پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
چرا «خنده» بر هر درد بی درمان دواست
حتما تا به حال عبارت «خنده بر هر درد بی درمان دواست» یا «بخند تا دنیا بهت بخنده» را نه یکبار بلکه شاید چندین بار هم شنیده باشید. اما آیا تا به حال شده که به این عبارت کمی با تامل و دقت بیشتری بیاندیشید و بعبارتی دیگر ریشه یابی کنید که چرا وقتی انسان ها خودشان اعتراف می کنند که چنین دارویی دارند ولی باز در جوامع مختلف این همه بیماری و ناهنجاری و مشکلات وجود دارد؟! و چرا انسان هایی که خودشان می گویند «خنده بر هر درد بی درمان دواست» از این دوا استفاده بهینه را نمی برند؟! یا اینکه چرا نمی خندند تا دنیا هم به آنها بخندد؟! به هر روی در این مطلب برآنیم تا به بررسی تاثیرات فرآیندی به نام «خنده» و اینکه چرا «خنده»، شد درمان هر در بی درمان، بپردازیم. اگر موافق هستید با یک لبخند با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
نگرش ما نسبت به زندگی و توانایی هایمان در راه مقابله با مشکلات به نوع روابطمان و بویژه رابطه های صمیمی تر بستگی دارد. زمانیکه ترشرویی در رابطه ای وجود داشته باشد، هر فردی در زندگی خود احساس خلا پیدا می کند و دلیل آن نیز این امر می باشد که کیفیت زندگی ارتباط شدیدی بر روی تعادل روحی و روانی افراد می گذارد. اگر می خواهید از زندگی خود راضی باشید، بنابراین باید رابطه ها را شاداب و با نشاط نگه دارید.
آمار طلاق حاکی از آن است که ما به هیچ وجه در این امر موفق ظاهر نشده ایم. خیلی از ازدواج ها به طلاق منجر می شود و پایان های ناگواری را به همراه می آورند. بسیاری از آن ازدواج هایی هم که به قوت خود باقی می مانند، زوجین به اندازه کافی شاد و خوشحال نیستند. البته باید ذکر کنیم که بیشتر مردم ارزش یک رابطه سالم را می دانند و بدون توجه به اینکه چند بار ممکن است در عشق شکست بخورند، باز هم با امید فراوان به راه خود ادامه داده و به آینده امیدوارند.
به همین دلیل مطالبی در این زمینه که در کتاب های مربوط به روابط و بحث ها و برنامه های تلویزیونی وجود دارند، وقت مردم را به خود اختصاص می دهند. و برخی از آنها ممکن است که بر روی زوج های خوشحال و یا ناراحت تاثیرگذار واقع شوند. اما از میان تمام فاکتورهایی که برای ایجاد جوی مساعد در روابط خانوادگی پیشنهاد می شود یک راه حل وجود دارد که تاکنون از آن کمتر به عنوان یک مداوا یاد شده و این در حالی است که هر فرد آرزوی آن را می کند و همواره میزان بیشتری از آن را درخواست می کند. حتما متوجه منظور شده اید، آن چیزی نیست جز «خنده.» البته واضح است که بیشتر زوج های شاد و خندان به وقایع خنده دار و فیلم های خنده داری که در تلویزیون مشاهده می کنند، می خندند. و مهمتر از هر چیز این است که هیچ گاه به یکدیگر خرده نمی گیرند و سر خودشان را با جوک هایی که از طریق ایمیل، پیامک و...به دستشان می رسد گرم می کنند.
اما خنده ای که در خانه رشد کند یکی از نیازهای ضروری زوج های ناراحت و غمگین است. خندیدن یکی از نیازهای اولیه و از انواع ضروری آن می باشد که تنها مختص انسان ها می باشد و نشان دهنده زندگی اجتماعی است.(زمانیکه هیچ شنونده ای در مقابل شما وجود نداشته باشد هیچ خنده ای هم به وجود نمی آید).
خندیدن باعث پیوند دادن انسان ها به یکدیگر می شود و ذهن گوینده و شنونده را با هم هماهنگ کرده و نشان می دهد که از نظر احساسی با هم موافق نظر هستند. دکتر «رابرت پروواین»، متخصص عصب شناسی، معتقد است; مبحث خندیدن آنقدر پیچیده است که نمی توان در ازمایشگاه ها در مورد آن بحث کرد. به جای آن او موقعیت های خنده آوری را که به خودی خود ممکن است در زندگی روزمره هر یک از انسان ها رخ دهد را جمع آوری کرده و نتایج آن را در کتاب خود به نام «کتاب پنگوئن ها» که نوعی تحقیق علمی می باشد به چاپ رسانده است. یکی از نتایجی که دکتر «پرووین» به آن دست پیدا کرده، حاکی از آن است که حتی گوینده ها خیلی بیشتر از شنونده ها از تاثیرات مثبت خندیدن بهرمند می شوند. خنده و شوخی اضطراب و عصبانیت را از بین می برد و راه رسیدن به صمیمت را هموار می سازد. خنده از طریق قانون های سخت از پیش تعیین شده به وجود نمی آید بلکه در حین مکالمه و برقراری ارتباط است که افراد شروع به خندیدن می کنند. دکتر «پرووین» می گوید: «خنده ارتباطی به خوشمزگی ندارد بلکه در رابطه با ارتباط های اجتماعی است که معنا پیدا می کند.»
● یافته های جالب درباره خنده:
▪ خندیدن امری است که به طور تصادفی رخ می دهد و شما را به نتایج بسیار زیادی می رساند اما یکی از بهترین ره آوردهای آن، در کنار هم جمع کردن مردم می باشد. در حقیقت فواید سلامتی خنده از حمایت های اجتماعی که برای فرد به وجود می آورد نشئت می گیرد.
▪ خنده نقش مهمی در پیوستن دل ها به یکدیگر دارد. مردها عاشق خانم هایی هستند که در حضورشان از ته دل می خندند.
▪ هر دو جنس(چه زن و چه مرد) خندیدن را دوست داشته و بسیار می خندند. اما خانم ها بیشتر از آقایان می خندند. در واقع خانم ها تقریبا در حدود ۱۲۶ درصد بیشتر از مردها خندیده و آقایون نیز خیلی بیشتر خنده تحویل می گیرند.
▪ خنده خانم ها یکی از مولفه های ضروری برای حفظ یک رابطه سالم می باشد.
▪ خنده در زوج ها با افزایش وزن، کاهش پیدا می کند.
▪ خنده نیز مانند خمیازه واگیردار است. کسی نمی تواند در مقابل آن از خود مقاوت نشان دهد.
▪ یکی از راه های ایجاد خنده و به طور حتم یکی از قدیمی ترین راه ها، غلغلک دادن است. غلغلک دادن یک امر کاملا اجتماعی است چراکه هیچ یک از ما نمی تواند شروع کند به غلغلک دادن خودش. ما کسی را غلغلک می دهیم تا او نیز در مقابل به این عمل ما واکنش نشان هد. برای اینکه دیگران شما را غلغلک ندهند و به عنوان یک فرد غلغلکی شناخته نشوید باید خودتان آنها را غلغلک دهید.
نه تنها تمام مردم از غلغلک خوششان می آید(چه غلغلکی ها چه کسانی که آنها را غلغلک می دهند) بیشتر افراد معتقدند که این عمل نشانه ای از علاقه و محبت است. احتمالا غلغلک باید ریشه تمام بازی ها باشد. این کار دارای تاثیرات دوجانبه و متقابل می باشد.
به عبارت دیگر آهنگ یک ارتباط سالم می باشد. احساس غلغلکی بودن در سنین میانسالی تا حد بسیار زیادی کاهش می یابد. انسان ها به تدریج شروع به از دست دادن «محرک های لامسه ای» می کنند. دکتر پرووین معتقد است; میل به غلغلک، لمس کردن و شروع بازی، به تدریج از بین می رود. اما هیچگاه نباید فراموش کرد که چنین رفتارهایی جز» نقاط حساس عواطف یک فرد به شمار می روند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست