یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

شامی ترش


شامی ترش

●مواد لازم برای ۶ تا ۸ نفر:
▪ گوشت چرخ کرده ی بدون چربی: ۵۰۰ گرم؛
▪ پیاز متوسط رنده شده: ۲ عدد؛
▪ آرد نخودچی: ۲۰۰ گرم؛
▪ ریحان، جعفری، گشنیز ریز خرد شده: ۳ قاشق سوپ خوری؛
▪ زرد چوبه: …

مواد لازم برای ۶ تا ۸ نفر:

گوشت چرخ کرده ی بدون چربی:

۵۰۰ گرم؛

پیاز متوسط رنده شده:

۲ عدد؛

آرد نخودچی:

۲۰۰ گرم؛

ریحان، جعفری، گشنیز ریز خرد شده:

۳ قاشق سوپ خوری؛

زرد چوبه:

۱ قاشق چای خوری؛

پودر تخم گشنیز:

۱ قاشق چای خوری؛

هویج متوسط:

۵ عدد؛

شکر:

۱ قاشق چای خوری؛

آب:

۲ لیوان؛

رب گوجه فرنگی:

۲ قاشق سوپ خوری؛

آبلیمو:

یک سوم لیوان؛

دارچین:

۱ قاشق چای خوری؛

سیب زمینی ریز پخته:

۲۰۰ گرم؛

روغن مایع:

۳ قاشق سوپ خوری؛

نمک و فلفل:

به مقدار لازم؛

لیموترش:

برای تزیین.

طرز تهیه:

- هویج ها را پوست کنده و به صورت حلقه حلقه خرد می کنیم.

- در قابلمه ای هویج ها را با کمی آب، شکر، یک قاشق مربا خوری آبلیمو، یک قاشق چای خوری روغن مایع و کمی نمک می پزیم.

- گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، آرد نخودچی، ۲ قاشق سوپ خوری از سبزی ها، زردچوبه، پودر تخم گشنیز، پودر پوست لیموترش، نمک و فلفل را با هم مخلوط می کنیم و خوب ورز می دهیم.

- از مواد به اندازه یک گردو برمی داریم، آن را کف دست پهن کرده و وسطش را سوراخ می کنیم.

- در ماهیتابه ای روغن را گرم کرده و شامی ها را در آن سرخ می کنیم.

- شامی ها را پس از سرخ کردن به ماهیتابه بر می گردانیم و اجازه می دهیم تا همراه با ۲ لیوان آب، هویج های پخته (بدون آب آن)، رب گوجه فرنگی، آبلیمو و دارچین به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم و با درپوش بپزد.

- شامی ها را در ظرف مناسبی کشیده و با سیب زمینی های پخته و سرخ شده (به صورت درسته)، بقیه ی سبزی های خرد شده، لیموترش تزئین می کنیم.