جمعه, ۱۸ خرداد, ۱۴۰۳ / 7 June, 2024
مجله ویستا

با شلوار جین‌های کهنه تابلوی زیبا درست کنید


با شلوار جین‌های کهنه تابلوی زیبا درست کنید

جین‌های کهنه و رنگ‌باخته هرچند قابل پوشیدن نیستند ولی می‌توانند برای مصارف دیگر مناسب باشند. می‌توان با روش‌هایی مثل رنگ کردن، برش زدن، ریش‌ریش کردن پارچه‌های جین، ایده‌های خلاقانه‌ای جهت لذت بیشتر از زندگی روزمره ارائه کرد.

اولین پارچه جین در سال ۱۸۵۳ توسط Levi Strauss در سانفرانسیسکو به عنوان لباس کارگران معدن معرفی شد. در ابتدا جین به دلیل استحکام زیاد به عنوان لباس کار شناخته می‌شد، بعد در راستای مقبولیت خاص (مثلا درFashion Show ها) و مقبولیت عمومی، صنعت جین گسترش وسیعی پیدا کرد و تا به امروز پارچه‌های جین جدا از پوشاک در حیطه‌های دیگر نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. معمولا شلوارهای جین قبل از پاره شدن کهنه می‌شوند.

جین‌های کهنه و رنگ‌باخته هرچند قابل پوشیدن نیستند ولی می‌توانند برای مصارف دیگر مناسب باشند چون هنوز دوام و مقاومت کافی دارند. می‌توان با روش‌هایی مثل رنگ کردن، برش زدن، ریش‌ریش کردن پارچه‌های جین، ایده‌های خلاقانه‌ای جهت لذت بیشتر از زندگی روزمره ارائه کرد؛ مثل همین کاری که می‌خواهیم انجام بدهیم.

نکته کنکوری

لازم به ذکر دانستم که در رابطه با کلمه چینی نوشته شده در قسمت بالایی کار، توضیح مختصری ارائه کنم. این کلمه چینی مترادف با واژه Love است. در اینجا به کار بردن واژه چینی به جای خود واژه Love در واقع نوعی انتقال متفاوت و جدید یک پیام و مفهوم آشناست؛ یعنی همان اصلی که هنر را برپا نگه می‌دارد: «به کار بستن روشی بکر برای برقراری ارتباط سازنده و موثر در زندگی.»

مواد لازم

شلوار جین کهنه

قاب چوبی

چسب

متر پارچه‌ای از کارافتاده

آب ژاول

گل خشک

رنگ آکریلیک

مراحل کار

۱- ابتدا قسمت مورد نظر شلوار جین را برش می‌زنیم و از آب ژاول برای شستن جین (پایین آوردن تن رنگی پارچه) استفاده می‌کنیم. به وسیله پارچه آغشته به آب ژاول قسمت مورد نظر پارچه جین را مرطوب کرده و زمان می‌دهیم تا به درجه دلخواه از کمرنگی برسد. سپس آن را با آب خالی شسته و خشک می‌کنیم. بدیهی است که باید در این مرحله از کار تناسب رنگ پارچه را با مراحل بعدی لحاظ کرد.

۲- پارچه را با استفاده از سنجاق به دورتادور قاب چوبی وصل می‌کنیم. بعد از وصل پارچه به یک ضلع از قاب، آن را کاملا با دست می‌کشیم و ضلع مقابل را سنجاق می‌کنیم تا پارچه صاف و بدون چین‌خوردگی روی چهارچوب قاب قرار بگیرد. سپس دو ضلع بعدی را هم به همین شکل به انجام می‌رسانیم.

۳- جهت پوشاندن لبه‌های خارجی قاب می‌توانیم به عنوان مثال از متر‌های پارچه‌ای استفاده کنیم که در این کار ترکیب جالبی با پارچه درست کرده است؛ البته می‌شود از روبان‌های مختلف یا رنگ‌های پارچه و... هم برای تزیین لبه قاب استفاده کرد.

۴- در مرحله پایانی با استفاده از گل‌های خشک و رنگ آکریلیک نوشته، طرح یا فرم دلخواه خود را روی کار اجرا کنید. این مرحله هم کاملا سلیقه‌ای است و در عین حال باید از اصول هنری از جمله تناسب رنگ‌ها، طراحی بکر، سادگی و نشاط پیروی کند تا نتیجه کار مطلوب واقع شود.