چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
با افسردگی چه كنم
افسردگی، به معنای پژمردگی است. پژمردگی، یكی از بدترین علل رفتاری در تغییر حالات روحی، روانی ارائه می نماید.
علائم بیماری:
عدم انگیزه، عدم تحرك، انزواطلبی، عدم نشاط، خیره شدن به نقطه ای مبهم، میل به خودكشی، پریشان حالی، پرخاشگری، عدم تعادل، فراموشی، نشنیدن و یا عدم توجه به صحبتهای دیگران، تكرار مكررات و یا میل به شنیدن مجدد خبر و یا توضیح، خواب زیاد و یا كم، علاقه مندی به موسیقی های آرام و غمگین و...
مقدمه:
پژمردگی، بطور معمول به دو صورت: ناگهانی و تدریجی غالب می گردد ولی برحسب پژوهش های صورت گرفته بالاترین سطح آمار موجود به تدریجی بودن حاكمیت افسردگی، دلالت می كند.
این بیماری مختص انسانها نیست و نباتات و حیوانات را هم دربرمی گیرد و لذا این بیماری در شكل و عنوان كلی آن، بر همه موجودات زنده جهان، صدق می كند.
باید توجه داشت كه:
در نهاد و سرشت هرموجودی، به دلیل دوری از ذات احدیت، حالتی به نام انتظار وجوددارد كه این انتظار به خاطر طولانی بودن مدت آن، نوعی افسردگی را درنهاد موجودات زنده نهادینه می كند چرا كه كل موجودات جهان به دلیل هجران و دوری از خالق و صاحب اصلی خویش یعنی پروردگار متعال از یك نوع انتظار و غم درونی رنج می برند.
شما دقت كنید به خودتان و یا دیگرانی كه دیده اید و یا حتی بارزترین نمونه متقن آن كودكی شیرخوار كه در آسایش كامل به سر می برد بازهم گاه او را درغم بخصوصی مشاهده خواهیدكرد و متعجب می شوید چگونه این كودك شیرخوار نیز اینگونه به اندیشه فرورفته است؟!... و این همان است كه بدان اشاره شد یعنی هجران.
بنابراین زمینه افسردگی در نهاد موجودات جهان وجوددارد.
اما در انسانها:
بیداركردن و شدت دادن به این غم درونی به عواملی بازمی گردد كه به دو دسته اولیه (نهادینه شده) و ثانویه تقسیم می گردد. عوامل اولیه (نهادینه شده) عبارتند از:
۱ ـ اندیشه زیاد
۲ - اندیشه كم
۳ ـ بعد جسمانی
۴ ـ گناهان و عدم ارتباط با ذات احدیت
عوامل ثانویه:
۱ـ افكار منفی و مزاحم
۲ ـ داروها و غذاها و نوشیدنیها
۳ ـ مواد مخدر و مسكر و دخانیات و هوای آلوده
۴ ـ آپارتمان نشینی و عدم استفاده از طبیعت و آفتاب
۵ ـ عدم تحرك و ورزش
۶ ـ زیاد گوش دادن به موسیقی های غمگین و غیر متحرك
۷ ـ داشتن مشكلاتی خاص در زندگی كه لاینحل مانده اند
۸ ـ استفاده زیاد از تلویزیون
۹ـ مطالعه زیاد بیمارگونه بخصوص مطالب منفی، حادثه ای و داستانهای غمگین
۱۰ـ نداشتن مدیریت وبرنامه ریزی در امور مختلف زندگی
۱۱ـ تماشای زیاد غروب به جای تماشای طلوع خورشید
۱۲ ـ دوربودن از چیزی و یا كسی و مرگ عزیزان و طلاق
۱۳ ـ نداشتن ارتباط با اجتماع و اقوام و خانواده
۱۴ ـ احساس حقارت نسبت به دیگران و نقش تربیتی خانواده
۱۵ـ نداشتن و یا كم بودن مطالعه بخصوص مطالب مثبت، شاد و آموزنده
۱۶ـ حسادت زیاد و وجود افراد منفی و افسرده در اطراف، (موقعیت زمانی و مكانی)
۱۷ـ نرسیدن به آرمانها
۱۸ ـ رنگهای تیره
۱۹ـ بیماری ها
۲۰ ـ تكنولوژی و موبایل و دستگاههایی كه میدان مغناطیسی ایجاد می كنند.
چه كنم؟
بهترین راه: پیشگیری است. چرا كه افسردگی بیماری روحی است و اگر روح گرفتار شود رهاشدن او بسیار مشكل خواهدبود.
بنابراین اگر كوشش شود كه هریك از عوامل ۲۰ گانه افسردگی را بشناسیم و از گرفتارشدن به آنها فراركنیم ویا لااقل كمتر درتیررس آنها باشیم بزرگترین و اولین كمك را به خود خواهیم كرد. اما اگر گرفتار شده اید قبل از مراجعه به پزشك این موارد را رعایت كنید:
الف) كوشش درجهت شناخت دقیق و آگاهانه عامل و یا عوامل بروز بیماری ازطریق تفكر درتاریخچه زندگی و بررسی اینكه درطول و عرض زندگی خود درمعرض كدام یك و یا چندعامل از عوامل فوق قرار گرفته اید.
ب) نیت در اهتمام جدی و پیگیر درجهت برطرف نمودن عامل یا عوامل.
الف) كوشش آگاهانه ای كنید تا هرآنچه را كه در زندگی با آنها روبرو شده اید و یا حتی عواملی را كه نگران بروز آنها در آینده بوده و یا هستید را بشناسید و به یاد آورید.
دراین مرحله ابتدا این عوامل را پس از یادآوری، به صورت فهرست وار بنویسید تا عناوین آنها از یاد شما نروند.
ب) در پایان درباره هریك از این عوامل، بطور كامل شرح كاملی با ذكر تاریخ و مدت آن عوامل آنها بنویسید.
درمرحله بعد به تجزیه و تحلیل هریك از این عوامل بپردازید و توجه كنید اولاً دركدام مرحله خود شما مقصر بوده اید و اشتباه را مرتكب شده اید؟ دوماً: چیزها و اشخاص دیگری را كه منصفانه می توان مقصردانست بشناسید. حال با شناخت عمیق این عوامل با خود عهد ببندید دیگر دست به دست آنها ندهید. با این پایه گذاری كه درجهت مخالف این بیماری گام برمی دارید اینك به عوامل ۲۰گانه ای كه با هم خواندیم سری می زنیم و درمخالف با آنها با یكدیگر گام برمی داریم یعنی:
۱- مثبت اندیش باشید: البته این به معنای از بین بردن حقیقت نیست . بلكه به این معناست كه اندیشه مثبت را هم به ذهن خود راه بدهید و گرنه افكار منفی در ذهن شما رسوب خواهند كرد . تو گویی افكار منفی افكار مثبت را می خورند . اگر می خواهید قاضی خوبی باشید هر دو طرف دعوا را به محكمه وجدان راه بدهید .
۲- به بروشور داروهایی كه پزشك تجویز خواهد كرد ، دقت كنید كه چه عوارضی خواهند داشت و آنها را یادداشت كنید . بهتر است لااقل از هم اكنون یك دفترچه حاوی تاریخچه بیماریها و درمانها و مشكلات روحی و جسمی كه به شما وارد شده اند و یا وارد خواهند شد تهیه كنید و این موارد را به طور منظم و پیگیر در آنها یادداشت كنید . فهرست نوشیدنی ها و غذاهای نشاط آور و كسل كننده را از منابع و كتب علمی در رابطه با غذا و دارو شناسایی و تهیه كنید . به عنوان مثال : زعفران نشاط آور است و برنج دشمن ویتامین ب كه كسل كننده است.
۳- مواد مخدر و مسكر و دخانیات مثل سیگار و قلیان را به موزه زباله ها بفرستید . اگر معتاد هستید در پنج مرحله و طی پنج ماه ترك كنید، یعنی تدریجی ولی پیگیر و جدی : نیت در ترك، كم نمودن مصرف ، كمتر مصرف نمودن، كوشش در فراموش نمودن ، ترك نهایی آن .
۴- در صورت امكان آپارتمان نشینی را ترك كنید ، یك خانه كوچك ولی حیاط دار رو به آفتاب ، به آپارتمان ۶۰۰ متری نیز ارجح خواهد بود . به طور منظم و به صورت هفتگی به دل طبیعت بزنید اگر این كار به همراه خانواده و اقوام و به خصوص افرادی كه با آنها در تفاهم هستید صورت بگیرد بهتر است . دو ركعت نماز در طبیعت آرامش دل را دو چندان می كند . هر روز صبح ، ظهر و عصر خود را به مدت ۵ الی ۳۰ دقیقه در معرض آفتاب قرار دهید . از طریق اتخاذ روشهای علمی ، حقایق را چاره كنید تا بتوانید از اضطراب بپرهیزید .
۵- هر روز صبح ناشتا ۱۵ الی ۳۰ دقیقه بدوید و ورزش كنید . هر روز عصر به مدت ۳۰ الی ۶۰ دقیقه دویده، نرمش كرده و ورزش كنید و ورزشهایی كه همه بدن در آن شركت كنند مثلاً بسكتبال ، فوتبال و والیبال در اولویت خواهند بود. شنا یكی از مفرح ترین عوامل فرار از افسردگی است . كوه نوردی را هر هفته انجام دهید . استحمام بعد از ورزش بسیار مناسب و خوب است و از همه بهتر شنا است ، بنابراین اگر به فن شنا هم آشنا نیستید در هفته دو مرتبه ، در عمق كم آن ، آب تنی كنید .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست