یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
کدام پنیر سالمتر است؟
امروزه شاهد تنوع پنیرها در بازار مصرف هستیم به طوری که خوردن آنها برای صبحانه مانعی ندارد. جالب است بدانید که در کشور فرانسه بالغ بر ۲ هزار نوع پنیر مختلف وجود دارد که قارچها و فرآیندهای تخمیری که بر بافت شیر و لبنیات اعمال میشود، عامل تولید آنها هستند.
بارها گفتهایم که تنوع غذایی یک اصل اساسی در تغذیه است و افراد جامعه میتواند پنیر را به عنوان یک ماده لبنی سرشار از کلسیم و ریزمغذیهای دیگر و با تنوع بسیار مصرف کنند. نکتهای که باید روی آن تاکید کرد درصد مصرف چربیهای اشباع و شکر است که در فرآیند تولید بیش از پیش به کار میرود و اگر پنیرهایی که مصرف میکنیم به نسبت درصد چربی بالایی داشته باشند، میتوانند عامل افزایش چربی خون، اضافهوزن، پرفشاری خون، دیابت و سایر بیماریهای متابولیک شوند.
خوشبختانه امروزه مقدار چربی روی بستهبندی بسیاری از موادغذایی از جمله پنیرها درج شده است و بهتر است پنیرهایی را بخوریم که اصطلاحا کمچرب هستند. حتی برخی پنیرها نسبت سدیم و نمک بالایی دارند که این مساله هم قابلتامل است. مهمترین نکته حین خرید و استفاده از پنیر، توجه به میزان چربی است که میتواند احتمال گرفتگی عروقی را افزایش دهد و البته توجه به مقدار نمک نیز مهم است.
بنابراین یک فرد سالم میتواند از تمامی انواع پنیرهای موجود در بازار به تعادل مصرف کند. واقعیت این است که در جامعه ما به دلیل کم شدن فعالیت و مسایل مختلف زیستمحیطی و شیوه زندگی، احتمال بروز بیماریهای متابولیک و قلبی-عروقی، پرفشاری خون، دیابت و انواع سرطانها به شدت رو به افزایش است و دلیل رواج آنها نیز شیوه غلط زندگی و رفتارهای اشتباه عملکردی و فیزیکی ماست. اگر فردی تحرک کافی و الگوی غذایی صحیحی دارد و از تمام گروههای غذایی شامل میوه و سبزیجات به اندازه استفاده میکند، عالی است که برای ایجاد تنوع انواع پنیرها را هم مصرف کند اما در غیر این صورت باید از خوردن پنیرهای چرب خودداری کرد.
واقعیت این است که چربی، طعم غذا را بهبود میبخشد و اگر ذائقه خود را با مقدار زیادی چربی عادت دهیم، خوردن موادغذایی کمچرب سخت خواهد شد. پس به افرادی که اضافهوزن دارند، توصیه میشود پنیرهای کمچرب که چربی زیر ۲۰ درصد و بین ۱۰ تا ۲۰ درصد دارند، مصرف کنند. انواع پنیرهای موجود در بازار در حال حاضر بین ۴۰ تا ۷۰ درصد چربی در ماده خشک دارند که خود تراکم کالری در واحد وزن را بالا میبرد. در ضمن، فراموش نکنید که از بین پنیرها، پنیر پیتزا از تمامی پنیرها چربتر است و مصرف آن به عنوان پنیر صبحانه توصیه نمیشود. حتی بهتر است در غذاها نیز از انواع پنیرهایی استفاده کنیم که چربی کمتری دارند.
دکتر محمدرضا وفا
متخصص تغذیه و رژیم درمانی
دانشیار دانشکده بهداشت دانشگاه
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
مجلس شورای اسلامی ایران مجلس صادق زیباکلام انتخابات مجلس دوازدهم انتخابات مجلس انتخابات مجلس دوازدهم دولت انتخابات مجلس شورای اسلامی ستاد انتخابات کشور رهبر انقلاب
تهران قتل هواشناسی فضای مجازی شهرداری تهران سیل زلزله سازمان هواشناسی پلیس وزارت بهداشت آتش سوزی سلامت
خودرو قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو بازار خودرو سایپا گاز حقوق بازنشستگان بورس نمایشگاه نفت ایران خودرو بانک مرکزی
کتاب نمایشگاه کتاب تهران دفاع مقدس نمایشگاه کتاب رضا عطاران کیانوش عیاری سینمای ایران تلویزیون نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران سینما سریال کتابخانه
خورشید فناوری تجهیزات پزشکی
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه آمریکا حماس روسیه سازمان ملل افغانستان رفح اوکراین
پرسپولیس فوتبال استقلال رئال مادرید لیگ برتر هوادار باشگاه پرسپولیس سپاهان لیگ برتر فوتبال ایران لیگ برتر ایران بازی تراکتور
هوش مصنوعی همراه اول شفق قطبی دبی ناسا ایلان ماسک نوآوری اپل تبلیغات گوگل طوفان خورشیدی
سرطان درمان و آموزش پزشکی کاهش وزن رژیم غذایی زیبایی فشار خون بارداری توت فرنگی هندوانه