دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
ارتودنسی نامرئی
شاید شما از منظره براکت(نگین)های ارتودنسی بر روی دندانهای تان چندان راضی نباشید. شاید هم تصور کنید چهره تان بدون این سیم کشی فلزی زیباتر است.
بسیاری از نوجوانان هم از دستگاه های بزرگ ارتودنسی که بر روی صورت، چانه و گردن و پشت سرشان تکیه دارند، دل خوشی ندارند و احساس می کنند در میان دوستان شان انگشت نما خواهند شد، ولی این روزها خبرهای خوشی به گوش می رسد که شما را از شر برق فلزات در لبخندتان راحت می کند.
"ارتودنسی نامرئی" نام روش جدیدی در ارتودنسی است که این روزها در کشورهای اروپایی و آمریکایی سر و صدای زیادی به پا کرده است.
خیالتان راحت، کسی متوجه نمی شود
Invisaling نام یک روش جدیدی برای ارتودنسی و مرتب کردن دندانهاست. در این روش بدون استفاده از سیم، دندان ها مرتب می شوند. به این شکل که برای هر فرد یک سری پلاک (قاشقک) مخصوص پلاستیکی ساخته می شود که هر کدام پله پله موقعیت دندان ها را اصلاح و به موقعیت صحیح هدایت می کند و در نهایت دندان ها مرتب می شوند.
اگر شما به زیبایی چهره خود حساس هستید، استفاده از این روش را به شما پیشنهاد میکنیم، چون هنگامی که این پلاک های شفاف را روی دندانهای تان می گذارید، اصلاً قابل مشاهده و تشخیص نخواهند بود. هیچ کس متوجه نمی شود که شما دندانهایتان را ارتودنسی کرده اید.
این روش برای افرادی که به دوره میانسالی پا گذاشته اند و فکر می کنند ارتودنسی دیگر برای آن ها دیر شده است، بسیار ارزنده است. چرا که دیگر کسی متوجه آن نمی شود.
از سوی دیگر اگر شما مدیر یک شرکت بازرگانی و یا استاد دانشگاه یا سخنران هستید و به دلیل مشغولیتهای حرفه ای مجبورید دائما با دیگران در تماس باشید، نیز بهتر است از این روش استفاده کنید.
مزیت دیگر استفاده از این پلاک های شفاف آن است که هنگام غذا خوردن می توانید آن ها را از دهان تان خارج کنید و با خیال آسوده و بدون نگرانی از کنده شدن سیم ها، هر غذایی را نوش جان نمایید و سپس دندانهای تان را شسته و پلاک های شفاف را دوباره بر روی دندانهای تان بگذارید.
در مطب دندانپزشکی:
اگر شما تمایل داشته باشید که برای مرتب کردن دندانهای تان از این روش استفاده کنید، در اروپا و آمریکا می توانید به دندانپرشک عمومی نیز مراجعه کنید.
دندانپزشک ارزیابی های اولیه را از وضعیت قرارگیری دندانهای تان به عمل خواهد آورد و به شما خواهد گفت که آیا استفاده از این روش برای شما مناسب است یا خیر؟
معمولا اگر ناهنجاری ها و نامرتبی دندانهای تان در حد خفیف باشد، می توانید از این روش استفاده کنید، ولی اگر مشکلات دندانی و اسکلتی شما متوسط یا شدید باشد، لازم است در ابتدا این ناهنجاری ها را با استفاده از روشهای معمول ارتودنسی اصلاح و در مراحل پایانی درمان از این روش جدید استفاده کنید.
این روش جدید به تایید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نیز رسیده است.
صرفه جویی در وقت و هزینه
شما ممکن است برای ارتودنسی کامل دندانهای تان به دندانپزشکان عمومی یا متخصص مراجعه کرده و هزینه های متفاوتی بپردازید، ولی هزینه این درمان کاملاً مشخص است و در کشورهای اروپایی و آمریکایی حدود ۲۰۰۰ دلار می باشد و البته پرداخت تمام هزینه بر عهده خود بیماران نخواهد بود. شرکتهای بیمه دندانپزشکی کشورها ۱۵۰۰- ۱۰۰۰ دلار از این هزینه ها را تقبل می کنند.
مدت درمان با این روش کمتر از یک سال است که البته به میزان نامنظم بودن دندان ها بستگی دارد. اگر قرار است از این پلاک های شفاف استفاده کنید، باید خود را عادت دهید که آنها را دست کم ۲۰ ساعت در روز، در دهان تان تحمل کنید.
لازم است هر دو هفته یک بار به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید تا دندانپزشک پس از ارزیابی میزان حرکت دندانها، پلاک قبلی را از شما تحویل گرفته و پلاک جدیدی در دهان تان بگذارد.
هر کدام از این پلاکها در این مدت، به میزان اندکی دندان های تان را جا به جا خواهند کرد و در نهایت در پایان درمان و پس از انجام همین حرکتهای کوتاه، دندانهای تان مرتب خواهند شد.
دکتر گلرخ ثریا - دندانپزشک
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست