظرف دیگر ، کلمه "مواد غذایی" بنویسید.
حوله کاغذی درون هر لیوان را باید فقط مرطوب نگه دارید و آنها را خیس و آبدار نکنید.
سطح خارجی هر لیوان را با پیچیدن کاغذ سیاه به دور هر لیوان ، بپوشانید. لبه کاغذها را تا بزنید و با گیره محکم کنید.
تا زمان روییدن دانه های لوبیا (۷ - ۵ روز) هر روز پوشش کاغذی لیوانها را بردارید و رویش دانهها را بررسی کنید.
نتیجه آزمایش :
زمان رویش هر دانه درون لیوانها ممکن است کمی با دانههای دیگر متفاوت باشد. اما بین سرعت رویش دانههای مرطوب شده توسط آب دانههای مرطوب شده توسط کود (موادی که سبب تسریع رشد گیاهان میشوند) تفاوت آشکاری دیده نمیشود. رویش دانهها حتی هنگامی که در محیط نیتروژن ، فسفر ، پتاسیم و بقیه مواد غذایی هم وجود نداشته باشد، انجام میشود.
مواد غذایی موجود در خاک هنگام رویش دانهها ، مورد استفاده آنها قرار نمیگیرد. ذخیره غذایی برای رویش دانهها ، در لپههای دانههای لپهدار و در گیاهان فاقد لپه در آلبومن دانهها ذخیره شده است. و بعد از ریشهدار شدن ، گیاه میتواند از مواد غذایی موجود در خاک استفاده کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست