سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

ویژگیهای افراد مستعد ابتلا به چربی خون


ویژگیهای افراد مستعد ابتلا به چربی خون

اگر از خصوصیات زیر برخوردارید رژیم غذایی کم چرب را با جدیت بیشتری رعایت کنید:
۱) اگر شغل شما پشت میز نشینی است و فرصت اجرای برنامه ورزشی را نداشته و یا به طور کلی از فعالیت بدنی …

اگر از خصوصیات زیر برخوردارید رژیم غذایی کم چرب را با جدیت بیشتری رعایت کنید:

۱) اگر شغل شما پشت میز نشینی است و فرصت اجرای برنامه ورزشی را نداشته و یا به طور کلی از فعالیت بدنی کمی برخوردارید.

۲) اگر در آزمایشاتی که تاکنون انجام داده اید قند و چربی نسبتاً بالا گزارش شده و یا دچار سندرم متابولیک می باشید.

۳) اگر سابقه بیماری قلبی ـ عروقی، دیابت، فشارخون و یا سرطان دستگاه گوارش(سرطان روده بزرگ) در خود یا خانواده تان وجود دارد.

۴) اگر علاقه ی وافری به غذاهای چرب داشته و یا میزان مصرف روغن در خانواده شما بیش از حد معمول می باشد. همچنین اگر پرخوری در شما و اطرافیانتان یک افتخار محسوب می شود.

۵) اگر توده بدنی شما(BMI) بیشتر از ۲۵ بوده و یا با کمی فعالیت دچار تنگی نفس یا خستگی زودرس می شوید و یا اندازه شکم شما بزرگ تر از معمول می باشد.

۶) اگر اهل ورزش و فعالیت بدنی نبوده و از ماشین سواری بیشتر از پیاده روی لذت می برید و حتی در خانه برای خوردن چای یا آب، زحمت جابه جا شدن به خود نمی دهید.

۷) اگر عادت به استفاده از سیگار، قلیان، پیپ و کلاً دخانیات دارید و یا مقدار زیادی الکل مصرف می کنید.

۸) اگر شیوه زندگی شما با استرس فراوان بوده و همیشه عجله می کنید، کمبود وقت در هنگام صرف غذا داشته و یا غذا را بدون کنترل مقدار آن مصرف می کنید. همچنین اگر وعده های غذایی را حذف و یا به طور نامنظم و با شتاب یک وعده در روز غذا میل می کنید.

وقت کافی را برای صرف غذا تعیین کنید.

اگر هرکدام از خصوصیات بالا ویا چند خصوصیت با هم در شما وجود دارد بهتر است در شیوه ی زندگی خود بازنگری کرده و برای تغییر آن برنامه ریزی کنید.

پس به طور کلی می توان گفت: اگر در خانواده ای فرهنگ صحیح تغذیه اجرا شود، سلامتی آن خانواده تضمین شده و از ابتلا به بیماری های مختلف پیشگیری می شود. در این زمینه می توان گفت مادران نقش مهم تری ایفا می کنند زیرا با عادت دادن ذائقه ی کودک خود به غذاهای متنوع و سالم و پرهیز از غذاهای مضر و پرانرژی می توانند از تجمع مواد غذایی پرانرژی و سموم مربوط به غذاهای سرخ کرده و چرب در بدن پیشگیری کنند. همیشه این مطلب را در نظر داشته باشید که:

یک جو پیشگیری بهتر از صد من درمان می باشد.

دکتر محسن بختی

پزشک عمومی

www.drbakhti.com