جمعه, ۱۰ اسفند, ۱۴۰۳ / 28 February, 2025
مجله ویستا

فواید سبزیجات در پیشگیری از سرطان


فواید سبزیجات در پیشگیری از سرطان

در مطالعه ای که روی بیش از ۵۰۰ هزار نفر بازنشسته آمریکایی انجام گرفت مشخص شد که خوردن تنها یک میوه یا مقدار کمی سبزی در روز می تواند باعث کاهش میزان ابتلا به سرطان های سر و گردن …

در مطالعه ای که روی بیش از ۵۰۰ هزار نفر بازنشسته آمریکایی انجام گرفت مشخص شد که خوردن تنها یک میوه یا مقدار کمی سبزی در روز می تواند باعث کاهش میزان ابتلا به سرطان های سر و گردن شود.

تاکنون مطالعات زیادی نشان داده بود که رژیم هایی غذایی نقش مهمی در ارتباط با سرطان دارند اما حالا متخصصان سرطان شناسی آمریکا می گویند براساس نظریه آنها حداقل دو سوم سرطان ها مرتبط با شیوه زندگی از جمله رژیم غذایی، کشیدن سیگار و ورزش کردن یا نکردن است.

به گفته دکتر آلن کریستال مدیر مرکز پیشگیری از سرطان سیاتل «قطعاً این موضوع امر جدیدی نیست که خوردن سبزیجات و میوه تازه مانع از ابتلای فرد به سرطان می شود. اما موضوع مهم این است که در تحقق ما گروه بسیار زیادی از افراد مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج قطعی هم مشخص شد، این در حالی است که تا پیش از این تصور می شد خوردن سبزیجات و میوه ها فقط خطر ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش را کاهش می دهد اما در مطالعه ما مشخص شد رژیم غذایی با مقدار مناسب سبزیجات و میوه ها می تواند سرطان های خارج از دستگاه گوارش از جمله سرطان های سر و گردن را هم کاهش بدهد.

در این مطالعه افراد با سن متوسط ۵۰ سال در دوران بازنشستگی در مورد رژیم غذایی خود مورد سوال قرار گرفتند و سپس در دوره ای ۵ ساله این افراد از لحاظ ابتلا به سرطان های سر و گردن مورد بررسی قرار گرفتند. در نهایت مشخص شد خوردن ۶ قطعه میوه یا حدود صد گرم سبزیجات در ازای هر هزار کالری مصرفی می تواند باعث ۳۰ درصد کاهش ابتلا به سرطان سر و گردن شود. جالب اینکه در گروه مقایسه این مطالعه افرادی قرار داشتند که حدود دو قطعه میوه یا ۳۰ تا ۵۰ گرم سبزیجات در روز مصرف می کردند.