پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
شیلات چین
وزارت كشاورزی چین بالاترین نهاد مسئول در زمینه شیلات بوده و سایر نهادها و سازمانهای ذیربط نظیر دفتر مدیریت شیلات و بنادر صیادی، مركز ملی فناوری شیلات، مركز ملی كنترل بیماریهای آبزیان، آكادمی شیلات چین، جامعه (سازمان) شیلات چین و ...، سازمان فرآوری، بازیابی محصولات آبزی و سازمان صنایع غذاهای دریایی چین زیر نظر آن قرار دارند.
مشخصات كلی
چین دارای مساحتی بالغ بر ۶۰۰/۹ میلیون كیلومتر مربع مربع و ۳۳ استان، شهرداری مستقل و مناطق خودمختار می باشد. هنگ كنگ و ماكائو نیز دو منطقه اداری ویژه تلقی می شوند.
امكانات طبیعی
چین از ۱۸۰۰۰ كیلومتر طول سواحل اقیانوسی و رودخانه های معروفی چون یانگ تسه، رودخانه زرد، رود مروارید و رود خیلونگ جیان و ۱۲۰ دریاچه كه هر كدام مساحتی بیش از ۱۰۰ كیلومتر مربع را می پوشانند، دهها هزار منابع ذخیره آب و دهها میلیون هكتار زمینهای نرم Poddy و كم نمك، دریای Bohai با ۷۷۰۰۰ كیلومتر مربع، دریای زرد با ۳۸۰.۰۰۰ كیلومتر مربع و دریاهای شرق و جنوب چین نیز حدود .../۴۰۰/۱ كیلومتر مربع مساحت دارند، برخوردار می باشد.
گونه های مختلف ماهی
چین دارای بیش از ۲۵۰۰ گونه ماهی منجمله ۱۷۰۰ گونه ماهی دریا و بیش از ۸۰۰ گونه ماهی آب تازه Freshwater و هزاران گونه جانوران دریایی و غذاهای دریایی منجمله ۳۰۰ گونه میگو و ۶۰۰ گونه خرچنگ می باشد.هم اكنون شیلات چین به یك سیستم نسبتاً كامل صنعتی شامل پرورش، شیلات، فرآوری، بازاریابی و صنایع مرتبط با علوم، فناوری، آموزش و مدیریت تبدیل شده است.
میزبان بازده و وضعیت تولید شیلات در چین
بازده تولید محصولات شیلات چین در سال ۲۰۰۱ بالغ بر ۸۲/۴۳ میلیون تن بوده و ظاهرا در سالهای بعد تولید شیلات چین كاهش یافته است. تولیدات شیلات چین در سال ۲۰۰۴ با ۱۸/۴ درصد افزایش نسبت به ۲۰۰۳ به ۳۷/۴۰ میلیون تن رسیده است. خسارات مالی ناشی از فجایع در مراكز تكثیر ماهی چین در سال ۲۰۰۴ به ۲/۱ میلیارد دلار رسیده است. صادرات شیلات چین در ۲۰۰۴ بالغ بر ۲/۶ میلیارد دلار و درآمد سرانه در بخش شیلات در چین ۶/۶۵۶ دلار بوده است. چین بزرگترین تولید كننده ماهی در دنیا است.
این كشور از سال ۱۹۹۰ اولین مقام را در زمینه تولید شیلات دنیا كسب كرده و تولیدات آن به حدود ۴۰ میلیون تن در ۱۹۹۹ رسیده است كه حدود ۳۰ درصد از تولید شیلات جهان را تشكیل داده است. علیرغم این، در حال حاضر، این صنعت با مشكلاتی نظیر كاهش منابع شیلات، تخریب محیط زیست، مازاد نیروی كار و ركود بازار موجه است. بخش شیلات همانند سایر صنایع چین نیاز فوری به ساختار سازی استراتژیك به منظورانطباق با شرایط متغیر بازرگانی بین المللی و پیشبرد رشد اقتصادی دارد.صنعت شیلات از دهه ۷۰ همزمان با آغاز اصلاحات، شاهد توسعه سریع و نتایج بزرگ بوده است. در ۱۹۹۶ تعداد كارگران شاغل در بخش نزدیك به ۰۸/۱۲ میلیون نفر بودند به گونه ای كه ۹ میلیون نفر آنها پس از ۱۹۷۹ در این بخش مشغول بكار شده اند.
عوامل توسعه شیلات در چین
۱.ارتقاء توسعه aquaculture
۲.تنظیم مجدد سیستم مدیریت تولید شیلات
۳.تنظیم توزیع محصولات شیلات
۴.تقویت فناوری و دانش شیلات
۵.تحكیم سیستم قانون شیلات و مدیریت منابع شیلات
۶.توسعه هكاری بین المللی
سیاسیت پرورش ماهی در چین تاریخ ۲۰۰۰ ساله دارد و توسعه این بخش از دهه ۷۰ در آبهای زلال و دریا، هدف مركزی بوده است. مساحت مناطق مربوطه از ۸۶/۲ میلیون هكتار در ۱۹۷۹ میلیون هكتار در ۱۹۹۶ رسیده و اكثر فعالیتهای دریاچه ای مربوطه در حوضچه رو دیانگ تسه و رود مروارید، شامل ۷ استان زیر می باشد:Gaundong, Jingsu, Hubei, Hunan, Anhui, Jiangxi, Shandongحدود ۷۲ درصد پرورش داخل سرزمین در این مناطق صورت می گیرد.سهم دیگر مناطق داخل كمتر توسعه یافته در شمال، شمال شرقی و شمال غرب نظیر پكن، تیان جن، خبی، Hebei، شانسی، مغولستان داخلی، لیونینگ، جیلین، خیلون جیانگ، شاانسی، گانشو، نینگ شیا و شین و چیانگ در تولید كل كشور به ۸/۹ درصد ۱۹۹۶ رسیده بود.
روشهای صید
چینی ها امروزه روش دریاچه ماهی را در آبهای باز نظیر مخازن آب (پشت سد)، دریاچه ها، رودخانه ها و كانالها از طریق استفاده از قفسهای مخصوص، تور و ایجاد محیط كنترل شده Pens و روش صید Paddy Fish Farming را نیز كه در سالهای اخیر توسعه یافته است، به كار می گیرند. در چین حدود ۲۸ میلیون هكتار منطقه قابل دستیابی Paddy وجود دارد. دیگر روشهای مهم مورد استفاده در چین شامل Inland Marine Aquaculture، Aquacultuhe می باشد.
فرآوری محصولات و كنترل كیفی شیلات
اداره شیلات چین به كنترل كیفیت اهمیت داه و توجه این صنایع را نسبت به اهمیت كیفیت جلب كرده است. تا كنون ۵ مركز بازرسی محصولات شیلات در سطح ملی ایجاد شده و سطح وزارتی بازرسی نیز تأسیس شده است. بازرسی این مركز شامل محصولات آبزی، غذای ماهی، ابزار صیادی و مواد خام ابزار صیادی، ماشین آلات و تجهیزات صیادی، سردخانه و تأسیسات می باشد. تعداد ۴۳ استاندارد ملی و ۳۵۴ استاندارد صنعتی تا كنون صادر و به مورد اجرا گذارده شده است كه خود زیربنایی برای تقویت كامل مدیریت كیفی شیلات چین را فراهم می كند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست