جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

غمگینی یا افسردگی ؟!


غمگینی یا افسردگی ؟!

متخصصان بین سرخوردگی، غمگینی، و افسردگی به عنوان یک بیماری عاطفی از یک سو، و افسردگی به عنوان یک بیماری جسمی از سوی دیگر، تمایز قائل میشوند. برای مثال، سرخوردگی یک وضعیت روانی …

متخصصان بین سرخوردگی، غمگینی، و افسردگی به عنوان یک بیماری عاطفی از یک سو، و افسردگی به عنوان یک بیماری جسمی از سوی دیگر، تمایز قائل میشوند. برای مثال، سرخوردگی یک وضعیت روانی است که در نتیجه ناکامی در تحقق بخشیدن به آمال خود بروز میکند. از سوی دیگر، غمگینی احساسی است که همه افراد، برای مثال، وقتی یکی از عزیزان شان را از دست میدهند گرفتار آن میشوند.

در هر جامعه ای، افراد دچار غمگینی های گذرایی میشوند که ممکن است واقعا" یک بیماری نباشند، چون بعد ازمدتی افراد تعادل روانی خود را دوباره به دست میآورند. اما از سوی دیگر، افسردگی یک احساس منفی است که، بنا به دلایلی، موجب رنج روانی افراد میشود. اگر این احساس با علائمی نظیر دلسردی، کاهش وزن، دلمردگی، و افکار موحش همراه باشد، این میتواند حاصل نوعی عدم توازن مواد شیمیایی موجود در بدن باشد. این بیماری بیولوژیکی را باید با دارو درمان کرد.

بر اساس نتایج تحقیقاتی که توسط " موسسه بین المللی چاره اندیشی برای فشارهای روانی " (۳) در سال ۲۰۰۱ منتشر شده، بیش از نیمی از جمعیت دنیا از فشارهای روانی رنج میبرند و ۴۱ درصد از افرادی که مورد پرسش قرار گرفته اند گفته اند که فشارهای روانی شان در ۱۲ ماه گذشته افزایش پیدا کرده است.

در یکی از گزارش های " سازمان جهانی بهداشت " همچنین تاکید شده است که ۲۵ درصد از افرادی که از اختلالات روانی رنج میبرند در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه زندگی میکنند و در حال حاضر حدود ۱۲۱ میلیون نفر از افسردگی رنج میبرند.

افسردگی در میان جوانان در قالب رفتاری نمود پیدا میکند که می تواند شکل انزواجویی، تعصب گرایی، واکنش خشونت آمیز، ناتوانی از عمل به وظایف مقرر، تغییر رشته تحصیلی، گوشه گیری و عزلت نشینی، عدم تساهل و تسامح، عیاشی، به هم خوردن روال خواب، کم اشتهایی و پراشتهایی، و گریه بی دلیل، را به خود بگیرد.

آمار مربوط به " بیمارستان دانشگاهی آمریکا " (۴) در بیروت نشان میدهد که ۵۶ درصد از کل بیماران سرپایی که به بخش روان پزشکی این بیمارستان مراجعه کرده اند از افسردگی و فشار روانی رنج میبرده اند، و بیمارانی که به این درمانگاه مراجعه میکنند اغلب از علائم جسمی، نظیر سردرد و شکم درد، شکایت دارند. در عین حال، این بیماران سعی میکنند علل روانی رنج خود را کتمان کنند، تا مبادا اطرافیان یا جامعه نظر بدی درباره آنان پیدا کنند.

http://www.psychologyfree.blogfa.com

علی بلوچی