چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
ابرهای هوشمند
هر روز میلیونها کاربر حجم زیادی از محتوای دیجیتال در دنیا را تولید میکنند. فیلم، عکس و فایلهای متنی بخشی از این محتوای دیجیتال است که بیشک باید در جایی ذخیره شوند. در گذشته هارددیسک رایانه پاسخگوی این حجم بود، اما امروزه این نیاز فراتر رفته و باید بهدنبال راههای جایگزینی برای این حجم زیاد داده بود.
ذخیره در فضای ابری یکی از ساده ترین و کم دردسرترین شیوه های موجود است. در حقیقت با این شیوه داده های خود را روی فضایی متشکل از رایانه های مختلف که به هم پیوسته هستند، قرار می دهیم و در صورت نیاز می توانیم به آنها دست یابیم.
امروزه بسیاری از شرکت های بزرگ حوزه دیجیتال خدمات ذخیره سازی در فضای ابری را به کاربران خود در جهان ارائه می کنند. مایکروسافت با سرویس «وان درایو» (OneDrive)، گوگل با سرویس «گوگل درایو» (Google Drive)، اپل با «آی کلاود» (iCloude) و آمازون با «کلاود درایو» (Cloud Drive) در این میدان حضور دارند. همچنین دراپ باکس (DropBox) که باید آن را یکی از قدیمی های این حوزه دانست، همچنان به عنوان رقیبی در این فهرست حضور دارد. البته دامنه شرکت های ارائه کننده خدمات فضای ذخیره سازی ابری به اینها محدود نمی شود، اما سرویس های نام برده مشهورترین و کارآمدترین آنهاست.
برای دسترسی به هر یک از این خدمات می توان به صورت مستقیم به وبسایت آن مراجعه کرد. با این حال هر یک از این شرکت ها نرم افزار ویژه ای برای نصب روی رایانه یا گوشی هوشمند دارند که به وسیله آن می توان به شکلی سریع تر به فضای ابری دسترسی یافت. از دیگر مزایای نصب چنین نرم افزاری روی رایانه یا گوشی، قابلیت «همزمان سازی» فایل هاست.
هر یک از این سرویس ها ویژگی های خاصی دارند و مقایسه آنها می تواند به شما برای تصمیم گیری به منظور انتخاب یکی از آنها کمک کند.
سیستم عامل
نرم افزار مربوط به هر یک از این سرویس ها روی سیستم های عامل خاصی نصب می شود. در این میان آی کلاود اپل بیشترین محدودیت را اعمال می کند و هیچ نرم افزاری برای رقیب خود یعنی اندروید عرضه نمی کند. حال آن که گوگل درایو این گونه نیست و نرم افزار ویژه سیستم های عامل اپل را نیز به کاربران خود ارائه می کند.
کلاود درایو آمازون نرم افزار ویژه ای هم برای کیندل دارد و مایکروسافت هم نرم افزاری برای ایکس باکس برای کاربران تهیه کرده است، با این حال شکی نیست تعداد کاربران این دو دستگاه بسیار محدود هستند و این نرم افزارها شاید چندان مورد استقبال قرار نگیرد.
در این میان وان درایو مایکروسافت نرم افزاری برای ویندوز فون دارد، حال آن که هیچ یک از دیگر سرویس ها از چنین نرم افزاری برخوردار نیستند. با این که iOS و اندروید بر بازار کنونی تلفن همراه تسلط دارند اما ویندوز فون هم شروع باشتابی که داشته می تواند به رقیبی جدی برای بقیه تبدیل شود.
برترین سرویس از نظرسیستم عامل
وان درایو مایکروسافت
ارائه حجم رایگان برای ذخیره فایل
همه این سرویس ها حجمی را به عنوان رایگان به کاربران خود می دهند و روبه روز تفاوت میان این سرویس ها پررنگ می شود. در این میان گوگل پیشتاز است و هنگام ثبت نام ۱۵ گیگابایت حجم رایگان به هر کاربر می دهد. پس از آن وان درایو مایکروسافت با هفت گیگابایت فضای رایگان جای دارد که در واقع کمتر از نصف میزان ارائه شده توسط رقیب است.
اپل و آمازون هر یک پنج گیگابیت ارائه می کنند و دراپ باکس با تنها دو گیگابیت در انتهای این فهرست قرار می گیرد. شاید چند سال پیش این حجم زیاد به نظر می رسید، اما با توجه به نیاز شدید به فضا برای ذخیره اطلاعات از یک سو و کاهش قابل توجه قیمت تمام شده برای ذخیره اطلاعات چندان هم چشمگیر نیست.
البته دراپ باکس تا ۱۶ گیگابایت فضای رایگان اضافی را نیز به افرادی که کاربرانی را به این سرویس دعوت کنند، ارائه می کند. بجز دراپ باکس، فقط وان درایو مایکروسافت رویکرد ارائه حجم اضافی به ازای دعوت کاربران بیشتر را در پیش گرفته است. با دعوت چند کاربر و ثبت نام آنها، به شما در وان درایو تا پنج گیگابایت فضای اضافی تعلق می گیرد. همچنین به ازای پشتیبانی گیری خودکار از دوربین هم سه گیگابایت فضای اضافی در وان درایو دریافت می کنید.
برترین سرویس از نظر ارائه حجم رایگان برای ذخیره
گوگل درایو
فضای اضافی خریدنی
هر یک از این سرویس ها این امکان را فراهم کرده اند که در صورت نیاز کاربران به فضای بیشتر، با پرداخت مبلغی به صورت ماهانه از چنین امکانی برخوردار شوند. در اینجا هم تفاوت زیادی میان این سرویس ها وجود دارد.
با پرداخت یک دلار در هر ماه می توانید ۲۴ گیگابایت فضای اضافی را در وان درایو یا آمازون کلاود به خود اختصاص دهید. البته این میزان پرداخت به ازای یک سال کاهش می یابد. برای نمونه هر ۵۰ گیگابایت در وان درایو ۲۵ دلار تمام می شود، حال آن که هر ۲۰ گیگابایت سالانه در آمازون ده دلار خواهد شد. کمترین پیشنهاد گوگل هم صد گیگابایت آن هم با هزینه ماهانه ۹۹ / ۴ دلار است.
دراپ باکس هم برای صد گیگابیت در ماه هزینه ای معادل ۹۹ / ۹ دلار را از کاربران می گیرد. در آی کلاود اپل هر سه گیگابایت درماه یک دلار هزینه دارد که البته هزینه ای بسیار بالا تلقی می شود، اما به در نظر داشتن امکانات جانبی این سرویس چندان هم بی ربط نیست.
برترین سرویس از نظر فضای اضافی خریدنی
کلاود درایو آمازون
امکانات جانبی
آی کلاود اپل از نظر امکانات جانبی که در فضای ابری خود به کاربران ارائه می کند، بی شک پیشتاز است. بجز امکانات اولیه نظیر به اشتراک گذاری تصاویر یا iWork (که بسته ای با قابلیت هایی نظیر آفیس مایکروسافت است) قابلیت های دیگری نیز امکان دسترسی به نرم افزارهای مختلف، ذخیره گذرواژه ها و همچنین تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات دستگاه مورد استفاده را در اختیار کاربران خود قرار می دهد.
در واقع آی کلاود اپل چیزی فراتر از یک فضای ابری برای ذخیره اطلاعات است. گوگل درایو هم امکاناتی نظیر دسترسی به یک برنامه برای ایجاد و ویرایش اسناد متنی را در اختیار کاربران می گذارد، اما دایره این امکانات بسیار محدودتر از آی کلاود اپل است. در این میان محبوبیت برنامه آفیس مایکروسافت سبب اقبال کاربران به ویژگی ویرایش اسناد در وان درایو مایکروسافت می شود. با این حال هیچ یک از اینها به هیچ وجه به پای امکانات جانبی کلاود نمی رسند.
امکانات جانبی قرار گرفته در اختیار کاربر در دو سرویس باقیمانده به مراتب محدودتر است. دراپ باکس امکان پشتیبانی گیری خودکار از فیلم های دوربین عکاسی را فراهم می کند و کلاود درایو آمازون هم می تواند موسیقی های ذخیره شده را با پخش کننده متصل به ابر هماهنگ سازد تا بتوان براحتی به موسیقی ذخیره شده در این سرویس گوش داد.
برترین سرویس از نظر امکانات جانبی
آی کلاود اپل
رابط کاربری
اپل همیشه از نظر طراحی سرآمد بوده و جلوتر از رقبا حرکت کرده است. اما با وجود جذابیت ظاهری آی کلاود، شاید آشناتر بودن محیط وان درایو مایکروسافت را بتوان دلیلی برای کاربردی تر دانستن رابط کاربری آن دانست. سال هاست که میلیون ها نفر در سراسر جهان از محصولات مایکروسافت بهره می برند و به همین دلیل کار با وان درایو به خاطر همین ظاهر آشنا بسیار ساده تر است.
همچنین به نظر می رسد کارشناسان گوگل توجه چندانی در طراحی ظاهری جذاب برای این سرویس نداشتند و به همین دلیل است که رابط کاربری گوگل درایو چنگی به دل نمی زد. در مقابل دراپ باکس و کلاود درایو آمازون از ساختار بسیار ساده ای برای سرویس خود بهره برده اند.
برترین سرویس از نظر رابط کاربری
وان درایو مایکروسافت
حرف آخر
با این که شاید انتخاب فقط یک فضای ابری برای ذخیره سازی فایل کار دشواری باشد، اما شاید بتوان وان درایو مایکروسافت را بهترین گزینه پیش روی دانست. با این که چند رقیب اصلی این سرویس همگی از برتری های خاص خود برخوردارند، اما روی هم رفته وان درایو بهترین گزینه محسوب می شود.
همزمان سازی چیست؟
فرض کنید کاربر یکی از این سرویس ها (مثلا دراپ باکس) هستید. پس از ثبت نام در این سایت و ایجاد حساب، می توانید نرم افزار آن را روی لپ تاپ و گوشی خود نصب کنید. حالا فرض کنید یک فایل ورد حاوی شماره تلفن جمعی از دوستان یا مشتریان خود را از روی لپ تاپ به فضای ابری می فرستید. آن گاه هر بار که از نرم افزار نصب شده روی گوشی به اینترنت وصل شدید، می توانید به این فایل دسترسی داشته باشید.
اما همزمان سازی به این معناست اگر فایل متنی را روی گوشی خود باز کردید و یکی از این شماره تلفن ها را تغییر دادید، فایلی که دراپ باکس لپ تاپ وجود دارد نیز تغییر می کند. در واقع تغییرات به شکل همزمان روی تمام دستگاه های متصل به آن حساب اعمال می شود. همزمان سازی مزایای زیادی همراه دارد و جلوی کار اضافی برای تغییر تک تک فایل ها را می گیرد.
صالح سپهری فر
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست