پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

بنویس تا به یاد آوری


بنویس تا به یاد آوری

به نظر می‌رسد نوشتن به ما کمک می‌کند تا بهتر به خاطر بسپاریم و تنها راهی که باعث می‌شود مجبور نشویم برای به یاد آوردن از روی یادداشت‌هایمان بخوانیم، این است که مواردی را که …

به نظر می‌رسد نوشتن به ما کمک می‌کند تا بهتر به خاطر بسپاریم و تنها راهی که باعث می‌شود مجبور نشویم برای به یاد آوردن از روی یادداشت‌هایمان بخوانیم، این است که مواردی را که می‌خواهیم به یاد آوریم، بنویسیم...

وقتی می‌نویسیم می‌توانیم چیزهای مهم‌تر را بهتر به یادآوریم و هر چه یادداشت‌هایمان بهتر باشد، نکته‌های بیشتری را به یاد خواهیم‌ آورد. علت‌ آن است که مغز ما برای پردازش انواع مختلف اطلاعات نواحی مختلفی را به‌کارمی‌گیرد. ناحیه‌های مختلفی برای پردازش اطلاعات بصری، شنیداری، دیداری، روانی و ارتباطات شفاهی و... وجود دارد. این نواحی مختلف با هم در ارتباط هستند. وقتی یادداشت برمی‌داریم، رابطه‌ای سه‌بعدی بین اطلاعات مختلفی که ضبط کرده‌ایم، به وجود می‌آوریم. به نظر می‌رسد این اتصال اطلاعات با روابط سه بعدی باعث فیلتر کردن اطلاعات نامربوط و غیرمهم می‌شود. نتایج تحقیقات نشان داده است دانش‌آموزانی که هنگام درس خواندن یادداشت‌برداری می‌کنند در مقایسه با آنها که یادداشت‌برداری نکرده بودند هنگام امتحان خیلی بیشتر نکات کلیدی متن را به خاطر آوردند. وقتی یادداشت می‌کنیم، افکارمان روی اطلاعات ارزیابی‌شده و منسجم و مرتب تمرکز پیدا می‌کنند. این پردازش و نه فقط خود یادداشت‌ها، باعث می‌شود افکار و اطلاعات در مغز ما ثبت شود و در نتیجه هنگام به یاد‌آوردن، اطلاعات بیشتر و مهم‌تر به راحتی بازخوانی می‌شوند. یادداشت و به همراه آن تصور کردن آن، مغز را در تله‌ای می‌اندازد که گویی آن کار واقعا در حال انجام است و دوباره نتیجه آن می‌شود که راحت‌تر به خاطر سپرده شود. تصور کردن هم باعث می‌شود سطح مهارت انجام کار در ما بالا برود. پس نوشتن واقعا در به خاطر سپردن مطالب به ما کمک می‌کند و هر چه بیشتر این کار را انجام دهیم، می‌توانیم یادداشت‌های با‌کیفیت‌تری داشته باشیم.

منبع: Success.com