جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
خواص درمانی سرکه
سرکه از جمله فرآوردههای طبیعی است که مصرف خوراکی و دارویی داشته و این روزها بیشترین کاربرد را در تهیه انواع ترشیجات دارد. در یک لیوان سرکه ۳۳کالری انرژی نهفته است و سرشار از ویتامینها و املاح معدنی است. مصرف سرکه در انواع ترشیها، شورها و سالادهای فصل باعث خوشمزگی و طعمدهندگی و تحریک اشتها و ترشح بیشتر شیره گوارشی شده و هضم غذا را بهتر میکند.
از سوی دیگر، سالادهایی که با ترشیجاتی نظیر سرکه طعم میگیرند، سالمترین و مغذیترین نوع سالاد هستند چرا که این طعمها سبب جذب بیشتر مواد ویتامینی و پروتئینی موجود در مخلفات سالاد نظیر: کاهو، هویج، خیار و گوجهفرنگی میشوند، از این رو استفاده از سرکه در تهیه سالادهای فصل توصیه میشود.
- استفاده از سرکه در کنار وعدههای غذایی باعث رقیق شدن خون شده و به تجزیه چربیها و دفع سموم کمک کرده و سبب کاهش چربی و کلسترول بد خون میشود.
- اسید سیتریک موجود در سرکه، هضم و جذب کلسیم موجود در سرکه و سایر موادغذایی را آسان میکند و در سوختوساز بدن موثر است.
- سرکه میتواند باکتریهای مضر سیستم گوارشی را از بین ببرد، بنابراین افرادی که در سیستم گوارش خود با مشکلاتی نظیر: یبوست، نفخ، اسهال، دل درد و دفع نامرتب مزاج مواجهند، با مصرف سرکه میتوانند به رفع این مشکل بپردازند.
- سرکه میتواند ترشح اسید معده را متعادل کرده و از بروز گاز معده جلوگیری کند.
- سرکه در رفع جرم دندان و التهاب لثه موثر است. به منظور رفع بوی بد دهان و نیز سفیدی دندانها، هفتهای یک بار دندانهای خود را با مسواک آغشته به سرکه مسواک بزنید.
- در صورتی سرکه میتواند در کاهش وزن تاثیرگذار باشد که فرد از رژیم مناسبی جهت کاهش وزن پیروی کند، در غیر این صورت سرکه تاثیری در کاهش وزن نخواهد داشت.
- بخور سرکه رقیق شده در رفع گرفتگی بینی ناشی از سرماخوردگی موثر است و سردردی که در نتیجه بدی هوای محیط، بخار حمام و زیادی صفرا باشد را معالجه میکند.
- سرکه در درمان بوی عرق بدن، قارچ پا و ورم پا موثر است و میتواند در رفع احساس گرگرفتگی پاها تاثیر قابل توجهی داشته باشد.
- سرکه ضدعفونیکننده قوی است و میتواند به عملکرد سمزدایی کبد کمک کرده و صفرا را از بین ببرد.
- دوام سرکه نامحدود است. حتی اگر بعد از مدتی کدر شود و رسوب کند، همچنان خاصیت دارد؛ ولی باید در نظر داشت سرکه برای مبتلایان به ضعف اعصاب، درد مفاصل و زخم معده مضر است.
نکته
سرکههای مصنوعی در مقایسه با طبیعی آن از خاصیت چندانی برخوردار نیستند. رنگ اصلی این سرکهها سفید بوده که با رنگ کاراملی برخی از آنها را به رنگ سرکههای خانگی تبدیل میکنند. در این سرکهها به دلیل افزایش ماندگاری از مواد نگهدارنده استفاده میشود. بنابراین استفاده از سرکههای صنعتی برای تهیه انواع ترشی توصیه نمیشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست