چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
۸ کاری که باید هر روز قبل از ساعت ۸ انجام بدهید
وقتی روزتان را آغاز میکنید معمولا احساس میکنید سوپرمن هستید یا زامبی؟! بیشتر مردم فکر میکنند زامبی هستند. خیلی از ما صبحها آشفته، بیانگیزه و بدعنق از خواب بیدار میشویم. اما «بنجامین فرانکلین»، دانشمند، نویسنده، سیاستمدار، مخترع، فیزیکدان، فعال مدنی و دیپلمات قرن هجدهم، معتقد بوده: "زود خوابیدن و صبح زود بیدار شدن، باعث میشود آدم سالم، پولدار و عاقل شود. وقتی روزتان را خیلی خوب و سرحال شروع کنید، سبک زندگی شما رو به بهبود، تغییر میکند. پس از همین حالا شروع کنید:
هشت کاری که باید هر روز قبل از ساعت ۸ انجام بدهید
۱. سعی کنید شبها حداقل هفت ساعت خواب راحت و باکیفیت داشته باشید
بهتر است طوری برنامهریزی کنید که بین ساعت پنج و شش صبح بیدار شوید. تحقیقات «موسسهی ملی خواب آمریکا» (NSF) نشان داده است حداقل ۴۰ میلیون نفر از مردم این کشور از یکی از ۷۰ اختلال خواب رنج میبرند. این همهی موضوع نیست؛ ۶۰ درصد این تعداد را بزرگسالان و ۶۹ درصد را کودکان تشکیل میدهند. این افراد حداقل نصف روزهای هفته در خوابیدن، مشکل دارند. علاوه بر این، بیشتر از ۴۰ درصد بزرگسالان حداقل چند روز از ماه و ۲۰ درصد چند روز از هفته، در طول روز از خوابآلودگی مفرط رنج میبرند که مخل فعالیتهای روزانهشان میشود.
در ازای خواب کافی و الگوی سالم خواب شب، موارد زیر را کسب میکنید:
تقویت حافظه
افزایش طول عمر
کاهش چربی و افزایش ماهیچه
کاهش استرس
کاهش وابستگی به محرکهایی مثل کافئین
کاهش خطرات منجر به تصادف
کاهش خطر افسردگی
اگر خواب برایتان خیلی مهم نیست، بهتر است تجدیدنظر کنید. هنوز دیر نشده.
۲. ایمیل یا شبکهی اجتماعی خودتان را چک نکنید
۸۰ درصد افراد بین ۱۸ تا ۴۴ سال در ۱۵ دقیقهی اول پس از بیدار شدن، گوشی خودشان را چک میکنند. این کار شما را در حالت انفعالی قرار میدهد که در مقابل حالت فعال است. ایمیل و موضوعاتی که در شبکههای اجتماعی میخوانید، اغلب موضوعات مورد بحث و دغدغهی افراد دیگر است. اینها ورودیهای مخربی است که جلوی راه خروجیهای خلاقانه را میگیرد.
۳. دعا و نیایش (۵ الی ۱۵ دقیقه)
به جای این که فورا ایمیلتان را چک کنید و منفعل یک جا بنشینید، به یک جای آرام بروید. چند نفس عمیق بکشید. از بینی هوا را وارد کنید، چند لحظه نگه دارید و با دهان بیرون دهید. چشمهایتان را ببندید و برای یک روز تازه شکرگزاری کنید. شکرگزاری فکر شما را مثبت و از منفی دور میکند.
۴. یادداشت روزانه بنویسید (۵ الی ۱۵ دقیقه)
بعد از اینکه به برکت و نعمت زندگی خود آگاه شدید، دفتر یادداشتتان را بردارید. مهمترین اهدافتان را بنویسید. هم اهداف بلندمدت و هم اهداف آن روز را. نوشتن روزانهی اهداف و تصویری بزرگ که میخواهید درآینده داشته باشید، آن را خودآگاه و ناخودآگاه میکند. تحقیقات نشان داده مغز، خصوصا در قسمت جلویی، درست پس از بیدار شدن در فعالترین و خلاقترین حالت است. بنابراین، ایدههایتان را درمورد پروژهای که روی آن کار میکنید در یادداشت خود خالی کنید. با تمرین، در گرفتن ایدههای بیشتر و شفافتر ماهر میشوید.
۵. ورزش کنید (۲۰ تا ۴۵ دقیقه)
علیرغم مدراک بسیار در مورد نیاز بدن به ورزش، فقط یک سوم شهروندان ۲۵ تا ۶۴ سالهی آمریکایی، فعالیت جسمانی منظم دارند. در حین ورزش، مادهی شیمیایی دوپامین ترشح میشود که باعث افزایش اعتماد به نفس و درنتیجه بهرهوری بیشتر میشود.
۶. هنگام ورزش، به محتوای آموزنده یا الهامبخش گوش بدهید
مردم عادی به دنبال تفریحاند و مردم موفق درپی آموزش و یادگیری. با گوش دادن به پادکست یا کتابهای صوتی در هنگام ورزش، همزمان هم از نظر جسمانی و هم از نظر روحی، به خود کمک کردهاید. البته میتوانید به کلی کتاب هم گوش بدهید.
۷. دوش آبسرد بگیرید (۳ تا ۵ دقیقه)
«تونی رابینز»، از موفقترین سخنرانان انگیزشی و نویسندهی کتابهای پرفروش انگیزشی، روز خود را با پریدن در یک استخر آب سرد، شروع میکند. حتما میپرسید چرا؟! با تکرار این کار، غوطهور شدن در آب سرد، تغییرات مثبت پایداری در سیستم ایمنی، غدد لنفاوی، گردش خون و سیستم گوارش بدن ایجاد میکند. تحقیقی در سال ۲۰۰۷ انجام شده و به این نتیجه رسیده بود که دوش آبسرد روزانه، علایم افسردگی را درمان میکند و اغلب موثرتر از داروهای شیمیایی است.
۸. ۳۰ گرم پروتئین مصرف کنید (۳ الی ۱۵ دقیقه)
غذاهای مملو از پروتئین، شما را بیشتر از دستههای دیگر غذایی سیر نگه میدارند؛ چرا که هضم این غذاها وقت بیشتری میگیرد. همچنین پروتئین قند خون را ثابت نگه میدارد و از حس گرسنگی کاذب جلوگیری کرده در نتیجه میل به خوردن کربوهیدرات را کاهش میدهد.
تخممرغ، مغزها، گوشت و دانهها بهترین گزینه برای صبحانه هستند. این برنامهی صبحگاهی، ۶۰ تا ۱۰۰ دقیقه وقت شما را میگیرد. با رعایت همهی این موارد، روزتان و سرانجام زندگی شما تغییر خواهد کرد.
مجله دیجی کالا - حدیث جانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست