یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

موادغذایی مفید در بارداری، فراموش نشه!


خواص مواد غذایی مفید در دوران بارداری:
– فندق: برای کم‌خونی و قولنج مفید است. البته افراط نشود.
– لوبیاسفید: معتدل و مفید برای کسانی است که کار فکری دارند.
– انگور: پرکالری‌ترین میوه‌هاست. ضعف را برطرف می‌کند. خون را صاف می‌کند. پاک‌کننده کلیه و برطرف‌کننده ترشی خون و انرژی‌زاست.
– هلو: دارای آهن، ویتامین «ب» و «ث» می‌باشد. برای کبد بسیار مفید بوده و چهره را خوش‌رنگ می‌کند.
بادام: نرم‌کننده سینه، تقویت مثانه و درمان سوزش ادرار است. دارای مقدار زیادی فسفر، پتاس، منیزیوم، کلسیم، گوگرد و آهن است. در روغن آن مقدار زیادی ویتامین E وجود دارد.
سبوس برنج: سبوس غلات مانند گندم، جو، ارزن و برنج منابع مهمی از ویتامین‌های B هستند. ویتامین B در سبوس برنج یعنی پوسته‌ی خارجی آن وجود دارد که متأسفانه آن را دور می‌ریزیم و در نتیجه اعصاب قوی نداریم، به رماتیسم و نقرس مبتلا می‌شویم، موی سرمان می‌ریزد و یا زود سفید می‌شود. به زنان حامله توصیه می‌شود که در خوردن برنج پوست کنده افراط ننمایند و حتماً آن را با پیاز خام بخورند تا به این وسیله از کمبود ویتامین‌ها جلوگیری کنند.
آلوسیاه: آلوی سیاه و زرد سرشار از ویتامین‌های آ (A)، ب (B)، ث، پتاسیم، سدیم و منگنز (C)، قند و هیدرات کربن (مواد نشاسته‌ای)، آهن، کلسیم، فسفر و منیزیوم می‌‌باشد. آلو برای درمان رماتیسم، نقرس، تصلب شرائین و مسمومیت‌های غذایی و چنانچه صبح ناشتا میل شود برای پیوست مزمن مفید است.
عدس: ضد کم‌خونی است. شیر را زیاد می‌کند. دارای ویتامین A و B و C و مقدار زیادی فسفر، آهن و کلسیم می‌باشد. (افراط در خوردن آن باعث تاریکی چشم و اختلال در وضع قاعدگی و … می‌باشد و خنثی کننده‌ی زیان‌آور آن، خوردن روغن کنجد و پختن آن به همراه برگ چغندر و … است).
کلم: دارای ویتامین‌های A و B و C می‌باشد. کلم داروی همه‌ی دردهاست. برای رفع بی‌خوابی و سنگینی گوش و تسکین درد مؤثر است. همچنین رشد بچه را می‌افزاید و سرعت می‌دهد. زخم‌های بواسیر را التیام می‌بخشد. مقدار ویتامین C موجود در کلم ریشه‌ای، بیشتر از گل کلم و مقدار ویتامین A در گل کلم بیشتر از کلم معمولی است. (از نظر چربی دیر هضم و فقیر، نفاخ و برای مبتلایان به عوارض کبدی مضر است.)
کاهو: عصاره‌ی کاهو، مقدار زیادی آهن و منیزیم دارد. کاهو در خود مس داشته و دوست کبد است. منیزیومی که در کاهو وجود دارد، دارای قوای حیاتی بوده و برای نسوج و عضلات، مغز و اعصاب نافع است، حس مقاومت بدن را در مقابل امراض عفونی مخصوصاً سیاه‌زخم زیاد می‌کند.
شلغم: شلغم سرشار از ویتامین A، B و C و حاوی فسفر، کلسیم، پتاسیم، ید و گوگرد است.
وقتی قرار است از خواص مواد غذایی صحبت کنیم حتماً شلغم یکی از موادی است که باید از آن تعریف شود.
تقویت‌کننده‌ی نور چشم بوده و به علت داشتن ویتامین A شب‌کوری را درمان می‌کند. نرم‌کننده‌ی سینه، درمان سرفه و سرماخوردگی، پیش‌گیرنده و درمان‌کننده جذام است. در شلغم گوگرد نیز وجود دارد که به کمک ویتامین A از پیدایش سنگ در ادرار جلوگیری و سنگ‌ها را خرد می‌کند. فشار خون را پایین می‌آورد و در تقویت تخمدان‌ها و تحریکات جنسی نقش مؤثری دارد.
شلغم به علت داشتن خواص فراوان به زنان حامله و شیرده توصیه می‌‌شود و خوردن شربت آن در زمان بارداری باعث رشد کودک، آسانی دندان در آوردن، محکم شدن استخوان، زود به راه افتادن، زود حرف زدن و مقاومت در برابر بیماری‌ها می‌شود و البته خوردن مربای شلغم نیز نافع است.
(شربت شلغم: وسط یک شلغم را گود کنید و گودی آن را پر از شکر نموده و در یخچال بگذارید تا آب بیندازد. این آب مرهم سینه بوده و می‌توانید با قاشق به کودکان نیز بخورانید.)
دانستن خواص مواد غذایی مختلف برای هر شخصی می تواند مفید باشد به شرطی که از افراط و تفریط در مصرف آنها پرهیز کند.