سه شنبه, ۲۶ تیر, ۱۴۰۳ / 16 July, 2024
مجله ویستا

خواص و مضرات اسفناج


خواص و مضرات اسفناج

اسفناج گیاهی است سرشار از كلروفیل و پروتئین و كارش نه تنها كمك به عمل هاضمه و تحریك ترشحات معدی، كبدی، لوزالمعدی و غدد داخلی است بلكه مواد معدنی قابل توجهینیز در بر دارد.
این …

اسفناج گیاهی است سرشار از كلروفیل و پروتئین و كارش نه تنها كمك به عمل هاضمه و تحریك ترشحات معدی، كبدی، لوزالمعدی و غدد داخلی است بلكه مواد معدنی قابل توجهینیز در بر دارد.

این گیاه دارای مقداری آهن، منیزیوم، فسفر، ید و مقداری مواد معدنی است كه با عنوان " عناصر قلیل" نام میبرند و جهت تعادل اعمال حیاتی بدن بسیار لازم می باشند.

خواص دارویی :

برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران كمی سرد و تر است و برخی عقیده دارند كه متعادل است یعنی نه سرد است و نه گرم .

برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B۳ ، C و آهن و پتاسیم می باشد .

بدن را قلیایی می كند .

خنك كننده است و برای پائین آوردن تب مفید است .

ورم روده كوچك را رفع می كند .

برای ورم ریه مفید است .

ملین است و یبوست را برطرف می كند .

برای لاغر شدن و وزن كم كردن مفید است .

خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است .

برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است .

بهترین دارو برای كسانی است كه مبتلا به كم خونی هستند .

اسفناج روده بزرگ را تمیز می كند .

ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد .

اسفناح سبزی مفید برای تقویت اعصاب است .

اسفناج برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است .

رماتیسم و نقرس را درمان می كند .

برای زیاد كردن شیر در مادران شیر ده موثر است .

تخم اسفناج ملین و خنك كننده است .

تخم اسفناج برای برطرف كردن ورم كبد و یرقان مفید است .

اسفناج تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش می دهد .

اسفناج را در سالاد خود بریزید و میل كنید .

اسفناج كلسترول خون را پائین می آورد .

آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی كه ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است مفید می باشد .

تحقیقات دانشمندان نشان داده است كه اسفناج در پیشگیری سرطان روده بزرگ ، معده ، پروستات ،‌حنجره و رحم موثر است .

مضرات :

اسفناج برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای كلیه و مثانه مناسب نیست ضمنا آنهائیكه سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل میل نمایند .