سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

برای پیشگیری از بیماری ها: خوب بخوابید


برای پیشگیری از بیماری ها: خوب بخوابید

نتایج مشکلات خواب، خود را به شکل کمبود انرژی و پویایی در زندگی حرفه ای نشان می‌دهد. این در حالی است که ۷۷% افراد مبتلا، مشکلات خواب شان را درمان نمی‌کنند.

چگونه شب ها بهتر بخوابیم؟

سبک کار و زندگی، تأثیر قابل توجهی بر خواب دارد.۴۵% فرانسوی ها به اندازۀ کافی نمی‌خوابند. نتایج مشکلات خواب، خود را به شکل کمبود انرژی و پویایی در زندگی حرفه ای نشان می‌دهد. این در حالی است که ۷۷% افراد مبتلا، مشکلات خواب شان (بی خوابی، سندروم آپنۀ خواب و غیره) را درمان نمی‌کنند. عوارض بی خوابی بسیار متعدد هستند: تحریک پذیری، خستگی عمومی، خشونت، سردرد، فشار عضلانی، مشکلات گوارشی و... .پس:

نیازهای خوابی تان را ارزیابی کنید و نشانه ها را بشناسید

اگر کم می‌خوابید، شاید به این خاطر است که نیاز به خواب زیاد ندارید. خیلی مهم است که فقط زمانی که خواب تان می‌آید، بروید بخوابید زیرا خواب زمان خودش را دارد، یا اگر زمانی که از شدت خواب خمیازه می‌کشید، تا برنامۀ تلویزیون تمام شود، زمان خواب تان را از دست می‌دهید، و از آنجایی که خواب در یک چرخۀ متوالی تنظیم شده است، باید منتظر قطار بعدی باشید! بنابراین به رختخواب رفتن، در زمانی که خواب تان می‌آید، بسیار مهم است.

یک فضای مناسب در نظر بگیرید

برای مناسب کردن محیط اتاق خواب برای آرامش بیشتر، هر روز هوای اتاق تان را عوض کنید، به طور منظم با جاروبرقی گرد و غبارها را پاک کنید و سعی کنید دمای اتاق تان بین ۱۶ تا ۱۸ درجۀ سانتیگراد باشد. خیلی خوب است که هنگام خواب پنجرۀ اتاق تان باز باشد و زیر پتوی نرم تان بروید. اتاق را تاریک کنید و تا جایی که ممکن است از سر و صدا دور شوید.

فشارها را از روی خود کم کنید

فوراً بعد از انجام یک فعالیت سنگین، نمی‌توان خوابید. مکانیسم های هوشیاری مانع از انجام کار مکانیسم های خواب می‌شوند. بنابراین باید بدانید که قبل از خواب دست از کارهای سنگین بردارید و به فعالیت های آرام بپردازید، ضمناً موقع خواب دغدغۀ مسائل شغلی و کارتان را نداشته باشید.از انجام فعالیت های متشنج کننده مانند بازی های کامپیوتری، فیلم های ترسناک یا بحث های خانوادگی شدید بپرهیزید.

حواس تان به شام شب باشد

از خوردن غذاهای بسیار سنگین، بسیار چرب و پرآب بپرهیزید.

ضمناً گرسنه هم به رختخواب نروید زیرا گرسنگی احتمال بی خوابی را با خود به همراه دارد. اگر نسبت به قهوه حساس هستید، ۱۵ ساعت قبل از خواب قهوه ننوشید، زیرا کافئین مدت طولانی فعال است. نوشیدن دم کردنی های آرام کننده مثل یک لیوان شیر گرم (همراه با کمی عسل) را در الویت قرار دهید.

اگر علی رغم این توصیه ها، هنوز هم بد می‌خوابید، بدانید که مشکلات خواب شما ممکن است در نتیجۀ زندگی بسیار کم تحرک و محدودتان باشد. کمی پیاده روی، دوچرخه سواری یا شنا می‌توانند در بالا بردن کیفیت خواب مؤثر باشند.برخی گیاهان مانند رازک، کاهو فرنگی یا گل ساعت، نیز می‌توانند شب های شما را بهبود بخشند. در هیچ یک از موارد، از خواب آورها بدون تجویز پزشک استفاده نکنید.