یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

پرتاب ۷ متر در هندبال


پرتاب ۷ متر در هندبال

هنگامی که یک پرتاب ۷ متر در حال اجرا می باشد, تا قبل از رها شدن توپ از دست پرتاب کننده بازیکنان هم تیمی پرتاب کننده باید بیرون خط پرتاب آزاد باشند

● اعلام ۷ متر

یک پرتاب ۷ متر اعلام می شود برای:

الف: از بین بردن یک فرصت مسلم گل در هر قسمت زمین توسط بازیکن یا مسؤول تیم مقابل؛

ب: سوت نابهنگام در موقعیت یک شانس مسلم گل؛

ج: یک شانس مسلم گل به وسیله دخالت فردی که اجازه شرکت در بازی را ندارد از بین برود (به استثنای زمانی که قانون ۹ قابل اجرا می باشد). برای تعریف شانس مسلم گل نگاه کنید به توضیحات پیرامون قوانین بازی شماره ۸.

اگر علیرغم تخلف قید شده در قانون ۱۴:۱ الف، بازیکن مهاجم کنترل توپ و بدن خود را حفظ کرد نباید پرتاب ۷ متر اعلام شود حتی اگر پس از آن بازیکن مذکور فرصت مسلم را از دست بدهد. هنگامی که امکان اعلام یک ۷ متر وجود دارد داوران همواره باید از دخالت، خودداری نمایند تا زمانی که اگر اعلام ۷ متر به درستی، قانونی و لازم باشد بتوانند یک رأی صحیح اتخاذ نمایند. اگر بازیکن مهاجم علیرغم مداخله غیرقانونی مدافع از یک امتیاز گل سود برد، بدیهی است که دلیلی برای واگذاری یک پرتاب ۷ متر وجود ندارد، برعکس اگر معلوم شد که آن بازیکن در اثر تخلف، واقعاً کنترل توپ یا بدن خود را از دست داده و بدین علت آن شانس مسلم از بین رفته است آنگاه پرتاب ۷ متر باید داده شود.

هنگامی که یک پرتاب ۷ متر اعلام می شود داوران باید تایم اوت اعلام نمایند.

● اجرای ۷ متر

پرتاب ۷ متر به صورت شوت به طرف دروازه و ظرف ۳ ثانیه پس از سوت داور زمین باید اجرا شود (۱۳:۱الف).

بازیکنی که پرتاب ۷ متر را اجرا می کند تا قبل از رها شدن توپ از دستش نباید خط ۷ متر را لمس یا قطع نماید (۱ـ۱۳ الف).

پس از اجرای پرتاب ۷ متر تا قبل از تماس توپ با حریف یا دروازه، پرتاب کننده یا هم تیمی های او نمی توانند مجدداً با توپ بازی کنند (۱ـ۱۳ الف).

هنگامی که یک پرتاب ۷ متر در حال اجرا می باشد، تا قبل از رها شدن توپ از دست پرتاب کننده بازیکنان هم تیمی پرتاب کننده باید بیرون خط پرتاب آزاد باشند. در صورت تخلف از این امر، یک پرتاب آزاد علیه تیمی که در حال اجرای پرتاب ۷ متر است اعلام می شود (۱۳:۱ الف).

هنگامی که یک پرتاب ۷ متر در حال اجرا می باشد و تا قبل از رها شدن توپ از دست پرتاب کننده، بازیکن تیم مقابل باید بیرون خط پرتاب آزاد بوده و حداقل ۳ متر با خط ۷ متر فاصله داشته باشد. در صورت تخلف از این امر، چنانچه توپ منجر به گل نشود، پرتاب تکرار خواهد شد.

در صورتی که قبل از رها شدن توپ از دست پرتاب کننده، دروازه بان خط محدودیت خود (به عبارت دیگر خط ۴ متر) را قطع نماید چنانچه توپ گل نشود، پرتاب ۷ متر تکرار خواهد شد.

هنگامی که پرتاب کننده همراه با توپ در وضعیت صحیح جهت اجرای پرتاب ۷ متر مستقر می باشد، دروازه بان مجاز به تعویض، نمی باشد. هرگونه تلاش جهت انجام تعویض در این موقعیت به عنوان عمل خارج از روحیه ورزشی جریمه خواهد شد (۱۶:۳، ۱۶:۱، ۸:۴).

● دستورالعملهای عمومی برای اجرای پرتابها

▪ (پرتاب اوت، پرتاب دروازه بان، پرتاب آزاد، پرتاب ۷ متر و پرتاب شروع)

قبل از اجرای پرتاب، توپ باید در دست پرتاب کننده باشد. کلیه بازیکنان، باید در وضعیت مقرر برای پرتاب مورد نظر قرار گیرند. بازیکنان، باید تا زمانی که توپ از دست پرتاب کننده رها شود، در وضعیت صحیح باقی بمانند، به استثنای موارد ذکر شده در پاراگراف دوم قانون ۱۰:۳ وضعیت نادرست اولیه باید اصلاح شود (با وجود این نگاه کنید به پاراگراف دوم قانون ۱۳:۸ و ۱۵:۷).

به استثنای موارد پرتاب دروازه بان در هنگام اجرای یک پرتاب، پرتاب کننده باید قسمتی از یک پای خود را در تماس دایم با زمین داشته باشد (۱ـ۱۳الف) پای دیگر را می توان به صورت مکرر بلند کرد و به زمین گذاشت.

(۱۵:۳) داوران باید در موارد ذیل برای شروع مجدد بازی سوت بزنند:

الف) همواره برای پرتاب شروع (۱۰:۳) یا پرتاب ۷ متر (۱۴:۴)؛

ب) در موارد پرتاب اوت، پرتاب دروازه بان یا پرتاب آزاد ذیل:

▪ برای شروع مجدد پس از تایم اوت؛

▪ برای شروع به وسیله پرتاب آزاد تحت قانون (۱۳:۴)؛

▪ هنگامی که در اجرای پرتاب، تأخیر شود؛

▪ پس از اصلاح وضعیت بازیکن؛

▪ پس از تذکر شفاهی یا اخطار؛

▪ پس از علامت سوت، پرتاب کننده باید ظرف ۳ ثانیه پرتاب را انجام دهد (۱ـ۱۳الف).

پرتاب، هنگامی انجام شده تلقی می گردد كه توپ از دست پرتاب کننده رها شود. با وجود این نگاه کنید به قانون ۱۲:۲. هنگام اجرای پرتاب، توپ را نمی توان دست به دست کرد یا توسط یک بازیکن هم تیمی لمس شود.

تا قبل از تماس توپ با بازیکن دیگری یا دروازه، پرتاب کننده نباید مجدداً توپ را لمس نماید (۱ـ۱۳الف).

همه پرتابها می توانند منجر به یک گل شوند (به استثنای پرتاب دروازه بان هنگامی که توپ به داخل دروازه خودی می رود) (۱۲:۲).

وضعیت ناصحیح بازیکنان دفاعی در هنگام اجرای پرتاب شروع، پرتاب اوت یا پرتاب آزاد اگر که آوانتاژ را از بازیکنان مهاجمی که می خواهند سریعاً پرتاب را انجام دهند سلب نکنند نباید توسط داوران اصلاح شود. در صورت سلب آوانتاژ، این وضعیت باید اصلاح شود (۱۵:۳ب).

چنانچه علیرغم وضعیت ناصحیح بازیکنان دفاعی حق خواهند داشت به صورت کامل در بازی مداخله نمایند بازیکنی که با نزدیک شدن و یا انجام سایر خطاها، پرتاب بازیکنان تیم مقابل را به تعویق اندازد یا در آن دخالت کند باید اخطار بگیرد و در صورت تکرار او باید تعلیق شود (۱۶:۱ج، ۱۶:۳و).