یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
دندان های شیری
عقیده اکثر افراد این است که دندان های شیری به خاطر عمر کوتاهشان اهمیت چندانی ندارد و به مراقبت از آنها نیازی نیست. اما واقعیت غیر از این است.
معمولا هنگامی که کودک شش ماهه است، اولین دندان های شیری در دهان او ظاهر می شود، رویش بقیه این دندان ها تا پایان دو یا سه سالگی طول می کشد. تعداد دندان های شیری در هر فک ۱۰عدد و در تمامی دهان ۲۰ عدد است.
جویدن موادغذایی تا سن شش سالگی برعهده دندان های شیری است. دراین سن دندان های دایمی شروع به روییدن نموده به تدریج جانشین آنها می گردند. به گونه ای که در سنین ۱۲تا۱۳ سالگی دیگر اثری از دندان های شیری نمی ماند و تمامی دندانها دائمی است.
عقیده اکثر افراد این است که دندان های شیری به خاطر عمر کوتاهشان اهمیت چندانی ندارد و به مراقبت از آنها نیازی نیست. اما واقعیت غیر از این است.
اگر دندان شیری زودتر از موقع از دست برود، دندان های مجاور به سمت محل خالی شدن دندان حرکت می کند و فضای موجود را تنگ می کنند. بنابراین رویش، دندان دایمی جایگزین دراین فضا، دچار مشکل می شود.
متأسفانه بسیاری از پدرها و مادرها فکر می کنند که زود خراب شدن دندان های شیری و کشیدن آنها مهم نیست چرا که دندان های دایمی به جای آنها خواهند رویید. به این ترتیب با عدم مراقبت کافی باعث پوسیدگی زودرس و از دست رفتن آنها می شوند که نتیجه آن رویش نابجا یا عدم رویش دندان های دایمی زیرین است.
- از خواباندن کودک با بطری و شیردادن شبانه خودداری کنید. زیرا باعث پوسیدگی دندانهای پیشین می شود.
-بعد از دادن شیر به کودکتان با گاز تمیز دندانهایش را تمیز نمایید.
- یک برنامه غذایی متعادل برای فرزندتان درنظر بگیرید و از دادن مواد قندی و نشاسته ای به کودک در میان وعده ها خودداری نمایید.
-تا حد امکان کودک را از مصرف تنقلات شیرین بازدارید. در صورت مصرف این مواد بلافاصله دندانهای او را بشویید یا مسواک کنید.
- به جای استفاده از مواد قندی شیرین از تنقلات مغذی و طبیعی مانند گردو، کشمش و پسته استفاده کنید.
- کودک را بطور منظم برای معاینه نزد دندانپزشک ببرید تا از سلامت دندان های شیری او مطمئن شوید و برنامه غذایی مناسب و متعادل برای فرزندتان از دندان پزشک کودکان درخواست نمایید.
- والدین باید توجه داشته باشند که برای رویش به موقع و صحیح دندانهای دائمی، حفظ دندان های شیری تا سنی خاص ضروری است.
-بهداشت دهان کودک همانند بزرگسالان باید بطور مرتب و با کمک و نظارت والدین انجام شود.
- پوسیدگی در دندان های شیری درمقایسه با دندان های دائمی خیلی زودتر به عصب دندان می رسد و ناراحتی و درد ایجاد می کند. بنابراین به محض مشاهده کوچکترین علامتی از پوسیدگی دندان شیری باید هرچه زودتر کودک را نزد دندان پزشک ببرید تا دندان شیری ترمیم شود.
-اگر کودک شما پافشاری برای خرید آدامس و نوشابه دارد از انواع بدون قند برای آنها خریداری نمایید.
بررسی های مختلف نشان داده است که تعداد دفعات مصرف موادقندی و مدت زمان مصرف این مواد مهم تر از مقدار مصرف این مواد در دو نوبت است. بنابراین با افزایش دفعات مصرف مواد قندی (انواع شکلات های چسبنده، شیرینی و غیره) میزان پوسیدگی افزایش می یابد.
حتما روزی ۳ لیوان شیر بخورید. به جای نوشیدنی های قنددار از شیر استفاده نمایید. زیرا کلسیم که یکی از مواد تشکیل دهنده شیر است به استحکام دندانها کمک می کند.
همچنین والدین می توانند از مسواک مخصوص در یک تا ۳ سالگی استفاده کنند باید توجه داشت که در صورت استفاده از خمیردندان از نوع بدون فلوراید استفاده کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست