یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مراقبت های تابستانی از پوست کودکان را جدی بگیرید
آیا میدانید آفتابسوختگی در دوران کودکی، خطر ابتلا به بدترین نوع سرطان پوست یا همان ملانوما در بزرگسالی را ۲ برابر میکند؟ محققان آمریکایی به تمام والدین توصیه میکنند برای پیشگیری از ابتلا به سرطان پوست در کودکان، استفاده از کرمهای ضدآفتاب برای آنها را پشت گوش نیندازند. استفاده از کرم ضدآفتاب در سنین کودکی، جلوی ابتلا به چینوچروک و خطرهای ناشی از آفتابسوختگی در دوران بزرگسالی را هم میگیرد. اما برای این منظور باید شیوه استفاده از این ابزار محافظتی را نیز به کودک آموزش داد و روشهای جلوگیری از آفتابسوختگی را به او آموخت و گوشزد کرد. از آنجا که معمولا بچهها در فصلهای گرمتر سال، لباسهای بازتری میپوشند و پوستشان با وسعت بیشتری در معرض تابش مستقیم نور آفتاب قرار میگیرد، بهتر است تمام صورت (جز اطراف چشمها)، پشت زانوها، گوشها و گردن آنها را ضدآفتاب بزنید. ضدآفتاب بچهها را باید حدود ۳۰-۱۵ دقیقه پیش از خروج آنها از منزل بزنید و هر ۲ ساعت یکبار هم آن را تمدید کنید. اگر فرزندتان قصد شنا در استخرهای روباز را دارد، باید هر ۱.۵ ساعت، ضدآفتاب را تمدید و از ضدآفتابهای مقاوم در برابر آب استفاده کنید. به فرزندان بالای ۶ سال خود هم نحوه استفاده از ضدآفتاب را آموزش دهید تا بتوانند هنگام ورزش و بازی، خودشان ضدآفتاب را تمدید کنند. به بچهها بگویید امکان آسیب دیدن پوست نازک و حساس آنها در برابر نور آفتاب، بیشتر از بزرگسالان است و باید برای حفاظت از پوست خود، استفاده مداوم از کرم ضدآفتاب را فراموش نکنند.
اولین نکتهای که باید هنگام خرید ضدآفتاب برای بچهها به آن توجه داشته باشید، این است که محصول مناسب پوست کودکان برای آنها بخرید. بهتر است ضدآفتاب بچهها، حاوی ترکیبهایی مانند زینکاکساید یا دیاکساید تیتانیوم باشد چون این ترکیبها، کمترین تحریک پوستی را برای پوست حساس و لطیف بچهها ایجاد میکنند و جذب پوست آنها هم نمیشوند. محققان آمریکایی به صراحت اعلام کردهاند در حال حاضر، این دو ترکیب، ایمنترین ترکیبهای موجود در ضدآفتابهای مختلف موجود در بازار برای بچهها هستند. بهتر است بدانید که هر چند سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) استفاده از ترکیبهایی مانند اکسیبنزون و رتینیل را هم در کرمهای ضدآفتاب تایید کرده است اما استفاده از چنین کرمهایی با این ترکیبها میتواند برای پوست نازک بچهها خطرناک باشد.
ضدآفتاب بچهها باید دارای SPF۳۰ یا بالاتر (با توجه به منطقه زندگیتان) باشد.
روی برچسب ضدآفتاب مخصوص کودکان نگاهی بیندازید تا عبارت «broad spectrum» را روی آن ببینید. معنای این عبارت آن است که این محصول، پوست فرزندتان را هم در برابر اشعه UVA و هم در برابر اشعه UVB محافظت میکند. اگر فرزندتان به آلرژیهای تماسی مانند اگزما مبتلا باشد، استفاده از ضدآفتابهای رنگدانهدار بههیچ وجه برای او مناسب نخواهد بود. بهتر است از ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر که شدیدترین ساعت تابش نور آفتاب است، از بازی بچهها در فضای آزاد یا بیرون بردن آنها برای خرید و تفریح خودداری کنید.
لباسهای پوشیده، بهترین ضدآفتاب فیزیکی برای بچهها هستند. به جای لباسهای باز و تنگ در تابستان، کلاه لبهدار، لباسهای آستیندار، بلند اما کمی گشاد و با رنگ روشن به تن آنها کنید. به این ترتیب، هم بچهها گرمشان نمیشود و هم پوستشان در اثر تابش مستقیم نور آفتاب به آن آسیب نمیبیند. استفاده از کرمهای ضدآفتاب، در سنین کمتر از ۶ ماهگی ممنوع است. پس، نوزادان زیر ۶ ماه را بههیچ وجه در ساعتهای اوج تابش نور خورشید از خانه بیرون نبرید.
یکی از اشتباههای رایج والدین در فصل تابستان، این است که بچهها را با لباسهای آستین کوتاه، شلوارهای کوتاه یا دامنهای کوتاه و بدون جوراب به پارک بازی میبرند. این کار باعث میشود پوست بچهها بیشتر در معرض آفتاب و سوختگی ناشی از آن قرار بگیرد، هنگام بازی روی وسایل پارک دچار ساییدگی و سوزش ناشی از آن شود و هم احتمال خراشیدگی و بریدگی روی پوست در اثر زمین خوردن روی سنگریزهها یا کف خیابان برای آنها به وجود بیاید. عفونیشدن زخمها در اثر همین زمینخوردنهای ساده میتواند بچهها و شما را به دردسر بیندازد.
نگاه متخصص پوست
دکتر امیرهوشنگ احسانی، عضو هیاتعلمی دانشگاه علومپزشکی تهران
پوستها در ساحل در خطرند
هوا که گرم میشود، طرفداران رفتن به استخرهای روباز و دریا برای شنا یا آفتاب گرفتن بیشتر میشود اما در اثر قرار گرفتن در چنین محیطهایی پوست نازک، حساس و لطیف بچهها در معرض آسیب قرار میگیرد. اولین آسیب، آفتابسوختگی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست در آینده آنهاست. از اینرو، حتما باید پوست بچهها را قبل از بردنشان به ساحل یا استخرهای روباز، با ضدآفتابهای مناسب بپوشانید. نکته دیگر اینکه آبزیان ریز و زیادی در آب دریا زندگی میکنند. وقتی بچهها با پای برهنه لب ساحل راه میروند، میخوابند یا شما هنگام بازی آنها را با ماسههای لب دریا میپوشانید، احتمال گزش پوست آنها به وجود میآید. گاهی آبزیان ریز، وارد پوست میشوند و ضایعات پوستی مختلف یا حتی تاولهای پوستی ایجاد میکنند. استفاده از استخرهای بسته برای بچهها هم میتواند خطر ابتلا به عفونتهای قارچی، انگلی یا ویروسی در اثر قرار گرفتن در محیطهای مشترکی که ایستایی آب وجود دارد، برای آنها به وجود بیاورد. تماس زیاد موی بچهها با کلر موجود در آب استخرها هم میتواند باعث تغییر رنگ و کدر شدن رنگ موی آنها شود. به علاوه، تماس موی بچهها با آب دریا هم میتواند باعث ورود آبزیان ریز به داخل موی بچهها و آسیب دیدن پوست سر آنها شود. از این رو، توصیه میشود حتما در استخر و دریا کلاه شنا سر آنها بگذارید و بلافاصله پس از آبتنی هم سر و بدن آنها را در خانه و با آب تمیز و شامپوهای ملایم بشویید.
خطر صندل و کفش تابستانی برای کودکان
۲ نکته مهم درباره کفش تابستانی بچهها وجود دارد؛ اول اینکه بچهها بههیچ وجه نباید صندل بپوشند؛ مخصوصا هنگامی که قرار است به پارک بازی، خرید یا پیادهروی بروند و فعالیت فیزیکی زیادی داشته باشند. صندلها، ۲ مشکل برای بچهها ایجاد میکنند؛ به دلیل محافظت ضعیفی که از کف و مچ پا دارند، باعث چرخش ناگهانی مچ پا در اثر دویدن یا زمینخوردن ساده میشوند و امکان بروز دررفتگی یا آسیب دیدن تاندون و آشیل پا وجود دارد. دوم اینکه بهدلیل باز بودن اطرافشان، امکان ورود خاک و سنگریزه به داخل این صندلها وجود دارد و این مساله میتواند باعث آسیب پوست کف پای بچهها شود. دومین نکته درباره کفش تابستانی بچهها این است که بههیچ وجه نباید کفش آنها را بدون جوراب بپوشانید. بچهها در طول بازی و فعالیت، بیش از اندازه عرق میکنند. معمولا جنس و رنگ بیشتر کفشهای بچهگانه مصنوعی است. این ترکیبهای مصنوعی در اثر تعریق پا، تماس بیشتر و عمیقتری با پوست برقرار میکنند و مشکلاتی مانند آلرژیهای پوستی و عوارض ناشی از آن مثل قرمزی، التهاب و خارش به وجود میآورند. بد نیست بدانید تعریق بیش از حد پا در کفش میتواند محیط گرم، مرطوب و مناسبی برای رشد قارچها ایجاد و پوست حساس و نازک بچهها را درگیر این قارچهای پوستی کند. به همین دلیل توصیه میشود کفش و صندل را حتما با جوراب نخی روشن بپوشند و جورابهای آنها را هم حتی در صورتی که بو نمیدهد و فقط عرق کرده، بعد از رسیدن به منزل بشویید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست