پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

واژه هشدار


واژه هشدار

ابراز نگرانی بی مورد جناب حجت الاسلام خاتمی در مورد تنگ نظری های هیئت های اجرایی ونظارتی که روز گذشته دستمایه روزنامه های دوم خردادی تحت عنوان “ هشدار خاتمی درباره رد صلاحیت ها “ گشت از جمله این دست هشدارسازی ها به منظور پیگیری برخی اغراض و اهداف پشت پرده است

۱) هشدار در لغت به معنای آگاهاندن و تنبیه به کار می‌رود و معمولا واگویه‌ای است که در واکنش به یک خطر احتمالی از جانب شخص،گروه ،‌سازمان و... برای اطلاع عموم ابراز می‌شود . اما گاهی یک هشدار نابجا به خودی خود می‌تواند خطرساز باشد وضمن دامن زدن به هول و هراس عمومی خسارات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد . برخی اوقات نیز طرح هشدارعلی‌الخصوص درسطوح سیاسی و اجتماعی با اغراض خاصی صورت می‌گیرد واصل خطر موضوعیت چندانی در بیان هشدار ندارد بلکه بیش از خطر خود هشدار و پیامدهای آن ذی‌مدخل است .

ابراز نگرانی بی‌مورد جناب حجت الاسلام خاتمی در مورد تنگ‌نظری‌های هیئت‌های اجرایی ونظارتی که روز گذشته دستمایه روزنامه‌های دوم خردادی تحت عنوان “ هشدار خاتمی درباره رد صلاحیت‌ها “‌گشت از جمله این دست هشدارسازی‌ها به منظور پیگیری برخی اغراض و اهداف پشت پرده است.پروژه هشدار در حالی از جانب افراطیون دوم خردادی کلید خورده است که این جریان وابسته به غرب و مستظهر به پشتیبانی بوش ونهادهای علمی وتحقیقاتی - بخوانید اطلاعاتی و امنیتی - برخی از کشورهای اروپایی درصدد است با مرعوب ساختن دستگاه های مجری وناظر عناصر خود را وارد مجلس کند اما بسی مایه تاسف است که جناب خاتمی درون این پروژه عمل می‌کند و با برخی اظهارات خود خوراک تبلیغاتی افراطیون دوم خردادی را تدارک می‌بیند.جریان افراطی دوم خرداد در انتخابات مختلف به منظور زیر سوال بردن سلامت انتخابات، فرافکنی شکست احتمالی و برافراشتن پرچم مظلوم نمایی همواره روی فرایند احراز صلاحیت‌ها مانور داده و می‌دهد. بنابرآمار منتشر شده به‌طور متوسط درحوزه‌های انتخابیه تا ۳۰ برابر مورد نیاز ثبت نام صورت گرفته است. به ازای هر نامزد مورد نیاز ۵ تا۱۰ دوم خردادی ثبت نام کرده‌اند تا در صورت رد صلاحیت در قالب پروژه هشدار به مرثیه سرایی ژنرال‌های خود یاری رسانند. اما بدون تردید قوه درک و بصیرت انتخاباتی جامعه ایران این ترفند نخ نما را مانند دوره‌های گذشته رسوا خواهد نمود و مردم باهوش ایران بامشارکت گسترده درانتخابات بر سلامت ونشاط آن صحه خواهند گذاشت .

۲) بنابر برخی یافته و شنیده‌ها دوم خردادی‌ها در این دور از انتخابات با اتخاذ یک سیاست دو ستونه در تهران و شهرستان‌ها مصمم به تصاحب کرسی‌های مجلس هستند. اتاق فرماندهی دوم خردادی‌ها در تهران بااولویت قرار دادن پروژه‌ مظلوم نمایی و بستن لیست نهایی به قدربضاعت، سعی دارد پیروزی بزرگ خود را در شهرستان‌ها جستجو کند. اکثر چهره‌های شاخص دوم خردادی، استانداران دولت سابق و برخی از نمایندگان مجلس ششم از شهرهای کوچک و بزرگ ثبت نام کرده‌اند. هر چند لیست دوم خردادی‌ها در تهران یک سروگردن از لیست اصولگرایان کوتاه‌تر است واکثر گمانه‌زنی‌ها از پیروزی قطعی اصولگرایان در تهران خبر می‌دهد اما حضور دوم خردادی‌ها در شهرستان‌ها پررنگ است. با توجه به پایگاه اجتماعی مورد وثوق اصولگرایان در پایتخت و تفوق غیر قابل انکار لیست اصولگرایان با حضور چهره‌های شاخصی چون حداد عادل ، علی لاریجانی، احمدتوکلی، محمدرضا باهنر و... شانس پیروزی دوم خردادی‌ها در تهران به حداقل رسیده است. لذا شهرستان‌ها به‌عنوان سرپلی مهم با قریب به ۲۴۰ کرسی در مجلس می‌تواند مجال مناسبی برای مانور دوم خردادی‌ها باشد مضاف بر اینکه مظلوم نمایی درتهران این حرکت موثر در شهرستان‌ها را پوشش می‌دهد.

۳) پنج‌شنبه گذشته روزنامه کارگزاران طی حمله شدیدی به حسن روحانی در تحلیلی تحت عنوان “نوبت انتخاب” ضمن انتقاداز تردید وی در گرایش به اصلاح‌طلبان و ثبت نام در انتخابات مجلس به‌عنوان سرلیست دوم خردادی‌ها خواستار تعیین تکلیف وی با دو جریان سیاسی اصلی کشور و قرار گرفتن زیرلوای یکی از دو طرف شد.

این موضع که دربدو امر حاکی از تمامیت خواهی دوم خردادی‌ها و غیریت‌زایی آنها در فضای سیاسی کشور است ،بیانگر آن است که روزنامه کارگزاران به مشارکتی‌ها متمایل شده است. چندی پیش سخنگوی ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان یک سرجبهه اصلاحات را نهضت آزادی و نیروهای موسوم به ملی- مذهبی معرفی کرد و سر دیگر آن را در حزب کارگزاران قرار داد. اگر چه مرعشی مدعی است که سهمیه کارگزاران در لیست تهران ۶ نفر است اما واقعیت حضور کم رنگ کارگزاران در این دوره است. کارگزاران محو تماشای بازی مشارکت وسازمان مجاهدین شده وعملا روزنامه کارگزاران مبدل به ارگان حزب مشارکت گشته است. این شیفت معنادار با تغییر تحریریه این روزنامه وحضور عناصری که در روزنامه‌های توقیف شده شرق و هم میهن قلم می‌زدند ، بی‌ارتباط نیست.

تردید صواب حسن روحانی برای حضور در لیست دوم خردادی‌ها و پیوندهای ناگسستنی وی با جامعه روحانیت مبارز تهران شکاف‌های درون دوم خرداد را تعمیق کرده و بی‌اعتباری وغیرقابل اعتماد بودن این جریان را برای اعتدالیون قوم به نمایش گذاشت. در آستانه انتخابات مجلس هشتم بی‌مهری‌های گذشته جریان دوم خرداد و عدم اهتمام آنها به حذف افراطیون بر تردیدهای روحانی بیش از گذشته افزوده است.

صالح اسکندری