چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مسی یاقوت درخشان کاتالان
با وجود خستگی شدید که حاصل سفر ۱۲ ساعته از کاراکاس بود، «لیونل مسی» ستاره آرژانتینی نه تنها از دیدن خبرنگاران کنجکاو عصبانی و ناراحت نمی شود بلکه با خنده ای بر لب پاسخ آنها را با رضایت کامل می دهد و پس از آن در جمع آنها به سمت ایستگاه تاکسی های فرودگاه قدم می زند. «گابریل میلیتو» دفاع مرکزی تیم ملی آرژانتین و همسفر مسی از رفتار همتیمی خود متعجب می شود و از برخورد شایسته او با خبرنگاران به فکر فرو می رود.
در چند روز اخیر شاهد شگفتی های فراوانی از سوی برخی بازیکنان بارسلونا بودیم. هر چند رفتار برخی از آنها در جمع مردم را نمی توان از شگفتی های زمین سبز به حساب آورد اما در این روزها کمتر بازیکن سرشناس و مطرحی یافت می شود که تا این حد نسبت به طرفداران خود احترام قائل شود. لیو آنقدر نزد مردم بارسلون محبوب است که هر آنچه بخواهد برای او فراهم می شود.
احترام مردم بارسلون به بازیکنان تیم محبوب خود بارسا از دیرباز وجود داشته است اما جایگاه مسی در این شهر به گونه ای دیگر است. وی در جمع هواداران تیم محبوب ایالت کاتالان از حرمت و شأن ویژه ای برخوردار است که دلیل اصلی آن را می توان به برخورد صمیمانه وی با این هواداران نسبت داد. علاوه بر این لیونل از ابتدای فصل تا کنون بهترین بازیکن لالیگا بوده و کمتر مهاجمی چه در لالیگا و چه در سایر باشگاه های اروپایی در حد و اندازه های او ظاهر شده است.
گل او در بازی تیم های آرژانتین و ونزوئلا، نهمین گل او در این فصل برای تیم ملی کشورش محسوب می شود. اکثر بازیکنان بارسلونا هنوز به آمادگی کامل نرسیده اند و بیشتر چشم به هفته های آتی دوخته اند تا شاید در بازی های آینده فرصت هنرنمایی بیابند اما لیونل مسی با نمایش های درخشان خود در چند بازی اخیر بارسا به سایر بازیکنان این تیم ثابت کرد از ابتدای فصل باید به آمادگی کامل برسند. درست است که بارسا از سرعت آنری، قدرت تمام کنندگی ساموئل اتوئو، دریبل های دکو و حرکات معروف رونالدینیو بهره می برد اما بی انصافی محض است اگر بخواهیم نقش لیونل مسی را در موفقیت های ۶ ماه اخیر بارسا نادیده بگیریم. او اکنون بسیار آماده تر از رونالدینیو و اتوئو مصدوم است. گویی با طلسم آنها، جا را برای هنرنمایی های خود باز کرده است.
تنها ۲ سال از قرار داده شدن مسی در ترکیب اصلی بارسا می گذرد که درخشش او در بازی دوستانه مقابل یوونتوس در ابتدای فصل جاری، «فابیو کاپلو» مرد با تجربه و پرافتخار دنیای مربیگری را آنچنان حیرت زده کرد که وی در مورد این جوان ریزنقش و خوش تکنیک آرژانتینی گفت: «نمی دانم سرچشمه فوتبال این شیطان کوچک از کجا است؟» شاید کاپلو به ظرافت کار مسی پی برده که اینگونه در مورد وی اظهار نظر کرده است. درست است. دریبل های محرک مسی ، مدافعان تیم حریف را به ارتکاب خطا وسوسه می کند. چنین دریبل هایی را کمتر از سوی سایر بازیکنان بارسا می توان دید. لیونل پا به توپ، می تواند خطرناک ترین تهدید برای هر مدافعی باشد.
مهارت مسی تا آن حد است که رقبای او از جمله روبینیو لب به اعتراف گشوده و همگی از کنترل های بی نظیر او در حفظ توپ حین دریبل سخن می گویند. مهارت «لیو» در حفظ توپ به گونه ای است که گویی توپ را به پای خود چسبانده و مدافعان حریف را یکی پس از دیگری پشت سر می گذارد. با وجود چنین تکنیک نابی نباید از مدافعان حریف انتظار داشت بر روی این ستاره ۲۰ ساله مرتکب خطا نشوند و بسیاری از این خطاها باعث ایجاد ضربات آزاد پنالتی و فراهم آمدن موقعیت های گلزنی برای بارسا می شود. شیطان خطاب کردن مسی تنها به کاپلو محدود نمی شود.
در جریان بازی تیم های بارسلونا و چلسی که در چهارچوب مسابقات جام قهرمانان باشگاه های اروپا در سال ۲۰۰۵-۲۰۰۴ به انجام رسید، «لیو» کوچک با حرکت نمایشی خود مسبب اخراج آسیر دل هورنو شد. این حرکت، «خوزه مورینیو» سرمربی وقت چلسی را بر آن داشت تا صفت شیطانی را به مسی نسبت دهد. گل های نمایشی، قدرت تمام کنندگی فوق العاده، قدکوتاه، دریبل های گمراه کننده، تمایل به استفاده از پای چپ و شروع های سریع همه و همه از دلایل خطاب شدن لیونل مسی به عنوان مارادونای جدید آرژانتین می باشند. با وجود بازیکنان قدرتمندی از جمله پابلو آیمار، آریل اورتگا و کارلوس ته وز، لیونل مسی توانسته راه خود را برای قرار گرفتن در ترکیب اصلی آرژانتین هموار سازد. «دیه گو مارادونا» اسطوره سال های دور آرژانتین با معرفی کردن مسی به عنوان بهترین بازیکن حال حاضر فوتبال آرژانتین گفت: «شاید زمانی لیو از من هم بهتر شود.»
تماشای بازی مسی، هر فوتبالدوستی را به یاد هنرنمایی های دیه گو مارادونا می اندازد. شاید دلیل علاقه زایدالوصف مارادونا به مسی همین شباهت سبک ها باشد. «تیه ری آنری» مهاجم آماده این روزهای بارسا در خصوص مسی گفت: «مطمئنم یک روز از اینکه برای مدتی در کنار مسی بازی کرده ام احساس غرور خواهم کرد.» ریکارد، سرمربی بارسلونا نیز ضمن تمجید از عملکرد ستاره تیمش او را به یاقوت بارسا تشبیه کرد و گفت: «از حضور مسی در جمع بازیکنانم بسیار خوشحالم و از تماشای بازی او لذت می برم. در حال حاضر هیچ کس قابل مقایسه با او نیست.
اکثر بازیکنان در سن و سال او هنوز در حال آموختن فوتبال هستند اما مسی با وجود سن کم در سطح بسیاری از مهاجمان کهنه کار عمل می کند.»بازیکنان مطرح و سرشناس زیادی در دنیای فوتبال هستند اما بازیکنی به خلاقیت و نبوغ مسی کمتر یافت می شود. علاوه بر این «لیو» بازیکنی دوست داشتنی است. شخصیت او به گونه ای است که همه طرفداران فوتبال را مجذوب خود می کند. او بازیکنی است که سایر همتیمی هایش به بازی در کنار او افتخار می کنند.
مطمئناً ۱۸ ماه پیش نه ریکارد و نه هیچ یک از هواداران فوتبال چنین قضاوتی در مورد مسی نداشتند. زمانی که او از مصدومیتی طولانی مدت رنج می برد و به همین سبب از شرکت در بزرگترین افتخار بارسا در چند سال اخیر یعنی فتح رقابت های جام قهرمانان باشگاه های اروپا محروم ماند، شاید کمتر بازیکنی مانند او پیدا می شد که با وجود قرار داده نشدن در ترکیب بارسا و در شب قهرمانی این تیم در لالیگا، نسبت به سرمربی تیم ابراز خشم و نفرت نکند. شاید لارسن به خوبی درک کرده بود که هنرنمایی مسی جوان زنگ خطر را برای وی به صدا درآورده و به همین دلیل بود که با وجود اصرار فراوان از جانب ریکارد حاضر به ماندن در نوکمپ نشد.
به هر حال ریکارد سکانداری بزرگ است و به خوبی پیشرفت و یا افت تک تک بازیکنان بارسا را درک می کند. تبحر در استفاده از ۲ پای چپ و راست، سرعت، اشتیاق برای ربودن توپ و هوش سرشار برای رساندن توپ به سایر همتیمی ها، از جمله مواردی هستند که ریکارد را مجاب به استفاده از لیونل مسی کرده اند. ریکارد ، باید هم مسی را یک اعجوبه بنامد. هت تریک در رقابت حساسی مانند ال کلاسیکو می تواند هر بازیکنی را به یک اعجوبه و اسطوره مبدل سازد.
هنرنمایی های مسی عرصه را بر سایر مهاجمان بارسا تنگ کرده است. شاید «ایدور گودیانسن» هیچ گاه تصور نمی کرد در بین مهاجمان بارسا رده هفتم را به خود اختصاص دهد. به عقیده بسیاری از کارشناسان، پیوستن او به تیمی مانند بارسا که از درخشش مهاجمانی همچون رونالدینیو، مسی، اتوئو و لارسن بهره می برد، اشتباهی محض بوده است. کنار گذاشته شدن گودیانسن، جیوانی و کریک از ترکیب اصلی بیش از پیش اعتقاد ریکارد را به خلاقیت مسی ثابت می کند.
مسی در سن ۱۴ سالگی و در حالی که از بیماری های دستگاه گوارشی و مشکلات هورمونی رنج می برد، به جمع مردان آبی واناری پوش کاتالان پیوست. به طور قطع مسئولان بارسا باید آینده ای درخشان را برای او پیش بینی کرده باشند که حاضر به پرداخت هزینه هنگفت درمان وی شدند. اقدام سران بارسا در جذب لیونل مسی و درمان وی سرمایه گذاری پرمنفعتی بود که اکنون به بار نشسته است. آریل اورتگا، خوان رومن ریکلمه، پابلو آیمار، آندرس دی الساندرو و کارلوس ته وز از جمله بازیکنانی هستند که شایستگی های دریافت لقب مارادونای قرن را دارند اما بعید است در جایی که بازیکنی در حد و اندازه های مسی هنرنمایی می کند، این لقب برازنده شخص دیگری باشد.
در حالی که سایر مهاجمان تیم ملی آرژانتین به سال های پایانی دوران بازیگری خود نزدیک می شوند، «لیو» کوچک با کوله باری از تجربه در ابتدای راه قرار دارد. شاید زمانی فرا برسد بازیکنان مطرح دنیا را با لقب مسی کوچک بشناسیم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست