چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

رعایت نکته‌های بهداشتی در آشپزخانه


رعایت نکته‌های بهداشتی در آشپزخانه

▪ مهم‌ترین نکته برای پیشگیری از مسمومیّت‌های غذایی آن است که قبل از تماس با غذا، دست‌های خود را با آب گرم و صابون خوب بشویید.
▪ زخم‌ها و بریدگی‌ها را خوب بپوشانید.
دست‌ها را با …

مهم‌ترین نکته برای پیشگیری از مسمومیّت‌های غذایی آن است که قبل از تماس با غذا، دست‌های خود را با آب گرم و صابون خوب بشویید.

زخم‌ها و بریدگی‌ها را خوب بپوشانید.

دست‌ها را با حوله‌ی جداگانه‌ای خشک کنید و از دستمال آشپزخانه برای این کار استفاده نکنید.

هرچند وقت یک بار، دستمال‌ها، پارچه‌های آشپزخانه و ابر ظرف‌شویی را ضدّعفونی یا عوض کنید.

سطوح کار (روی میز، تخته‌ی آشپزخانه و سایر سطح‌های تماس با موادّ غذایی) در آشپزخانه را به‌طور مرتّب ضدعفونی کنید؛ به ویژه پس از آماده کردن مرغ و گوشت خام.

قبل از باز کردن قوطی کنسرو در آن را پاک کنید.

ظرف‌ها را با آب داغ و موادّ پاک‌کننده بشویید و بگذارید تا به‌طور کامل خشک شوند.

موادّ غذایی بدون بسته‌بندی یا از بسته بیرون ریخته شده، مگس، موش، مورچه و سوسک را که ناقل بیماری‌ها هستند، به خود جذب می‌کنند.

پس این غذاها را به سرعت جمع‌آوری و محلّ مورد نظر را تمیز کنید.

از چاقو و تخته‌ای که برای بریدن گوشت خام استفاده می‌کنید، برای سبزی‌های تازه و غذاهای پخته استفاده نکنید و آنها را پس از هر بار استفاده بشویید.

بهتر است تخته‌ی جداگانه‌ای گوشت و مرغ خام داشته باشید.

تهیه و تنظیم: رسول سیف‌