پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

خسته ام از این همه خستگی


خسته ام از این همه خستگی

«خیلی خسته‌ام» این جمله‌ای است که همه آدمها حداقل روزی یک بار آن را تکرار می‌کنند، شکوه‌ای که تداوم آن روزها جزء دغدغه‌های پزشکی برای علت‌یابی‌های درمانی شده است. درواقع خستگی …

«خیلی خسته‌ام» این جمله‌ای است که همه آدمها حداقل روزی یک بار آن را تکرار می‌کنند، شکوه‌ای که تداوم آن روزها جزء دغدغه‌های پزشکی برای علت‌یابی‌های درمانی شده است. درواقع خستگی مداوم پدیده و پیامد زندگی مدرن است؛‌ بیماری‌ای که پاگیر همه طبقات اجتماعی شده است.

ریشه‌های خستگی

ابتدایی‌ترین علت خستگی ممکن است کم بودن میزان استراحت یا کمبود مواد غذایی از جمله پروتئین،‌ مواد کالری‌زا و ویتامین‌ها باشد همچنین مسمومیت چه به صورت بلع مواد سمی و چه استنشاق آنها، می‌تواند موجب خستگی شود. برای مثال، امروزه مونواکسید کربن و فلزهای سنگین موجود در هوای شهرهای بزرگ، از جمله عوامل مسمومیت‌زا هستند و اگر شما مدتی طولانی در ترافیک شهر، از این هوای آلوده استنشاق کنید علت خستگی‌تان ممکن است مسمومیت باشد. حالت‌های روحی و روانی تا میزان بسیار زیادی در ایجاد حس خستگی مؤثرند شایع‌ترین علت خستگی درازمدت افسردگی است. در این موارد، خستگی ممکن است با اختلا‌ل‌هایی در خلق و روحیه، اشتها و خواب همراه باشد. از آنجا که افسردگی ممکن است خفیف و مخفیانه باشد، اگر در فردی علت خاصی برای خستگی وجود نداشته باشد، باید علت آن را افسردگی دانست. همچنین گاهی بعضی افراد، به خصوص دخترهای جوانی که بیش از حد نگران وزن و ظاهر بدن خود هستند، به شکلی غیرعادی از خوردن غذا اجتناب می‌کنند که پیامد آن می‌تواند سوءتغذیه و خستگی باشد.

گام برداشتن‌های شادمانه

اولین گام برای اینکه سراسر عمرتان را با تندرستی و شادابی بگذرانید در پیش گرفتن یک رژیم غذایی مناسب است. تجربه ثابت کرده است کسانی که جز قند طبیعی، قند دیگری را مصرف نمی‌کنند و از غذاهایی استفاده می‌کنند که سرشار از پروتئین است و همچنین نان سبوسدار مصرف می‌کنند، کمتر دچار کسالت و خستگی می‌شوند. رژیمی را باید رعایت کنید که بیشترین ویتامین را به بدن شما برساند و همچنین هنر درست استراحت کردن را بیاموزید. گاهی خستگی ممکن است علامت اولیه بسیاری از بیماریها باشد. اگر بعد از استراحت و آرامش باز احساس خستگی می‌کنید حتماً به پزشک مراجعه کنید.

رفع خستگی

همه ما پس از پشت سر گذاشتن روزی پرتنش و خسته‌کننده مجبوریم فشارهای وارد بر عضلات و اعصاب خود را به‌نحوی برطرف کنیم. توصیه‌های زیر در عین سادگی نتایج سودمندی دارند و خوابی راحت و آرام را به همراه می‌آورند.

ماساژ محکم تمام بدن به مدت ۱۰ دقیقه باعث بازگشت نیرو در بدن می‌شود. این کار را می‌توانید با روغن گیاهی یا روغن ماساژ انجام دهید و با نوازش، ضربه زدن و لرزاندن اندام‌ها بدن خسته خود را ماساژ دهید.

دو طرف یک حوله یا وسیله‌ای شبیه به آن را با دو دست محکم بگیرید و دستها را از بالا یا پایین به پشت ببرید و به شکل منحنی بر ستون فقرات و پهلوها بکشید. این حرکت خستگی عضلات را در ابعاد وسیعی برطرف می‌کند.

دوش آب گرم با فشار شدید، به‌ویژه زمانی که ماهیچه‌های پشت و گردن مدتی نسبتاً طولانی در معرض فشار آب باشند، در تسکین خستگی‌های روحی و جسمی ثمربخش است.

مصرف آب‌میوه‌های طبیعی می‌توانند خون را قلیایی کنند و خستگی را از بدن بگیرند. از آنجا که در حین خستگی و فعالیت شدید، خون حالت اسیدی به خود می‌گیرد، مصرف آب‌میوه به غیر از آب آلو و زردآلو و گوجه، می‌تواند این وضع را تغییر دهد و حالت اسیدی را به قلیایی تبدیل کند، غذاهای قلیایی شامل شیر و انواع سبزی و میوه به جز انواع گوجه، آلو و زردآلو است. این ویژگی فقط در ‌آب میوه‌های طبیعی وجود دارد و آب‌میوه‌های مصنوعی این خاصیت را ندارند.

همچنین بو کردن اسانس اکلیل کوهی، شمعدانی و نیز اسانس ریحان آرام‌بخش است.

موسیقی نقش مهمی در آرامش روان شما دارد. سعی کنید هر شب قبل از خواب به یک موسیقی ملایم و آرامبخش گوش دهید و هر روز قبل از خروج از منزل هنگام صرف صبحانه به موسیقی گوش دهید.