شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
رنگ ناخن خبر میدهد از راز درون
ناخن عضو عجیبی است. با تغییر اندکی در آن میتوان اطلاعات ارزشمندی در مورد درون بدن به دست آورد...
ناخن سفیدرنگ، نشانه سالمندی و گذر زمان است و موجدار و برجسته شدن ناخنها، از وجود بیماریهای کبد، ریوی و قلبی خبر میدهد. توصیههای زیر کمکتان میکند تا به راز ناخنها پی ببرید.
ناخن رنگ پریده:
ناخن رنگپریده، معمولا نشانه افزایش سن و دوره سالمندی است اما گاهی ناخنهای سفید میتوانند نشانه بیماری کبد، نارسایی قلبی، کم خونی و سوءتغذیه باشند.
ناخن سفید:
اگر ناخنها بیش از حد سفید باشند و حلقههای تیرهای روی آنها دیده شود، باید به پزشک مراجعه کنید چون به احتمال زیاد به بیماری هپاتیت مبتلا هستید.
ناخن زرد:
یکی از مهمترین دلایل زردی ناخن، عفونتهای قارچی است. هنگامی که عفونت افزایش پیدا میکند، کف ناخن سفت میشود و اندکاندک میریزد. در موارد نادر، زردی ناخن نشانه بیماری?های قلبی، ریوی، دیابت و تیرویید است.
ناخن آبی:
آبی شدن ناخنها به دلیل کمبود اکسیژن بدن و نشانه عفونت ریوی مثل ذاتالریه و ابتلا به دیابت است.
تورفتگی و سوراخ شدن ناخن:
اگر سطح ناخن فرو رفته و ترکخورده باشد، نشانه بیماری پسوریازیس یا آرتریت التهابی است. در برخی موارد ناخن بیرنگ میشود که بسیار معمول است اما اگر پوست زیر ناخن قرمز- قهوهای رنگ شد، باید به پزشک مراجعه و درمان را شروع کرد. پسوریازیس نوعی بیماری پوستی است که در ۱۰ درصد موارد ناخنها را مبتلا میکند.
شکافتن یا ترکخوردن ناخن:
خشک و شکننده?شدن ناخنها که باعث ترکخوردن و شکستن ناخن میشود، از نشانههای بیماری تیرویید است. ترکخوردن و شکستن ناخنها همراه با زردی آن، نشاندهنده عفونت قارچی است.
قرمز و متورم شدن ناخن:
اگر پوست اطراف ناخن قرمز شود و ورم کند، نشانه عفونت زیرجلدی است. این عفونت میتواند نتیجه اختلالات بافت همبند ناخن نیز باشد.
خطوط تیره زیر ناخن:
اگر زیر ناخن خطهای تیره وجود داشته باشد، باید به وسیله پزشک به دقت بررسی شود چون در برخی از موارد این خطها به علت بروز بیماری ملانوم و سرطان پوست ایجاد میشوند.
ناخن خوردن:
ناخن خوردن عادت ناپسند بسیاری از افراد و در موارد حاد، نشاندهنده اضطرابی دایمی است که به درمان نیاز دارد. در برخی از افراد، ناخن خوردن از علایم اختلال وسواس جبری است که باید به وسیله پزشک درمان شود.
ناخنها بخشی از پازل هستند:
ناخنها پس از پیشرفت بیماری تغییر میکنند و هشدار میدهند. پس به ناخنهایتان اهمیت دهید و با متخصص پوست مشورت کنید.
منبع: WebMD
ترجمه: حسین صرافی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست