پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
سفر به دریاچه ای که از دل زلزله بیرون آمد
زلزله خبر نمیکند، از این روست که جزو حوادث غیرمترقبه محسوب میشود و آثاری که به جا میگذارد نیز برای کسانی که به منطقهای وارد میشوند، اعجابانگیز است.
دریاچه چورت از دل یک زلزله در سال ۱۳۲۰ خورشیدی پدید آمده است. مسیر چشمه در آن زمان به واسطه رانش زمین بسته شد و با جمع شدن آب، دریاچهای بیضی شکل به وسعت ۵/۲ هکتار در منطقه تشکیل شد که به آن امروز میانشه یا چورت میگویند. کسانی که گذارشان به چورت خورده، آن را یکی از زیباترین مناطقی توصیف میکنند که دیدهاند. اگر در زمان کم آبی به دریاچه برسید، آن را جزو بدشانسی سفرتان محسوب نکنید، چون تنها در آن زمان است که میتوانید باقیمانده درختانی را که پیش از دریاچه در آن منطقه قد کشیده بودند ببینید. دیدن ماهیهای رنگارنگ ممکن است برخی از شما را متعجب کند، آیا باران ماهی در جنگل باریده است؟ پس چرا در دریاچهای در اعماق جنگل ماهی یافت میشود، این را میتوانید از محلیها بپرسید، آنها هنوز هم به جای ماهیگیری، برای دریاچه ماهی سوغات میآورند. پیشنهاد ما به شما این است، در اردیبهشت که بهشت ماههای سال است، گذری به چورت داشته باشید، اما فراموش نکنید که کیسه زباله و دستکش برای پاکیزه کردن آنجا را فراموش نکنید، تا سال بعد زمانی که دوباره هوای دیدن دریاچه شما را راهی سفر کرد، آنجا را پاکیزه ببینید و بتوانید تعطیلات فرحبخشی را با دوستان یا خانواده سپری کنید.
اگر تنها قصد بازدید از دریاچه را دارید میتوانید آن را طی یک برنامه یک روزه فشرده انجام دهید اما چنانچه میخواهید بیشتر از این طبیعت زیبا بهره بگیرید، امکان اسکان شما در خانههای محلی روستای چورت وجود دارد، گزینه دیگر شما چادر زدن در کنار دریاچه و شب مانی در طبیعت است. هر دو گزینه جذابیتهای خود را دارند و شما بسته به سلیقه خود میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید.
اگر تا اینجای گزارش تصمیم خود را برای رفتن به چورت گرفتهاید، حال وقت بستن کولهها و برداشتن کیسه زباله است، صبح زود آماده حرکت شده و به سمت ساری بروید، صبحانه بین راهی و در طبیعت زیبای شمال گزینه بهتری از صبحانه آنهم صبح خیلی زود در خانه و در میان انبوه آپارتمانها و هوای آلوده است. پس از رسیدن به ساری باید به سمت روستای چورت در شمال شرقی این شهر و در مسیر جاده کیاسر بروید. از ساری تا چورت ۵۰ کیلومتر راه است، مسیری که اطراف آن یا روستایی سرسبز قرار گرفته و یا جنگلی که شما را احاطه کرده است، هفت کیلومتر آخر مسیر شیب زیادی دارد، بنابراین با احتیاط حرکت کنید. اگر در روستا هماهنگیهای لازم را انجام دادهاید میتوانید وسایل خود را در خانهای محلی بگذارید و با وانت به سمت دریاچه بروید، یا کولههایتان را در وانت بگذارید و خودتان پیاده از جنگل بگذرید. اما چنانچه مایلید بارتان بر دوش خودتان باشد، باید مسیر دریاچه را که گاه باتلاقی است با بار سنگین بروید که البته تجربهای هیجان انگیز خواهد بود.
از روستا تا دریاچه نزدیک به ۱۰ کیلومتر راه است، پس با فرض اینکه سه کیلومتر در ساعت راه بروید، بیش از سه ساعت تا رسیدن به دریاچه زمان بگذارید، پس از طی این زمان است که پیش رویتان دریاچهای بینهایت زیبا را خواهید دید. حال وقت آن است که آبی به صورت تان بزنید و بساط ناهار را برپا کنید. گشت زدن در اطراف دریاچه و طبیعت بکر اطراف و برپا کردن چادرها (چنانچه گزینه دوم یعنی شب مانی در کنار دریاچه را انتخاب کرده باشید) دیگر کارهایی است که باید انجام دهید. تا صبح روز بعد که بازگردید با تجربهای بینظیر و عکسهایی که هر بار نگاه میکنید لذت سفر را دوباره مزمزه کنید.
● پیشنهادها:
همواره به خاطر داشته باشید پس از برپایی چادر، تمام وسایل و حتی کفشهایتان را حتما در آن قرار دهید، اغلب حیوانات و گاه انسانهایی هستند که اشیاء جا مانده از چادر را با خود میبرند، به این ترتیب شما صبح فردا بدون کفش یا کوله خواهید ماند و سفر برایتان تلخ خواهد شد.
روستای چورت در مسیر ساری کیاسر قرار گرفته، از تابلویی که نام روستا بر آن زده شده، تا رسیدن به روستای چورت ۱۵ کیلومتر جاده است.
برای رفتن به این دریاچه میتوانید با تورهای طبیعت گردی این سفر را انجام دهید، آنها عموما بازدید از چشمههای باداب سورت را هم جزو برنامههایشان دارند و مبلغی نزدیک به ۱۴۰ هزار تومان را از شما دریافت میکنند.
مهدی داوری دولت آبادی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست