چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
بهترین ورزش برای دیابتی ها چیست
همه افراد مبتلا به دیابت میدانند نخستین مطلبی که پزشکان به آنان توصیه میکنند <ورزش کردن است> اما برخی پزشکان شاید به دلیل کمبود وقت، فرصت نمیکنند درباره نوع ورزش با بیمارانشان به گفتگو بپردازند. در این نوشته قصد داریم در همین خصوص با شما صحبت کنیم...همانطور که میدانیم فعالیت بدنی برای همه افراد مفید است اما شما که یک فرد دیابتی هستید با فعالیت بدنی و ورزش میتوانید قندخون خود را بهتر کنترل کنید زیرا زمانی که ورزش میکنید قندخونتان سریعتر به مصرف میرسد. همچنین میتوانید وزن مناسبتری داشته باشید و باایجاد نشاط درونی جلوی تنشهای عصبی خود را بگیرید. در این حالت حتما قلبتان هم بهتر فعالیت خواهد کرد.
بدن ما برای کار انداختن ماهیچهها نیاز به انرژی دارد که این انرژی از راه مصرف قند و سپس چربی به دست میآید. قند از جمله موادی است که در سلولهای ماهیچهای بدن مورد استفاده قرار میگیرد. در فرد سالم تولید و ترشح انسولین در لوزالمعده هنگام ورزش و فعالیت بدن به طور خودکار کم میشود. در واقع میزان انسولین خون کاهش مییابد، بنابراین یک فرد سالم هنگام فعالیت بدنی دچار کاهش قندخون میشود و در حقیقت این یک دفاع طبیعی در برابر پایین افتادن قند خون است.
در کسانی که انسولین تزریق میکنند، این دفاع طبیعی وجود ندارد. ممکن است این فرد پس از فعالیت شدید بدن دچار افت قند خون شود بنابراین اگر یک فرد دیابتی که انسولین تزریق میکند، بیش از حد لازم به فعالیت بدنی بپردازد، عضلات بدنش مقدار قابل ملاحظهای قند را میسوزانند و فرد دچار افت قندخون میشود. علامتهای مهم پایین افتادن قندخون عبارتند از: لرز، عرق کردن، سستی زانوها، تپش قلب، رنگ پریدگی و اختلال در بینایی.
● با پیادهروی شروع کنید
پیادهروی یک تمرین ورزشی خوب برای شروع فعالیت جسمانی است، به شرط اینکه بدن در وضعیت راحت باشد و قدم زدن همراه با راحت بودن کل بدن باشد اما باید به خاطر داشته باشید که هنگام ورزش جوراب کتانی و کفش مناسب بپوشید. پیادهروی از جمله ورزشهایی است که به علت سهولت انجام آن در بین افراد دیابتی معمول است اما پیش از آغاز پیادهروی به سوالات زیر پاسخ دهید: آیا تا به حال، پزشک به شما گفته است که مشکل قلبی دارید؟
زمانی که ورزش میکنید، آیا احساس درد در سمت چپ بدن (گردن، شانهها یا بازو) داشتهاید؟ آیا تاکنون دچار حالت بیهوشی شدهاید؟ آیا پس از یک فعالیت معمولی دچار تنگی نفس شدهاید؟ آیا پزشک به شما گفته است که دچار فشارخون بالا هستید؟ آیا پزشک به شما گفته است که دچار مشکلات مفاصل یا استخوانها (آرتریت و...) هستید که با انجام ورزش جسمی بدتر میشود؟ آیا بیش از ۵۰ سال دارید و تاکنون زیاد فعالیت بدنی نکردهاید؟ اگر به برخی از سوالات پاسخ مثبت دادید، لطفا قبل از شروع پیادهروی یا هر نوع ورزش دیگر با پزشک خود مشورت کنید.
● چگونه باید پیادهروی کرد؟
برای پیادهروی باید یک برنامه منظم طراحی کنید و جهت برنامهریزی به نکات زیر توجه کنید: در محلی مناسب و با نور کافی پیادهروی کنید و مواظب اطراف خود باشید. با یک دوست یا یک گروه از افراد پیادهروی کنید. هنگام پیادهروی کفش مناسب بپوشید.
● لباس مناسب با فصل بپوشید
پیش از آغاز پیادهروی از ورزشهای کششی استفاده نمایند و خود را گرم کنید. برنامه پیادهروی خود را به ۳ قسمت تقسیم کنید. ۵ دقیقه آهسته قدم بزنید. به تدریج در طول ۵ دقیقه بعدی سرعت خود را افزایش دهید و در پایان بدن خود را به تدریج سرد کنید یعنی در طول ۵ دقیقه سوم، سرعت خود را کم نمایید. سعی کنید حداقل ۳ بار در هفته به پیادهروی بپردازید و هر هفته ۲ تا ۳ دقیقه به زمان سریع دویدن خود اضافه نمایید. برای اجتناب از آسیب عضلات و مفاصل، ورزش را به تدریج افزایش دهید. هر چه بیشتر پیادهروی کنید، احساس بهتری خواهید داشت.
● چهطور باید خود را گرم کرد؟
ابتدا یک بازو را بالای سر ببرید و به یک طرف خم شوید. زانوها را محکم نگهدارید. در این وضعیت ۱۰ثانیه بمانید و مجددا در طرف دیگر این حرکت را تکرارکنید. دستها را روی دیوار بگذارید و پاها را تقریبا یک متر از دیوار فاصله دهید. یک زانو را خم کنید و زانوی دیگر را صاف نگه دارید. در این حالت ۱۰ ثانیه بمانید وسپس حرکت را با پای دیگر تکرار کنید. به دیوار تکیه دهید، به گونهای که سر مفصل ران و پاها در یک خط قرار گیرند. یک پا را به سمت قفسه سینه بیاورید و ۱۰ ثانیه نگه دارید. این حرکت را برای پای دیگر نیز تکرار کنید. پاها را با دست مخالف به طرف باسن ببرید. زانو را مستقیم نگه دارید و ۱۰ ثانیه در این وضعیت بمانید. سپس این حرکت را برای پای دیگر نیز تکرار کنید. نکته آخر: اگر کمتر از ۳ بار در هفته پیادهروی میکنید، باید مدت زمان سریع راه رفتن خودتان را به تدریج افزایش دهید.
منبع
علم ورزش
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست