سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
آیا کرفس لاغر می کند
میگویند اگر کرفس تازه را در برنامه غذایی روزانهتان بگنجانید چاقی و اضافهوزن دست از سرتان برمیدارد. عدهای هم بر این باورند کرفس پایین آورنده اوره خون است و از تورم بدن میکاهد.
گروهی هم هستند که با خوردن کرفس دچار سردرد می شوند و مصرف این سبزی را مفید نمی دانند. اما آیا این گفته ها صحت دارد؟
● لاغری با کرفس ناچیز است
کرفس دو نوع وحشی و پرورشی دارد. وحشی آن در کنار آب های راکد می روید و پرورشی آن همانی است که این روزها در بازار میوه و تره بار به فروش می رسد.
برگ های کرفس در مقایسه با ساقه اش ریزمغذی های بیشتری دارد و هرچه رنگ آن تیره تر باشد، از ویتامین A و B زیادتری برخوردار است، اما ساقه کرفس را هم دست کم نگیرید.
این ساقه فیبری دارد که در مقایسه با سایر سبزیجات چوبی تر و تقریبا غیرقابل جذب بوده و این همان عاملی است که به کاهش وزن کمک می کند.
اما باید بدانید به گفته متخصصان علوم غذایی گرچه کرفس از هویج هم کم کالری تر است، اما مصرف مجاز روزانه ۱۰۰ تا۱۵۰ گرم آن که به طور نسبی ۲۰ کالری انرژی دارد، تنها قادر است ۲۰ کالری از انرژی دریافتی ما بکاهد.
می پرسید چرا و چگونه؟ این میزان کرفس برای هضم در بدن تقریبا ۴۰ کالری انرژی نیاز دارد. در نتیجه ۲۰ کالری کرفس می سوزد و تنها ۲۰ کالری به کاهش وزن ما کمک می کند و این مقدار در برابر ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ کالری دریافتی روزانه هر فرد ناچیز است.
در ضمن لازم است بدانید آب کرفس فاقد مواد فیبری بوده و اگرچه می تواند در میان وعده ها جایگزین آبمیوه های پرشیرین شود، اما نمی تواند جای میوه را بگیرد و باید در کنار میوه و سبزیجات مختلف و ترجیحا به صورت خام مصرف شود.
● کرفس اوره خون را پایین می آورد
در طب سنتی کرفس طبیعت گرم و خشک دارد و تقویت کننده خوب قوای جنسی و اعصاب است و از استرس و اضطراب می کاهد. تحقیقات نشان داده است کرفس می تواند سطح اوره و اسید اوریک خون را پایین آورد و مصرف آن به کسانی که اسید اوریک خونشان بالا و مبتلا به نقرس و درد و ورم مفاصل هستند، توصیه می شود. در انگلستان از دانه کرفس در تهیه بیش از ۶۰ نوع داروی گیاهی ضد تورم استفاده می شود که در کشورمان کاربرد کمی دارد.
از دیگر خواص به اثبات رسیده کرفس کمک به کاهش چربی و تا حدودی قند خون، خاصیت ادرارآوری، سم زدایی، آنتی اکسیدانی، ضداسپاسم و آرامبخشی را می توان نام برد.
● فشار خونی ها کرفس نخورند!
به گفته متخصصان سبزیجاتی همچون کرفس، کنگر، ریواس، اسفناج، چغندر و شلغم به دلیل سدیم بالایی که دارد برای افراد مبتلا به پرفشاری خون بخصوص کسانی که از داروهای کاهنده فشار خون استفاده می کنند، محدودیت مصرف دارد. گرچه کرفس در مقایسه با سایر سبزیجات پتاسیم بالایی داشته و با افزایش ادرار از سموم و تورم بدن می کاهد، اما به دلیل سدیم بیشتر در فشار خونی ها باعث احتباس آب میان بافتی، تورم و سردرد می شود و برای کسانی که دچار نارسایی کلیوی هستند و مزاج دموی بویژه صفراوی دارند توصیه نمی شود.
به اظهار کارشناسان علوم غذایی، گوجه فرنگی، طالبی، کیوی، موز، آلو بخارا، شلیل و گلابی جزو منابع غنی پتاسیم بوده و کاهنده خوب فشار خون است.
فاخره بهبهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست