یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
چرا خانمها افسردهتر هستند؟
متخصصان بیش از ۱۵۰ مورد را به عنوان نشانههای این بیماری شناختهاند كه از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره كرد:
علایم عصبی:
این نشانهها شامل افسردگی، احساس غم و اندوه، عصبانیت، تحریكپذیری بیش از حد، كاهش تمركز و خوابآلودگی هستند.
علائم گوارشی:
از علائم گوارشی كه ممكن است بروز كند میتوان به تهوع، استفراغ، اسهال، نفخ و افزایش وزن ناشی از جذب مایعات اشاره كرد.
احساس درد عضلات و مفاصل، سردرد،پوست چرب،خشكی یا چربی بیش از حد موها نیز ممكن است بروز كند. البته همه این علائم با هم بروز نمیكنند و اكثر زنان فقط تعداد معدودی از اینها را تجربه میكنند.
چرا و به چه علت؟
نظرات مختلفی در مورد این بیماری ارائه شده است كه عمدهترین آنها عبارتند از: تغییرات هورمونی بدن كه از شایعترین علائم در زنان است؛ تغییرات شیمیایی در مغز. برای مثال میتوان به نوسانات سروتونین مغز اشاره كرد كه در تغییر احساسات انسان و خصوصا افسردگی تاثیر بسیار زیادی دارد. كمبود ویتامین و مصرف نمك و كافئین نیز باعث تشدید علائم بیماری میشود.
چه باید كرد؟
الف) تغذیه مناسب:
توجه به رژیم غذایی در طی دوره قاعدگی میتواند در كاهش بروز این علائم موثر باشد. طی قاعدگی حجم هر وعده غذایی را كاهش داده و در عوض تعداد وعدههای غذایی را افزایش دهید. این مسئله در كاهش ناراحتیهای گوارشی و نفخ ناشی از عادت ماهیانه بسیار موثر است. موضوع دیگر كه قابل توجه است توجه به مصرف میوه و سبزیجات و غذاهای حاوی كلسیم در این دوره است. بهتر است از منابع غذایی ویتامین B۶ مثل جگر، سیبزمینی، موز، عدس و اسفناج بیشتر استفاده كنید، زیرا این ویتامین از بروز افسردگی جلوگیری میكند و میزان سروتونین مغز را افزایش میدهد. غذاهایی مانند گوجه فرنگی، خرما، موز، آناناس وآووكادو به دلیل داشتن مادهای كه در معده به سطح گیرندههای موجود متصل شده و باعث تشدید فعالیت و واكنش سروتونین در مغز میگردند توصیه میشود. غذاهای غنی از كلسیم و بویژه منیزیوم باید بیشتر مصرف شود زیرا این عنصر برای عملكرد طبیعی هورمونها و كنترل و تقویت عضلات و انقباضات آن مورد نیاز است و كمبود آن، انقباضات عضلانی و درد ناحیه عضلات را افزایش میدهد. از منابع غذایی غنی از عناصر فوق میتوان به سبزیهای سبز برگ،نان تهیه شده از آرد كامل جو وگندم،سبوس گندم و سیبزمینی و مواد لبنی اشاره كرد. از مصرف بیش از حد غذاهای آماده كه حاوی چاشنیهای تند و پرنمك هستند و همینطور چای و قهوه و نوشابهها و غیره كه حاوی كافئین بوده و موجب تحریك سیستم عصبی میشوند خودداری كنید
ب) ورزش:
اضافه كردن ورزش به برنامه روزانه تاثیر فراوانی در كاهش عوارض ناشی از قاعدگی دارد. پیادهروی یا سایر ورزشهای ایروبیك به میزان ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در طی روز علاوه بر سلامت جسم در آرامش روحی و روانی نیز موثر است.
ج) كاهش استرس:
به میزان كافی بخوابید و همچنین تمرینات مربوط به نحوه تنفس عمیق را فرا گرفته و انجام دهید. این كار كمك زیادی به كاهش سردرد و علایم عصبی مربوطه خواهد كرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست