دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
فوتبال در آتش
برای تمام کسانی که پس از آغاز لیگ برتر با ذره بین در جستجوی حاشیه و اتفاقات نامتعارف فوتبال باشگاهی ایران بودند، تماشای بازی پرسپولیس و تراکتورسازی و سکوهای ملتهب ورزشگاه آزادی مملو از هیجان کاذبی بود که جذابیتهای بازی افتتاحیه لیگ دهم حرفه ای را در سایه قرار داد. آخرین بازی دو تیم حدود چهار ماه پیش در شرایط مشابهی برگزار شده بود.
در آن مقطع تماشاگران متعصب و دو آتشه تراکتورسازی نتیجه نظرسنجی برنامه ۹۰ که پرسپولیس را به عنوان پرطرفدار ترین تیم باشگاهی ایران معرفی کرد به دخل و تصرف عادل فردوسی پور در این انتخاب مرتبط می دانستند و در جریان بازی شعارهای تند و بی رحمانه ای علیه او سر دادند. دامنه این نزاع وکشمکش مطابق انتظار به اولین جدال دو تیم در فصل جدید کشیده شد. قبل از سوت بازی افتتاحیه فصل جدید تماشاگرانی که به قصد حمایت از تراکتورسازی گوشه ای از ورزشگاه آزادی را اشغال کرده بودند، انتخاب عادل فردوسی پور به عنوان گزارشگر این بازی را نوعی دهن کجی به هواداران این تیم تلقی کردند و شعارهای آنها علیه فردوسی پور سرآغاز جنگ لفظی بی سابقه ای بین هواداران دو تیم شد.
ماجرا زمانی جدی تر شد که هواداران پرسپولیس هم به نشانه حمایت از فردوسی پور شعارهایی سر دادند و پاسخ ابراز احساسات کریم باقری به تماشاگران تراکتورسازی چیزی جز پرتاب بطریهای آب نبود. همزمان با آغاز بازی اعتراض تماشاگران تراکتورسازی نیز به اوج رسید. برخی تماشاگران منتسب به تراکتورسازی هم پس از به آتش کشیدن تعدادی از صندلی های ورزشگاه آزادی، سکوهای سیمانی را کندند و به سمت تماشاگران پرسپولیس پرتاب کردند و عده ای دیگر با پرتاب بطریهای آب به استقبال عکاسانی رفتند که پشت دروازه تراکتورسازی مستقر شده بودند. این نزاع با شروع نیمه دوم و پس از به ثمر رسیدن گل پرسپولیس شدت بیشتری یافت و منجر به مصدومیت چند تماشاگر شد.
فراز کمالوند، سرمربی تراکتور سازی با مقصر جلوه دادن هواداران پرسپولیس نقطه آغاز درگیری تماشاگران دو تیم را اینگونه تشریح می کند:«نمیخواهم رفتار تماشاگران تراکتورسازی را توجیه کنم اما هر عملی، عکسالعملی در پی دارد. زمانی که ما برای تمرین به داخل زمین آمدیم طرفداران پرسپولیس حدود ۲۰۰ بطری آب را به سمت بازیکنان ما پرتاب کردند و طرفداران تراکتورسازی هم متقابلا جوابشان را دادند. رفتار تماشاگران هر دو تیم درست نبود و این نتیجه فرهنگ ناسالمی است که در تمام استادیومهای ایران وجود دارد.» بروز اولین ناهنجاری در حالی آغاز لیگ دهم حرفه ای را
تحتالشعاع قرار داد که پیش از این کمیته انضباطی به عنوان متولی رسیدگی به اتفاقاتی از این دست دغدغه اصلی اش را روی بررسی صلاحیت اخلاقی بازیکنان و مربیان لیگ برتری متمرکز کرده بود. در حالیکه قاضی شریفی از بدو فعالیتش در کمیته انضباطی با نگاهی خوش بینانه از رفتار مهربانانه با تماشاگران خاطی و حذف محرومیت تیمها از برگزاری بازی بدون تماشاگر گفته، به نظر میرسد حاشیه های بازی تراکتورسازی و پرسپولیس رویکرد مدیران فدراسیون فوتبال و کمیته انضباطی را دستخوش تغییرات اساسی کرده است.
حسین عبداللهی، دبیر کمیته انضباطی از بازگشایی پرونده اتفاقات این بازی و محرومیت احتمالی تماشاگران تراکتور سازی خبر میدهد:« متاسفانه در این مسابقه که میلیونها تماشاگر داشت صحنههای زشتی را شاهد بودیم و قطعا درباره این پرونده تصمیمگیری میشود. در برخورد با تماشاگران متخلف قاطعیت بیشتری نسبت به فصل قبل خواهیم داشت.»
سر دادن شعارهای نامتعارف تماشاگران تبریزی در سالهای گذشته در نهایت به جایی رسید که برای مهار حاشیه هایی از این دست، اداره باشگاه به مدیران جدید واگذار شد. با اینکه صحبت از محرومیت سنگین تراکتورسازی پس از اولین بازی فصل به گوش میرسد، سردار جعفری مدیرعامل این باشگاه بروز ناهنجاری در ورزشگاهها را پدیده تازهای نمیداند:
«در ورزشگاه آزادی قضیه این قدر حاد نبود که کمیته انضباطی، هواداران تراکتورسازی را محروم کند.» توجیه تامل برانگیز مدیر عامل باشگاه تراکتورسازی عمق بیگانگی او با فوتبال را نشان می دهد. سردار جعفری حتی شعار علیه کریم باقری را به تماشاگران ناشناس نسبت میدهد:« باشگاه تراکتورسازی کانون هواداران دارد و اگر ما این تماشاگران را می آوردیم، مسئولیتشان بهعهده ما بود. ما هیچ هواداری را برای تماشای این مسابقه دعوت نکرده بودیم و تمام این افراد خودشان به ورزشگاه آزادی آمده بودند.» مدیرعامل باشگاه تراکتورسازی که تنها سه روز از عمرمدیریتش در این باشگاه گذشته در آخرین اظهار نظرش هواداران غیر رسمی تراکتورسازی را بانی اتفاقات ورزشگاه آزادی دانسته.
در همین قاب جمشید خطیبی،قائم باشگاه تراکتورسازی که به عنوان سرپرست این بازی را از روی نیمکت تماشا می کرد چشمش را روی تمام اتفاقات میبندد و با اظهار بی اطلاعی می گوید:«به نظر من مشکل زیادی در ورزشگاه آزادی پیش نیامد. ما که داخل زمین بودیم چیز خاصی ندیدیم. این نوعی کری خوانی ساده بود که بین دوطرف شکل گرفت و به فحاشی رسید.» در این گیر ودار حسنکامرانی فر،کمک داور اول بازی که در نیمه اول سمت هواداران تراکتور سازی مستقر شده بود به عنوان شاهد عینی این ماجرا از رفتارهای زشت تماشاگران تبریزی قبل از سوت آغاز این بازی گفته است. در این گیر ودار رسول خطیبی که از سوی مسئول برگزاری بازی به تحریک تماشاگران تراکتورسازی متهم شده، داور مسابقه و هواداران پرسپولیس را عامل متشنج شدن جو ورزشگاه آزادی می داند:« وقتی وارد زمین شدیم تا خود را گرم کنیم تماشاگران پرسپولیس به سمت ما بطری آب پرتاب و تا توانستند فحاشی کردند. آنها با این کار هواداران تراکتور سازی را جری کردند ضمن اینکه من سال گذشته میدیدم که داوریها به ضرر تراکتور سازی بود و این جریان همچنان ادامه دارد. آقای مرادی در یک صحنه مشکوک به راحتی از پنالتی تراکتورسازی گذشت. »
بر اساس اعلام روابط عمومی ورزشگاه آزادی تماشاگران دیدار پرسپولیس و تراکتورسازی که از ساعت ۹ صبح به تدریج وارد استادیوم شدند خساراتی را به بخش های مختلف وارد کردند. طبق این گزارش تعداد ۱۲۳ عدد صندلی از بین رفته و همچنین به دیگر امکانات، تجهیزات و تاسیسات برق و مکانیکی مجموعه نیز آسیب وارد شد که می توان به شکستن نرده ها، تابلوهای راهنما، شیشههای بوفه مرکزی، طلق ها و لامپ های مهتابی راهروها و سرویس های بهداشتی اشاره کرد.
به رغم تلاشهایی که مدیران تازه وارد باشگاه تراکتورسازی برای تلطیف فضای فعلی و تبرئه شدن هواداران این تیم به کار گرفته اند،باشگاه پرسپولیس اطلاعیه ای را با این مضمون روی وب سایت رسمیاش قرارداد:«پیش از شروع دیدار تیمهای پرسپولیس و تراکتورسازی هواداران تیم مهمان با پرتاب مداوم بطریهای آب، عکاسان حاضر در پیست دور زمین چمن را هدف گرفتند. این مسئله باعث شد تا شروع دیدار با تاخیر مواجه شود. این پرتابها از زمانی که سرخ پوشان پیش از بازی و برای گرم کردن وارد زمین شدند، آغاز شد که حتی یکی از این بطریها هم پیش پای علی دایی به زمین خورد. انتظار میرود با برخورد قاطع مسئولان سازمان لیگ، از تکرار اینگونه صحنهها جلوگیری شود.»
سایت هواداران تراکتورسازی اما با حمله به فراز کمالوند مطلبی را روی خروجی اش قرارداده.در بخشی از این مطلب خطاب به کمالوند آمده است:«یادمان هست که خودت پرسپولیس را تیم محبوب دوران نوجوانیات معرفی کردی. اگر نمیخواهی پرسپولیس را ببری بگو تا ماهم به تهران سفر نکنیم.» در حالیکه بسیاری از سایت ها رفتار تماشاگران تبریزی را مورد نکوهش قرار دادند، مهدی تاج، نایب رئیس فدراسیون فوتبال هم ناگزیر به این اتفاقات واکنش نشان میدهد و از لزوم برخورد قاطعانه و در نظر گرفتن محرومیت سنگین برای تراکتورسازی خبر میدهد:
«پس از بررسی کامل اتفاقات رخ داده با خاطیان به شدت برخورد خواهیم کرد. امروز(دیروز) گزارش مسئولان ورزشگاه آزادی، نیروی انتظامی و ناظر بازی را بررسی میکنیم و احکام را صادر خواهیم کرد.» مخاطبان تلویزیونی هم روز پرماجرایی را پشت سر گذاشتند. در حالی که صدای ورزشگاه به دلیل شعارهای غیر ورزشی تماشاگران قطع شده بود، شعار مشترک تماشاگران دو تیم هراز گاهی به گوش می رسید. افشین قطبی به دلیل کنار گذاشتن بازیکنان پرسپولیس و تراکتور سازی بارها مورد نوازش هواداران حاضر در ورزشگاه قرار گرفت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست