چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

۳۱ اکتبر ۲۰۰۵ ـ فلسفه مجازات در برابر علامت سئوال - روزی که نامزد جایزه صلح نوبل در آستانه اعدام شدن قرار گرفت!


۳۱ اکتبر ۲۰۰۵ ـ فلسفه مجازات در برابر علامت سئوال - روزی که نامزد جایزه صلح نوبل در آستانه اعدام شدن قرار گرفت!

سی ویکم اکتبر ۲۰۰۵ یک دادگاه آمریکا در کالیفرنیا پس از رد درخواست فرجام ستانلی ویلیامز از سوی دیوان عالی این کشور ۱۳ دسامبر ۲۰۰۵ را روز اعدام وی تعیین کرد و اعلام شد که جز فرماندار …

سی ویکم اکتبر ۲۰۰۵ یک دادگاه آمریکا در کالیفرنیا پس از رد درخواست فرجام ستانلی ویلیامز از سوی دیوان عالی این کشور ۱۳ دسامبر ۲۰۰۵ را روز اعدام وی تعیین کرد و اعلام شد که جز فرماندار کالیفرنیا، مقام دیگری نمی تواند ستانلی را از اعدام نجات دهد. فرماندار کالیفرنیا ( که مهاجر اتریشی است) با تخفیف مجازات موافقت نکرد و استانلی اعدام شد.

ستانلی اواخر دهه ۱۹۷۰ و تا سال ۱۹۸۱ رئیس یک باند گانگستر در لس آنجلس بود و باند او در آخرین سال فعالیت، چهار تن را در لس آنجلس کشته بود که در جریان هر چهار قتل شخص ستانلی هم حضور داشت. وی بعدا دستگیر شد و به زندان افتاد. ستانلی در طول ۲۴ سال زندان بودن، دست به مطالعه زد و به مردی دیگر تبدیل شد و برای اصلاح مردم ۵۱ کتاب نوشت از جمله چند کتاب کودکان. در این مدت شبکه های تلویزیونی نیز به پخش منظم مصاحبه های خود با ستانلی پرداختند که در آنها اندرزهای جالب می داد.

بر پایه خاطرات ستانلی، چند فیلم سینمایی پرفروش ساخته شده است. همین فعالیت ها، وی را به صورت یک مصلح اجتماعی درآورده و چند انجمن هوادار بخشودگی وی را نامزد جایزه نوبل کردند و به تعقیب کار خود ادامه می دادند که دیوان عالی آمریکا حاضر نشد تلاشهای ندامتگرایانه ستانلی را مورد توجه قرار دهد و حکمی را که دو دهه پیش صادر شده بود نقض کند و در نتیجه قاضی صادر کننده حکم، روز ۱۳ دسامبر را برای اجرای حکم تعیین و به زندان ابلاغ کرد. اقدام دیوان عالی امریکا، عدم اغماض فرماندار و اجرای حکم ربع قرن پس از وقوع جرم، مورد انتقاد قرار گرفته و این انتقاد ها که فلسفه مجازات را زیر سئوال برده است همچنان ادامه دارد.