پنجشنبه, ۷ تیر, ۱۴۰۳ / 27 June, 2024
مجله ویستا

لزوم پرداختن به عزاداری سنتی


لزوم پرداختن به عزاداری سنتی

عزاداری‌های سنتی، مردم را به دین نزدیک می‌کند. این است که امام خمینی (ره) می‌فرمودند: عزاداری سنتی بکنید. در مجالس عزاداری نشستن، روضه خواندن، گریه کردن، بر سر و سینه زدن، مواکب …

عزاداری‌های سنتی، مردم را به دین نزدیک می‌کند. این است که امام خمینی (ره) می‌فرمودند: عزاداری سنتی بکنید. در مجالس عزاداری نشستن، روضه خواندن، گریه کردن، بر سر و سینه زدن، مواکب عزا انداختن، این دستجات عزاداری، اینها همان چیزهایی است که عواطف را نسبت به خاندان پیغمبر (علیهم‌السلام) پرجوش می‌کند، اینها بسیار خوب است. (۱)

ما باید حافظ این سنت‌های اسلامی، حافظ این دستجات مبارک اسلامی که در عاشورا، در محرم و صفر، در مواقع مقتضی به راه می‌افتند، باشیم. محرم و صفر است که اسلام را نگه داشته است، فداکاری سیدالشهدا (علیه‌السلام) است که اسلام را برای ما زنده نگه‌داشته است.

مراسم عاشورا و دیگر ایام عزا باید با همان وضع سنتی خودش از طرف روحانیون و خطبا با همان وضع سابق زنده نگه داشته شود و از طرف توده‌های مردم باید با همان ترتیب سابق که دستجات منظم عزاداری به عنوان عزاداری راه می‌افتاد؛ به پا داشته شود. (۲)

دستجات باید همان‌طور به قوت خودش باقی باشد و دستجات سینه‌زنی و نوحه‌خوانی به همان قوت خودش باقی باشد و بدانید که حیات این ملت به همین روضه‌خوانی‌ها، به همین اجتماعات و دستجات است.

باید بدانید که اگر بخواهید نهضت شما محفوظ بماند، باید این سنت‌ها را حفظ کنید.

البته اگر چنان‌چه در سابق، یک چیزهای ناروایی بوده است و دست اشخاص بی‌اطلاع از مسائل اسلام بوده، آنها باید یک قدری تصفیه بشود، لکن عزاداری باید به همان قوت خودش باقی بماند. (۳)

(۱) فرازهایی از بیانات مقام معظم رهبری

(۲) و (۳) صحیفه نور